viktorka_od splavu No právě, ale když ji nemám!
A hlavně na tom papíře musí být i to, na co se chci ptát já, jinak to zapomenu během té chvíle, než to ta druhá osoba zvedne
A ještě mám jedno wtf - když někam volám, tak většinou tajně doufám, že se nedovolám ![]()
Koronavirus
1010 jezis to s tim doufanim mam taky. A jeste kdyz po me muz v aute chce at nekomu volam kdyz ja nechci, protoze mi do toho furt keca, tak jen delam ze volam![]()
Já teda vytelefonuju cokoliv si zamanete, ale nesnáším psaní zpráv.
Např, domlouvat na čtyřikrát termín, zo raději té pisatele zavolám. Navíc je to podstatě rychlejší.
1010 viktorka_od splavu já jsem jednou neměla po ruce papír a tužku a kvůli něčemu fakt důležitému jsem musela volat zpátky, strašný to bylo
Catherinne To je přesné. V telefonování se extra nevyžívám, ale chtít po tom druhém, aby si se mnou napětkrát dopisoval, mi přijde i neslušné.
1010 presne, s tým zabúdaním, aj s tým dúfaním, že sa nedovolám
Potrefenáhusa já ti rozumím, někam zavolat je fakt boj, hlavně někam, kde to neznám a nevím, kdo to zvedne. z toho vyplývá, že volání kamarádům je v poho, ale objednat se k doktorovi, na pedukúru, na veterinu, na úřad, sehnat opraváře... strašný. Ale hodně se to zlepšuje tréninkem.
moora zlepšuje ![]()
Potrefenáhusa no úplně přesně.
Když mám něco zařídit, úřad, objednání u doktora, opravář...., tak se strašně dlouho odhodlávám, přeříkávám si, co vlastně chci říct, a doufám, že se nedovolám. A když to nikdo nebere, udělám si v duchu čárku za odvahu a mám dobrej pocit, že jsem to zkusila. I když jsem nevyřídila nic
.
Jo, praxí se to zlepšuje, pracovní telefonáty mi problém nedělají, jsem rychlá, stručná, vím, co chci říct a co se potřebuju dozvědět. Ale v soukromé sféře furt nic moc.
A taky si nic nepamatuju, co si nezapíšu. Myslím, že je to tím, že mám spíš vizuální paměť, takže když s někým mluvím napřímo, spojím si ten obsah s celou tou situací, s tím člověkem, jak to říkal, jak se tvářil, jak to kolem vypadalo a tak.
Ale v telefonu to mám jako takovej ten infotext, co běží dole na obrazovce, had, co se posouvá a každé další slovo přepíše ty, co byly předtím a na konci už si nepamatuju začátek. Takže jakékoliv datum, hodinu, jméno, když si u toho nezapíšu, tak musím potupně volat znovu. A stejně si to pak napíšu blbě. Řeknou ve 13 a já si napíšu trojku.
Když to tady pročítám, tak jsem si uvědomila, že vlastně z té "nevolací" dcery mám stres hlavně proto, že já sama mám přesně tuhle sociální fóbii (nejen tu, haha) a nenávidím telefonování, dokonce na úřady častěji píšu než volám...a podobně. Jenomže dcera je extrovert a teď vidím, že se to mění, tak nechci, aby do toho taky spadla, protože přesně jak říkáte, s tréninkem se to zlepšuje! ![]()
Garfie já nevím, jestli to úplně souvisí s extrovertem / introvertem, já jsem třeba asi docela extrovert a mám tuhle telefonovací fobii fest. a koukám, a podle těch příspěvků tady je to častý. tak čím to je?
Jennyfor s tou vizualni pameti to bude ono! mne prave v tom to psani pomaha, protoze se mi to propoji, posloucham a zaroven zapisuju, treba 3x po sobe, nez ten druhy domluvi tak mam pocmarany papir a na nem zapsano "streda 16. ve dve, duben-ve stredu!!, ve 14 hodin zubar, zubni prevence streda odpo, 16 dubna mudr. xy
:-) pitomecek proste
Catherinne To je přesné. V telefonování se extra nevyžívám, ale chtít po tom druhém, aby si se mnou napětkrát dopisoval, mi přijde i neslušné.
ano.
Já jsem introvert a pokud jde o to se někam objednat tak radši telefonuji s tím, že se rovnou domluvím na všem. Nijak zvlášť mě to nestresuje, akorát jak je to krátký úkol, ta si to nepíšu a pak zapomínám. Nebo si vzpomenu odpoledne jak dnes
a uz lekari neuraduji.
Rezervace pro hotely a pod. totéž, to musí mít email nějakou výhodu - třeba domluva s neanglickym cizincem je kolikrát lepší písemně.
moora Tak to už fakt nevím
continuity Hele a nejsi ty náhodou "introvert"?
Jedna moje kamarádka to totiž o sobě taky s oblibou tvrdí, ale upřímně neznám většího extroverta, než je ona. A mimochodem, k lékaři volám už asi dva týdny!! ![]()
continuity ty rezervace mi přijdou jednoznačně lepší po emailu, už jen proto, že co je psáno, to je dáno
Já teda mnohem radši vyřídím věci telefonem, než se někam plazit osobně. Tu tužku a papír stejně mít musím, abych si udělala poznámky, tak aspoň mě u toho neviděj, že se tvářím jak nechápavý momentálně zaostalý jedinec, a já nevidím, jak se oni tváří na mě.
Jen občas plácnu blbost (ale to asi nebude tím telefonováním), jako když jsem se jednou někoho ptala, jestli mu stačí něco poslat mailem nebo jestli to potřebuje v pevném skupenství. Kolegové šli do kolen.
Garfie nejsem, pokud definujeme introverzi tak, že mě lidi vyčerpávají, a energii beru ze sebe, tak jsem určitě introvert. Podle mě to, že introverti nejsou schopni komunikovat s jinýma je pověra, dle mého je to spíš záležitost empatie. Znám spoustu ukecanych extrovertů, kteří jsou spíš za trest.
Já jsem schopná dobře komunikovat, i přednášet, ale vyčerpává mě to, já třeba nevydržím dlouho sedět ani s kamaradama v hospodě. Jsem po dvou hodinách úplně vyřízena.
Potrefenáhusa oni pak vzdy pošlou potvrzení, resp. není problém si ho vyžádat. Ale když nemám úplně pevný termín, oni nemají úplně porad volno a zajímá mě třeba jak je to s welnessem, tak je to milion emailu tam a zpět, k tomu ty prodlevy....
Takto to vyřeším na jeden telefon a dva potvrzovací emaily. Nemluvím ovšem o bookingu, ale i tam mám zkušenost,že začne po rezervaci strašlivé dopisování a jednou to nemělo úplně dobrý konec.
...
Já jsem schopná dobře komunikovat, i přednášet, ale vyčerpává mě to, já třeba nevydržím dlouho sedět ani s kamaradama v hospodě. Jsem po dvou hodinách úplně vyřízena.
to mam taky! V hospode si nikdy nepopovidam, treba takovy tridni sraz je pro me za trest - nic nereknu, nic se nedozvim a odchazim uplne vystavena! Pritom jsem s tema lidma chodila osm let do skoly a mela jsem je vesmes rada. Kdyz se ale vidim s nekym mezi 4 ocima, jsem skoro az ukecana.lidi, kteri me znaji jen z nejakych seslosti, si o mne musi myslet ,ze jsem bud němá, nebo blba![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY