Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:12
Reakce na Jos:

jitřenka V normalni dobe tam taky doprovod muze, je to nekdy az komicky jak ta zena chlapa praskne (kouri mnohem vic nez udal, no dve patra teda nevyjde atd). Ted je trochu jina situace a doprovod by se tolerovat nemel, pokud nejde o tlumocnika atd. (u dospelych svepravnych myslim). A omlouvam se, ale odber krve by dospely muz mel v takovehle nouzove situaci proste zvladnout sam, nekdo pri odberu kolabuje, ale na to je personal pripraven a zasahnou.  

Jos Renusatko 

Muj muz kolabuje nejen primo pri odberu, on zelena kdykoliv je v pritomnosti doktoru (je to vylozene fyziologicka reakce, nevidet to, neverim tomu ), jedina sance, jak dosahnout toho,a by mu bylo lepe, je ho dotahnout pryc a pak se vzpamatuje velmi rychle.......

Jako nastesti k dokotrovi chodi jen kdyz musi, coz je vyjimecne - shodou okolnsoti dva z tech pripadu spadaly na tuhle koronovou krizi - umi si to nacasovat

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:18
Reakce na moora:

Potrefenáhusa já ti rozumím, někam zavolat je fakt boj, hlavně někam, kde to neznám a nevím, kdo to zvedne. z toho vyplývá, že volání kamarádům je v poho, ale objednat se k doktorovi, na pedukúru, na veterinu, na úřad, sehnat opraváře... strašný. Ale hodně se to zlepšuje tréninkem.

​A te si jeste predstav, ze musis telefonovat v cizim jazyce Ze zacatku sjem mela z telefonovani v Nemcine fakt fobii, musela jsem si dopredu napsat, co chci rikat. Ale jo, zvykla jsem si i na to, ale nedky jsem tak nasaturovana, ze odkladam i spani e-mailu, natoz telefonovani.....

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:23

Garfie Tak objednávky k doktorům a podobně taky volám nerada, ale to nesouvisí s nechutí telefonovat, ale s nechutí to řešit. Teď asi budu muset řešit divnoflek po klíštěti, achich ouvej, zrovna v týhle době.

Jo a ještě k těm dětem, dcera se domluvila se spolužačkou, že půjdou společně venčit a ta druhá má domácí vězení?! To je tak absurdní, že se tomu s mužem už asi deset minut chechtáme.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:30

Sweet Potato ted si na to kapla!Jsem schopna telefonovat pres dve hodiny a kam nejsem schopna zavolat,nesouvisi s nechuti telefonovat,ale s nechuti to resit!

chudak holka!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:31

A666 Já to znám, můj to má přesně stejně, ale přesto ho doprovázet nebudu, naštěstí o to ani nestojí. Stejně bych mu se svojí poloviční váhou nebyla k ničemu. Za naše dvacetileté manželství byl u doktora 3x, obvodního ani nemá, protože by tam stejně nešel. Tím neříkám, že bych snad někomu vyčítala, že partnera doprovází, pokud to má význam. Ale proč sedět hodinu zbytečně v čekárně jen proto, že někoho přivezl autem po Brně, to nechápu ani normálně, teď teda vůbec. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:46

Jsem ráda, že má telefonní fobii tolik lidí, v reálu si s tím přijdu dost osamocená. Mně na tom asi nejvíc vadí, že se nedovedu soustředit jen na ten telefonát samotný. Doma mám tendence u toho různě pochodovat, poklízet, vyndavat myčku ... a pak to samozřejmě vede k tomu, že jsem nesoustředěná, nevím, co jsem chtěla říct apod. ... V práci mi to nevadí, tam prostě sedím na zadku a mám jasný zadání, co chci telefonem zjistit. Jinak prakticky za všech okolností preferuju psaný kontakt, přijde mi, že člověk tak nějak zformuluje myšlenky, případně má prostor si to po sobě přečíst, zamyslet se nad tím apod. a co je psaná, to je daný prostě. 

