mirajo U inzulinek je jehla napevno ![]()
Koronavirus
viktorka_od splavu muzeme je vyhladovet ve strakovce:D
OliveOyl ale ty jsou už naplněné z výroby? ![]()
continuity Klasická inzulinka ne, natáhnu inzulin z lahvičky, bodnu do těla, vyhodím. U inzulinovejch per se použítá jedna jehla ad libitum uživatele.
OliveOyl A jak to je u očkování teď? Tam používají inzulinky s výměnnou jehlou nebo s integrovanou? Tam jsem si představovala, že mají jednu jehlu zapíchnutou v lahvičce, rozdělí do 5-6 stříkaček a nasadí jinou pro aplikaci...? Že to v mezičase někde leží už připravené od rána a aplikuje třeba až večer?
continuity Klasická inzulinka ne, natáhnu inzulin z lahvičky, bodnu do těla, vyhodím. U inzulinovejch per se použítá jedna jehla ad libitum uživatele.
Ja cetla, ze problem je taky v tom, ze ta bajna sesta davka se da z lahvicky vytahnout jen ejdnim typem jehly (takove, ve ktere zbyva nejmene tekutiny nepouzito)... No a potom, co babis uzasne vykrikoval o seste davce zdarma, vypada to, ze Pfizer bude uctovat sest davek (prida trochu davky, aby tech 6 byla jsitota kdyz pouzijs ty spravne strikacky) a hned jsou spatne jehly problem......
Puvodne byla jedna lahvicka Pfizer pocitana na 5 davek protoze se prave pocitalo s tim, ze ruzne typy jehel maji ruzny nevyuzitelny zbytky.
Omlouvams e, jestli to tu uz padlo, ale narazila sjem na tohle na Twitteru a fakt me to zaujalo....
rasaNori viktorka_od splavu ja se ted omylem pripletla do debaty na fb (okomentovala ji znama) a docela jsem se divila - jde jen o omezeni svobody, nastoleni totality, my, kteri opatreni dodrzujeme, jim v tom jen pomahame, jsme ovce, ktere obetovali mlade ve prospech starych (wtf)... ta moje znama tam napsala, ze kvuli takovym, kteri narizeni nedodrzuji se z toho nevyhrabeme nikdy a dostala "nakladacku"
Ja se obavam, ze tohle vsechno v lidech bubla a jednou to bouchne a nebude to pekny. Nemyslim zrovna defenestraci, ale proste ta deprivace a nahromadeny vztek se musi ve spolecnosti nekde projevit. Dobre o tom psal i Pehe, ale uz to mam zamceny.
Lamicka no ja si to prave taky myslim:-/
Tak už jsem našla něco jako příbalový leták...https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/info-by-product/pfizer/downloads/prep-and-admin-summary.pdf.
Aplikuje se stejnou jehlou jako se nabírá. Lhůta pro píchnutí je 6 hodin od naředění.
Tak problém asi bude ve velikosti čínských stříkaček a jehel, pokud je širší stříkačka, hůř se trefí přesný objem a jehla může mít větší ten mrtvý prostor a už není dávek 6, ale jenom 5.
nika - já bych teda knihy jako infekční neviděla, to by totiž všechny prodavačky v suprmarketu musely odpadnout jako první. Na kase mají peníze v ruce pořád. A knihovna mi chybí, už jsem dočetla zásobu a stahuju e-knihy, ale knížka je knížka
mirajo je to tak, jak píšeš - tady
s tou "technickou rezervou" Pfizer nejspíš původně počítal, jen náš vrchní šmelinář si myslel, že vyzraje... a je z toho vlastní gól ![]()
Složité je prý také odhadnout správné množství natahované látky. „Kdybych to natahovala stříkačkou i s jehlou, tak se musím naučit počítat s tím, že malé množství roztoku je navíc v jehle. Je to zanedbatelné, ale znamená to trochu jinou techniku zacházení, než na kterou jsme zvyklí,“ uvedla dále Cabrnochová. Za problém považuje i velký objem čínských stříkaček, kvůli kterému opět nemusí být natahování z ampule zcela přesné.
Lamicka No , taky na FB koukám. Dostala jsem vysvětlení, když jsem si dovolila napsat, že důležitější než roušky je pro mě každý nezmařený život, že za každou svobodu padaly oběti a na pár mrtvých ve jménu svobody nesejde. Někdy si myslím, že klukům fakt chybí vojna. Že mají nějaký revoluční pnutí, nebo co.
jitřenka my na to taky nehrajeme. že jsou infekční. Na jaře se to řešilo, ale nikde nebyl prokázán výskyt kovidu v souvislosti s půjčováním knih z knihovny.
Takže k těm včerejší informacím o registracich k očkování po zrušení termínu zdá se opravdu opět nikdo nic neví. Tolik k tomu co jsem tady včera sdílela jako informací od místní nemocnice. Dnes se do toho vložilo ještě město.

RoSa Ale na ty insulínky s fixní jehlou jsem zapomněla, protože je v práci vůbec nepoužívám
. A jak mi na tom výtěru podráždili i to co jsem nechtěla, tak ta všeobecná nas... musela ven.
rasaNori já nevím, očekávala bych třeba nátlak novinářů, aby se v takovémto případě uvedl člověk, který je za to odpovědný, a jaké důsledky z toho vyvodili jeho nadřízení. ale ono se nestane ani tohle.
Lamicka já bych si tipla, že jediné, čeho se odváží, bude zrušení služebních pobytů.
každopádně ať udělají cokoli, nálada ve společnosti začíná být taková, že to bude dodržovat jen naprostá minorita lidí. a opravdu jim bude jedno, že muselo nějaké krematorium přikoupit mrazák.
Jiná Realita no mně se z toho udělalo špatně, už si nechci zopakovat jaro, kdy jsem naše neviděla 3 měsíce :( nevídám se s nikým, abych se mohla vídat s nimi.
Lamicka No, vzhledem k tomu, že ještě večer říkali, že onezení pohxbu a rušení ubytování prac.cest neplánují, je to myslím jasné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY