Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 01. února 2021 22:02

Evaeva úmysl byl umožnit dětem nákup obuvi, protože jim roste noha. To je ten zdravý rozum. 

Jde to samozřejmě obejít jakkoliv, ale nazvala bych to spíše svejkovanim nez zdravým rozumem. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. února 2021 22:05

Jennyfor mám doma nerezové (Tiger) a sklenené (Steeblo) slamky. Pocitovo a esteticky mi viac vyhovujú tie sklenené, ale nerezové sú zase lepšie, keď si potrebujem vziať slamku sebou. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. února 2021 22:07
Reakce na letfenixa:

Jiná Realita v Polsku sa začalo menej testovať, zatvorené sú len obchodné centrá a reštaurácie len take away, včerajšia info od brata, ktorý tam žije

​Obchodné centrá otvorili dnes. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2021 22:11

continuity já to chápu, spíš mě to pobavilo. 

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 02. února 2021 00:44

No, tak já zase asi půjdu proti proudu, když nařízení ohledně brček mě vůbec nezajímají (těch pár koktejlů, co jsem za normálních let vypila v Nebi, zvládnu i bez brček), ale mě zajímá, jak je možné, že ještě v červenci 2020 deklaroval Prymula, že během pár týdnů budou testy na covid za 500,-Kč, včetně PCR, že budou dostupné pro každého (třeba právě kvůli cestování) a jsme tam, kde jsme až do začátku února 2021. PCR drahé jako sviň, ty nic neříkající antigenny taky nejsou zadarmo (pokud potřebujete certifikát třeba včetně překladu, mně takový milý vojáček spletl datum narození s datem expirace kartičky pojišťovny, to chceš, když jedeš na dovolenou, a potřebuješ to za pár hodin, tak pak je to na vyhození)..., testy ze slin kromě cca 3 pracovišť v celé republice jsou dodnes utopií, proč to neřeší novináři typu razorblade ...

Chápu, že dnes a denně se něco nového v oblasti covidu děje, teď je obrovské téma vakcín apod., ale občas konfrontovat politiky se sliby přednesenými před více než půlrokem, aspoň v rámci těch blbých tiskovek...jsem nijak nezaznamenala...slíbené testy za pár Kč stále nikde a pak tu čtu, jak píšou kolegyně z Německa, Rakouska či kýho čerta, jak se mohou otestovat zdarma...

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 02. února 2021 01:53

Sweet Potato uz odfrcela? A jak Se ji libi? Pardon za OT nevim kam to presne dat. Odepis prosim klidne jinam! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. února 2021 09:47

Lucia Salvatore ja si delala PCR test kvuli ceste v Nemecku,u meho p.doktora pred tydnem.

Kdyz jsem o tom mluvila s doktorem tak mi rekl,ze to bude stat 40Eur,kdyz jsem prisla ve stredu na test,ptam se sestry jestli delaji i antigeni,pry ne a ten bych si musela zaplatit,PCR pry ne.A kdyz jsem si sla druhy den pro vysledky tak jsem platila 10eur.

Toz cerstva zkusenost.....

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 02. února 2021 10:24

distribuce vakcíny v EU: grafy

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:05

Článek "Obětovali jsme děti a nikomu to nevadí" mi mluví z duše.

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:08
Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:13
Reakce na continuity:

Sweet Potato Bata rika, že prodá jakoukoliv velikost. 

​A maj recht. Měli by se těm idiotům na to všichni vykašlat...

Za chvíli povolej prodej spoďárů pouze do velikosti S?

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:32

Zarinya tak 10 euro je ale paráda, taková částka mi přijde akceptovatelná 

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:36

nonemy Je to tak

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:44

nonemy jo, souhlasím.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:44

Lucia Salvatore ja proti nic nemam jen mi zaujalo jak kazdy mluvil jinak.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:44

nonemy Ano

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 02. února 2021 11:53

nonemy ano, taky si to myslím. Ale co s tím?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. února 2021 12:32

Mohučanka Tak minimálně o tom mluvit a netvářit se, že to je takto v pořádku a řešit všechno jiné jako důležitější (např. vleky a hospody). Otevření škol by měla být priorita, hned jak to situace jen trochu dovolí. Netroufám si tady navrhovat konkrétní kroky, na to nemám, ale obávám se, že naše vrchnost to neřeší vůbec. I Plaga, který by měl křičet nejvíce a vyvíjet tlak, na to úplně dlabe. Přemýšlela bych dopředu, za jakých podmínek a kdy školy otevřít, jak zpřístupnit co nejednoduší testy (ze slin), o tom už se lehce mluvilo, ale zase jen stylem "takto by to bylo dobrý" místo "již to řešíme s výrobcem testů a víme přesně jak to bude fungovat", dále kdy naočkovat učitele, hned jak bude více vakcín, očkovala bych třeba seniory 70+ zároveň s učiteli 55+ (učitelé v nějaké té prioritnější skupině jsou, ale nevím, zda dostatečně prioritní), co nejdříve bych umožnila pro děti sportování venku a možná by se dalo uvažovat i o otevírání škol dle situace v jednotlivých krajích. Ano, toto už je asi hodně tenký led, ale podle mě menší riziko, než dle krajů otevírat obchody, tam by hrozilo přemísťování lidí, u těch škol to podle mě takový vliv mít nebude. Dále se ozývaly malotřídky, i ty si myslím, že by bylo možné pustit dříve. Prostě bych vyvíjela maximální snahu, aby otevření škol byla priorita číslo jedna hned po poklesu nemocných s covidem v nemocnicích. Takže neříkám, že je mají otevřít hned, ale místo prázdného tlachání by měli začít jednat. Nemám úplný přehled, ale co tak různě čtu, tam mám za to, že máme školy i s jarem zavřené nejdéle ze všech, minimálně v Evropě.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 02. února 2021 13:08

nonemy já s tebou úplně souhlasím, právě že mně nejvíc s..e, pardon my French, že se ani nezdá, že by někdo (Plaga) měl jakoukoli snahu tu situaci řešit. Vzdělání je u naší vlády zjevně na posledním místě.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 02. února 2021 13:17

Mohučanka Plaga je ve vláde poslední podrztaška. Už tuším oznámil, že se nebude příště účastnit. 

Což je mimochodem jedna z příčin této situace.