Noční můra je jedna moje kamarádka, ta telefonuje naopak strašně ráda. Napíšu jí třeba - ahoj, v kolik se sejdem? a ona mi zavolá, aby mi sdělila, že ve tři a xy dalších věcí. Asi nemusím popisovat, že je to pro mě utrpení O mojí fobii sice ví, ale její puzení je silnější.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:52

je to dlouhý, ale moc zajímavý... až budete mít chvilku...

Politickej podcast Olga Lomová - Čína obsazuje mezinárodní instituce. Náhrady škod za pandemii nemá smysl vymáhat

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:16
Reakce na Jennyfor:

Já to mám normálně v menším a věřím, že i tu blbou nemoc jsem měla z dlouhotrvajícího stresu.

​Tos určitě měla, já taky. Jenomže od té doby mi chybí ten "štít". Přirozená obrana tedy už není a já to pořád všechno táhnu vůlí a hlavou = migrény.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:18

Karja Muj pujde do školky asi od příštího týdne. Jako nemusel by, ale podle mě není na co čekat. Buďto bych ho musela odhlásit a smířit se s tím, že si ho nechám dalšího půl roku a dýl doma, nebo prostě půjde a děj se vůle boží. 

Školka otevřela dneska, ředitlka psala, že prošla komplet desinfekcí. Děti se budou předávat ve dveřích, do šatny už si je odvede učitelka. Každý den jim budou měřit teplotu. Podle vyjádření hygieny prý v prostorách školky děti roušky mít nemusej. 

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:19

Sweet Potato  to je vtipný, ale tak dopadla ještě dobře....

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:24

MP Meri Tak to jsem zvedava, jak to s nima dopadne. Tihle maji mit tri rousky na den, tak jestli to maji mit porad nebo jen na vychazku ven....no brzo.uvidime.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:44

Mirka Byl tu ten článek od Daniela Štrobla, sice ke koronaviru, ale některý věci platí obecně. Já taky nevěřím, že co mě nezabije, to mě posílí. To už bych musela bejt silná jak silnice. V tý konkrétní situaci - třeba hnusnej rozvod, těžká nemoc nebo smrt v rodině, problémy v práci související s kriminálním činem, různé úrazy a kalamity - to vždycky funguju docela dobře, zvládám, organizuju, racionálně a s chladnou hlavou, ale potom, když je nejhorší za mnou, se vždycky uvnitř rozsypu a znovu vstát mi trvá dýl. A každý zářez mi připadá, že je jak radiace, neposiluje, jen se to sčítá. Sice si připadám, že mám tvrdší šlupku, jen tak něco mne nerozhodí, ale uvnitř jsem jak sulc. Stačilo by trochu víc drcnout a obal praskne. Takže si zachovávám sociální distanc preventivně, ale to není cesta.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:47

RoSa 

Moc dlouhý, a nic novýho. Tohle všechno už víme, žádná sláva prostě.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:54

Sweet Potato Neodkládej divnoflek, doporučuju. Já na podzim odkládala asi tři týdny a kdyby mě nevyštvaly kolegyně v práci, tak bych možná ještě odkládala. Doktor mi říkal, kde máš ten flek - byl tak velký, že ho neviděl (flek, ale doktor je taky hodně velký).

Přidávám se k telefonní fobii, bez tužky a papíru ani ránu. A to telefonuju pořád víc.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:57

Jennyfor můžu to podepsat. Včetně toho, že co Tě nezabije, Tě posílí, je pěkná pitomost.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:59

Mirka Jo jo, já vim, mne mají borélie tuze rády. On je teda na divnoflek divnej, tak ještě trochu doufám, ale sanozřejmě vím, že ne vždy jsou učebnicové.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 18:03

Sweet Potato Taky jsem neměla učebnicový, zato od půlky stehna do půlky lýtka, a že  tam mám materiálu. Odkládala jsem i proto, že nedlouho předtím měl manžel dost dlouho flek na bicepsu a ten mu pak zmizel. Občas mi ten hmyz přijde nějak víc jedovatý a pak jsou ty fleky ošklivé i bez borelií,  stačí nechat víc napít ováda.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 18:15

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 18:16

A 25.5. kadeřnictví!

Catherinne !

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 18:16

kadernictvi se pry v cesku otevrou 25.kvetna

Doufam,ze u nas to bude driv..............