Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:20

Garfiecelou dobu jsem se nějak držela, ale dneska to na mne prostě nějak dolehlo.. každopádně flaška rosé už se chladí v ledničce

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:29

Jiná Realita  to snad není možný!

Bowle  Tím neuděláš studijní chybu!! 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:31
Reakce na Jiná Realita:

prymula v rozhovoru:

situace v září bude úplně stejná jako dnes, budeme na stejné startovací pozici.

reportér:

takže co si myslíte o otevírání škol, otevřel byste je teď? no, to víte, budeme na stejné startovací pozici, ale když 80k lidí podepíše petici, to už je velká síla, asi bychom měli vážit i názor lidu.

...

(prý co kdyby děti do školy nechtěli poslat. jako wtf, snad je to povinná školní docházka, ne?)

​Tohle jejich rizenis e vladou lidu je jeste silenejsi v kotnextu lonskych demonstraci a petici se statisicovymi ucastmi, kdy na to vlada v cele s Babisem akorat tak s...la a tvrdila, ze tech lidi neni dost A ted jim najednou staci 80 tisic podpisu?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:34

Bowle my bychom měli otevřít na konci května nebo začátku června, jsme městská knihovna, to jsou informace od našeho vedení . skutečně se modlím, aby tomu tak bylo, abychom mohli už do nějakého režimu naskočit.

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:35

A666  Tohle přesně říkal můj muž! Je to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči, fakt. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Proč, doprdele proč, musej dospělý lidi v tyhle dobe chodit na odběry s půlkou rodiny???? Když už musej sebou toho chlapa táhnout, proč nemůže počkat venku, ale musí dřepět v malý čelárně???

​Jako vzhledem k tomu, ze muj chlap u lekaru fakt zelena a odbery musi byt provadeny v leze, tak doprovod na to fakt potrebuje....... vrchol zvladnuti bez doprovodu pro nej byl ocni (mel akutni problem tesne po vypuknuti korona-krize). na druhou stranu jako doprovod staci jede dospely, neni treba tahat celou rodinu......

Edit: plus jeste ted mu slouzim casto i jako prekladatelka, protoze Nemcinu uz mam na lepsi urovni nez on a navic lip nez on zvladam cist v reci tela

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:41

viktorka_od splavu Jos - myslím, že viktorka to vystihla, oni totiž chlapi u doktorů nic neřeknou, doma vzdychající hromádka, u doktorů buď ano/ne nebo varianta komik pro sestru a doktorku (a), hlavně se nebavit o nemoci. Proto ty mluvící manželky, taky jsem jednou byla, takže mě to Jos pobavilo. 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:45

A666 Tohle fakt nebyl ten případ

minule, v jiný laborce a v jiným městě taky už za karantény, tam byla s dcerou kromě přítele i maminka....nepochopím

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:45

Garfie Hele nebo normalne dospela, ja taky nesnasim telefonovani, pisu max SMS ;)

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:48

Bowle Nezkousela jsi projet příslušnou vědeckou knihovnu vašeho kraje, Národní knihovnu nebo Knihovnu AV? Ony často některý zajímavosti, včetně regionální literatury a časopisů, bejvaj zdigitalizovany a dá se k nim dostat i přes vzdalenej přístup 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:53

Potrefenáhusa zkoušela jsem, ale bezúspěšně

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:54

nika Tak ale propagace se da dělat ruzne a knihy se jiste psaly s uspechem i v dobach, kdy nebylo zvykem jezdit tour po knihkupectvich.

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:56

MP Meri  Já to mám taky! Ale jí ještě není ani 12, říkala jsem si, že by neměla mít hrůzu z toho, zavolat kamarádce? 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:57

Bowle mzk brno

NKPraha, SVK Olomouc, povinný výtisk, digitalizace

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:07

MP Meri Garfie

Já nerada telefonuju odjakživa, i jako dítě. Tahle situace, kdy se toho má spousta vyřídit na dálku, mě fakt ničí. Vždycky čekám do posledního možného momentu

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:10

Garfie Podobne u nas, proto uz jsem shovivava ke kazdovecernim seancim dcery s kamaradem nad Minecraftem (whats app hovor po celou dobu nutny!). Na druhou stranu, ten divny stav s nekomunikaci je jen docasny, vse naskoci zpet. (Vyzkouseno o velikonocich, ktere jsme travili s rodinou kamaradu, decka se sbratrily do vteriny a cely den jsme o nich nevedeli - pssst, vim, poruseni narizeni)

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:13

Chodej nekomu uz deti do skolky? My hlidame ty sestry deti, skolka je sic otevrena, jenze jeji deti jsou jedine, co tam ,,musi chodit,,. Ono se to nezda, ale fakt maji vsechny bud maminku na rodicovske nebo naopak starsiho sourozence na skole, takze muzou byt doma. Takze tyhle jim zbyly a delaji fory, ze dve deti tam mit nebudou. Nicmene ted to vypada, ze se nejake dalsi deti nabalej, takze tam snad pujdou uz ve vice kusech. Ale zajimalo by me, jak vypada provoz v te skolce, z pohledu hygieny a rousek nebo co tam jak vyvadej?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:17

studenti jedí mezi oddělovacími skly, aby se náhodou nenakazili koronavirem. myslím, že pro tento účel nevybrali tu nejlepší fotku dokazující, že to má nějaký smysl (viz ti dva vzadu, kteří se baví přes třetího...)

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:20

Bowle skúste napísať/zavolať priamo do knižnice, či neponúkajú skenovanie dokumentov. Na Slovensku vedecké knižnice majú túto službu, knihovníci môžu naskenovať časť knihy/článok z časopisu, ktoré majú vo svojom fonde, a pod. (v súlade s dodržaním autorského zákona) a poslať naskenované dokumenty e-mailom, je to však platená služba.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:30

Bowle moravska zemská knihovna Brno, meziknihovni výpůjční služba, zkuste tam zavolat. jsou tam super lidi,pracovala jsem tam.