Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:19

Sweet Potato ne že by teď bylo nějaké rozvolňování na místě, ale obecně bych řekla, že školství a mimoškolní aktivity dětí by se regionálně rozvolňovat mohly. Těžko by začaly všechny děti chodit do škol v Praze.

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:20

Sweet Potato já už to všechno fakt sleduju minimálně, přesto není obrany, aby člověk aspoň něco nezachytil. A fakt to ke znechucení bohatě stačí.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:20

Evaeva Vidíš, to je dobrá poznámka. Školy by vlastně mohly.

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:20

continuity bohužel je zase před volbama. 

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:20

Mha Luhačovice jsou každopádně.

Na doléčení po kašli mám několik babských rad od kamarádky, která se věnuje celostní a čínské medicíně, tak nevím, jestli bereš i z tohoto soudku? Já věřím spíš tradiční medicíně, ale pokud jde o doléčení, regeneraci nebo celkově vyladění organismu prostředky, které přinejhorším neublíží, osobně nejsem proti. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:21

Jiná Realita jenomže zlínský kraj ma úplně plne nemocnice. Pes nepes, dokud se ty špitály nevyprazni, je další rozvolňování riskantní, navíc s tím britským mutantem na krku. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:21

Sweet Potato 

Hele to neuvolnovani po listopado/prosincovem pruseru snad musi pochopit kazdy, ne? v dobe, dky si vetsina zemi davala ejdnu vlnu my zvladli dve

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:22

Kokoska Mně právě docela často někdo řekne, že to či ono neví. Samozřejmě, cítím za tím "nechci vědět", ale nechci nikomu křivdit, ononení povinné koukat na zprávy.

(Příklad - kamarád, který pronajímá chalupu, nevěděl, že ji teď vlastně pronajímat může/mohl)

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:24

Mha Držím palec, ať se uzdravíš úplně. Stížnosti piš sem, tady je dutých vrb... A hlavně piš, tvý glosy jsou pádný, často se směju nahlas!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:25

Evaeva to zas souhlasím s Plagou, že školy uvolnit, až budou testy. Jako mohlo to být už před měsícem, dvema, to je další věc. Ale když vidíš ten odpor proti šťourání v nose, tak si nemyslím, že by to bylo široce akceptováno. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:27

Mha preju at je to dobry. Aniz bych zlehcovala, ono nasledky, co vse to je? Moje prakticka mi na plicich slysela nasledky zapalu plic, ktery jsem mela pred 20 lety a tehdy jsem ho vylecila doma.. (ona o nem nevedela, jen slysela neco spatneho, az pak jsme dohledaly v karte s i tou konkretni postizenou plici). Zadny pocititelny problemy jsem samozrejme nemela. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:30

continuity v souvislosti se skolama mam opravdu  k nosnimu stourani zasadni odpor. Muselo by se konat aspon 1x tydne a kdyz jsou k dispozici spolehlive neinvazivni testy (kloktani, sliny), tak proc jako..?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:30

Sweet Potato já taky, jen že dost krajů začíná být ve trojce, a vláda chce zpřísňovat, tak na co toho psa má. když na jeho základě chtěli zavírat, tak argumentovali tím, jak ho dělali odborníci blablabla, a když mají rozvolňovat, tak najednou vlastně není úplně relevantní.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:32

continuity ja jsem na radiozurnalu slysela, ze se budou snazit prosadit ty kloktaci testy, dvakrat tydne na skolach, to neproslo? (sposloucham jen to radio a ctu to tady, jinak nesleduju)

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:37

Jiná Realita Naprosto nejsme vepři. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:37

Pavlena Souhlasim, aniz bych byla nejaka ochrankyne deti za kazdou cenu a pred vsim. Navic bych nechtela byt v kuzi toho, kdo by mel vysetrit nosohltan treba stovce deti z prvniho stupne a delat to kazdy tyden.

Kdyz existuje setrnejsi varianta, tak pro pravidelne odbery u deti tohle proste neni spravne. A zminovat pak zvykaci testy pro ty, co budou chtit na fotbal Ale na kloktani musi navazat PCR, myslim. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:37
Reakce na continuity:

Jiná Realita jenomže zlínský kraj ma úplně plne nemocnice. Pes nepes, dokud se ty špitály nevyprazni, je další rozvolňování riskantní, navíc s tím britským mutantem na krku. 

​já to ale nezpochybňuju, zpochybňuju hlavně toho psa. asi ho teda mají úplně nanic, špatně nastavená kritéria. bohužel se jím řídí jen pro zpřísňování, a pak se tváří, že pes neexistuje.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:46
Reakce na Jiná Realita:

​já to ale nezpochybňuju, zpochybňuju hlavně toho psa. asi ho teda mají úplně nanic, špatně nastavená kritéria. bohužel se jím řídí jen pro zpřísňování, a pak se tváří, že pes neexistuje.

​Přesně nad tím jsem se včera doma rozčilovala, než mi došlo, že je to zbytečný. Bohužel to osobně řeším tím, že mi večer hodný pán přiveze nákup, jehož hlavní složkou je víno.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 14:49

Mha preji, at je to dobre!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 15:00

Jiná Realita pes není žádný svatý hrál, byl stavěn na úplně jinou situaci toho divokého Covidu. R britské varianty je o cca 0.5 vyšší. Tak si to spočítej. Že je potřeba to upravit říkají odborníci, kteří participovali na původním psovi, už tak 3 tydny. V době, kdy se ten model připravoval se o té britské variantě maximálně tušilo, že existuje.

Špitály jsou nacpane, R se aktuálně spíš zvedá. Garantuji, že kdyz vše zůstane, jak je ted, za týden/14 dní jsme všichni zpět ve stupni 4/5.  Kdyby se to teď rozvolnilo, vysledkem bude několik tisíc mrtvých navíc a už nemluvím o ekonomických škodách, když nám Německo zavře hranice (jak jsem zachytila na Twitteru, jeden z důvodu Babišova prozření mohl být taky telefonát od sousedů). To bude teprve ekonomická katastrofa až s námi Němci ztratí trpelivost. Třeba zaměstnavatel něho může naše zhoršení šeredně odskace, na rozdíl od otevírání, které jim v této situaci pomôže jenom na chvilku. 

A stav, kdy nemocnice přestanou přijímat respirační těžké pacienty a jenom posílat recept na nějaké ty morfiny asi úplně nechceme. Nebo budou ti lidi ležet v Letňanech a tam kolem nich 3x denne projde lapiduch.