Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 21:26

barbucha taky nesdílím slepou víru v odborníky. naopak jsem přesvědčena, že člověk, který chce vést druhé, by měl mít myšlenku, ideu. sice je to nemoderní, ale jinak to nejde.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 21:32

barbucha tak já nijak nehodnotim jeho morálku, ale to, že bral do úvahy nejnovější vědecké poznatky ohledně korony, je fakt. Blatný řekl, že na vědu bude čas, až to vyhrajeme.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 21:35

viktorka_od splavu člověk,který chce vést jiné, by měl mít myšlenku, v tom se úplně shodneme. Ale taky by měl dost přesně vědět, jaké jsou jeho limity a kdy je čas se poradit s těmi odborníky. 

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 21:36

continuity poradit určitě ano. ale politickou odpovědnost by měl nést politik a taky se podle toho chovat.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 21:38

viktorka_od splavu no však to píšu od začátku. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. února 2021 11:29

Jeste snad minuly tyden media informovala,ze polsko se coronavirove hrouti.

Pak uz zasadne mene o tom,ze v polsku se desetitise provozoven rozhodly otevrit pres zakaz.

A dnes o tom,ze polsko otevira supermarkety.

Zajimave.asi jsou polaci odolni britske mutaci,jihoafricke mutaci a vsem ostatnim,kvuli kterym budeme my a jine staty zavreni do velikonoc.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. února 2021 11:39

Jiná Realita To Polsko by me taky moc zajimalo. Vzdyt tam nedavno probihaly masove protesty proti tomu silenemu protipotratovemu zakonu (sla bych taky covid necovid). Vzdyt se to tam musi sirit.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 01. února 2021 11:46

Jiná Realita Jos 

Polsko na dost mrtvých a reportuje téměř nejhůř v Evropě. Jeden mrtvý a dvě až tři, o kterých se nevi. Takže je to zametání pod koberec. Žádnej zázračnej recept na covid.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 01. února 2021 12:07

Jiná Realita 

Zavřeni do Velikonoc? Jen do Velikonoc? Bych chtěla sdílet Tvůj optimismus! Já mám fakt obavy, že při tempu očkování a šíření virulentnějších mutací se to může značně protáhnout...

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 01. února 2021 12:40

euridike Jiná Realita 

jako do dubna?

Tak to si to můžu jít hodit rovnou...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. února 2021 12:53

Catherinne no my nevím, ale minimálně britnie a ještě někdo (francie?) už prohlásily, že do velikonoc. já to vidím na celý únor a pak se uvidí :( ale ono se to podle mě do velikonoc rozjede zas, a na velikonoce nás zavřou zase doma.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:00

Jiná Realita s únorem moc nepočítám, ale v březen jsem doufala. 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:02

Catherinne 

Já jsem realista/skeptik a raději se připravuji na ty horší varianty, je mi jasné, že pro Tebe to musí být těžké, taky nesnáším, když nevím, co a jak bude - a nemůžu to nijak ovlivnit...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:28

continuity 

Presne, navic tam maji tetsovani snad jeste vic poddimenzovane nez my.......

Offline dorota
1234 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:29

euridike Vidím to tiež tak, tiež som skôr realista a neočakávam, že sa začnú opatrenia uvoľňovať skôr ako v marci/apríli. Na Slovensku dnes začali zasa hovoriť o sprísnení, uvažuje sa o posielaní sms-iek pri výnimkách z vychádzania. Dúfam, že to neschvália. Škoda, že na tie opatrenia najviac doplácajú tí, ktorí ich dodržiavajú.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:30

A666 continuity tj, ale kdyby jim ležely mrtvoly na ulicích, tak tady vládne přesvědčení, že by lidi udělali lockdown sami. místo toho tam pořádají každý den demonstrace, smai si otevírají obchody a nakonec je otevře i vláda. takže to tam asi nemůže vypadat jako v apokalpyse. lhostejno, jak moc falšují výkazy.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:31
Reakce na dorota:

Škoda, že na tie opatrenia najviac doplácajú tí, ktorí ich dodržiavajú.

​Taky mám bohužel ten pocit...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:31

Catherinne 

Je to blby ale s nefungujicim testovanim/trasovanim, ockovanim a zmatku v opatrenich nam snad pomuze fakt az nastup teplejsiho pocasi........

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. února 2021 13:38

Jiná Realita 

To mas tak, podle toho co sylsim od zname jsou ted lepsi v tom smyslu, ze uz se nedejou excesy typu lidi umirajicich pri snaze dostat se do nemocnice apod. Podle meho momentalne jde hlavne o predcasne rozvolneni, ktere muze snadno prinest dalsi vlnu jako tomu bylo v CR.....

Jinak vim, ze treba protesty proti potratovem zakonu se fakt snazi dodrzovat bezpecnostni pravidla.....