Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:11
Reakce na barbucha:

O hranicích nepadlo ani slovo, což?

Hranice se určitě neotevřou dříve než v červnu, řekl na tiskové konferenci po úterním jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podle něj bude záležet i na situaci v jiných zemích. Kabinet se podle Vojtěcha otázkou příliš nezabýval, nechce dávat predikce nepodložené odborným názorem.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:12

barbucha a přitom by člověk řekl, že když jsme v tom schengenu, už logicky probíhají první jednání, jak to všechno uděláme, jak otevřeme schengen směrem dovnitř, jak zharmonizujeme opatření, aby byla víceméně všude stejná, které státy nebo celé kontinenty (afrika) sem nebudou moct tak rok a my tam, nebo za jakých karanténních podmínek... nebo aspoň řekneme, že to probíhá na úrovni v4. nebo třeba německo-česko-polsko. ale spíš mám pocit, že ne. můžu říct, že ani mezi slovenskem a českem. což je tragédie.

člověk by řekl, že stát už připravuje karanténní místa pro povinnou a velmi přísnou karanténu pro lidi, kteří do a z rizikových států budou muset. a myslím, že taky ne.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:25

A rousky budete nosit do kdy??

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:28

to cestování asi nezáleží jen na nás, že zrovna my to budeme chtít uvolnit - taky nás přece musej chtít v tý destinaci, ne? asi to budou bilaterární dohody mezi státama, něco jako ty výměny vězňů

Online Garfie
28617 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:29

Jiná Realita A když už je teď uvolněné to cestování, že když se vrátíš do 24 hodin, tak nemusíš do karantény, vás se to netýká? Vlastně asi ne, že? Ty jsi závislá na nařízení slovenské vlády.

Zarinya To taky neřekli, prý se uvidí, podle situace. 

Ale jinak mi přišlo, že mluvili docela rozumně, vlastně mi to přišlo jako jedna z nejlepších tiskovek, asi už v tom umí trochu chodit

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:33

RoSa to je jasný, ale ty dohody nepřipraví za týden, a na druhou stranu je nemusí přípravovat, až už v daném státě virus nebude. dají se chystat předem, stanovit podmínky apod. na těch by bylo třeba pracovat už teď. 

zatím nespolupracuje ani český a slovenský krizový štáb.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:34

Garfie slovenská vláda je v pohodě, tam nemáme momentálně problém.

ale nás se to netýká, protože to je 24 hodin, ale ne každý den v týdnu. je to jednorázových 24 hodin. pendleři mají zvláštní úpravu.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 19:59
Reakce na Jiná Realita:

zajímalo by mě, kdy zruší ten nouzový stav. popravdě mě to zajímá o dost víc, než kdy otevřou školy.

​Myslíš tu provázanost nouzového stavu na dosavadní omezení volného pohybu? Mám dojem, že to říkal Prymula v neděli v souvislosti s těmi Velikonocemi, že pokud by se hodnota R během následujících 7 až 10 dnů dostala znovu nad 1, pak by bylo na místě jeho prodloužení.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:04

a přiznávám, že jsem si před koronou koupila troje krásné naušnice, a nemůžu je vůbec nosit, protože s tou blbou rouškou to nejde :/

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:04

wendulka díky.

Online Garfie
28617 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:17

Jiná Realita Aha, tak to je naprd :-/

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:22

Zarinya doufam, ze to noseni rousek nebudou regulovat jako nakupy, ze seniori od 8 do 10 hodin (pro jistotu) uz  nafurt

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:38

Kokoska nee, senioři nafurt, kromě doby od 8 do 10, kdy nebudou smět vycházet ostatní

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:39

viktorka_od splavu a ty vosklivy imrvere 24/7

Offline Zu
2787 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:40

Jiná Realita Dej je do nakupovacího, já pořád pátrám po těch pravejch naušnicích! A nos je při odpočinku doma, já si občas večer k vínu vezmu prsten (takový velký ve tvaru kytky), namaluju pusu a zasednu k televizi nebo čtečce, mám ze sebe lepší pocit

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:41

Jiná Realita Zu tuhle mela Pisarovicova visaci nausnice a k rousce to vypadalo fakt blbe.

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:49

A mně ten uvolňovací harmonogram dost zvednul náladu, nečekala jsem takový pokrok a myslela jsem, že jakékoliv plány se zveřejní nejdřív tak za 14 dní, až se uvidí, jak s vývojem zacvičily Velikonoce.

Tak snad nám to už nic nezhatí :-).

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:06

An.Fial souhlas, mně je taky výrazně líp. Sice trochu postrádám logiku, podle mě ty provozovny vytahovali random z klobouku, ale jak už vidím nějaké obrysy, cítím se nějak radostněji.

Offline Zu
2787 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:14

Kokoska Já si s rouškou i přestala žehlit vlasy, protože po zamotání tkalounů to nemá extra smysl řešit, naušnice mám jen pecky, to by se do toho motalo fakt blbě. Ale když jdu do města, kde nikoho nepotkávám, dávám si záležet na šatech! Naposled mi je pochválil postarší pán, když jsem u okénka čekala na jídlo, mám motivaci se i zítra vyfiknout

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:15

Zu já si začala výrazněji líčit oči a to dokonce i když vůbec nikam nejdu