Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 02. února 2021 15:26

crazydaisy A lékař/sestra to naředit nedokáže?

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 02. února 2021 16:11
Reakce na crazydaisy:

viktorka_od splavu to neni jen o teplote. Od lekarnika, co ty vakciny redi vim, ze kdyz ampuli naredi, natahne se do strikacek a ihned aplikuje. Naredena se uz nesmi prepravovat, jinak dojde ke znehodnoceni. 

a to se nejak vylucuje s ockovanim u obvodniho? navic tohle presne uz se taky diskutovalo - s tom naredenym se nesmi trepat. jit o barak vedle neni problem, jen s tim nemuzou sterchat jak urvani:-)

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 02. února 2021 16:15

crazydaisy vždyť mobilní ockovaci jednotky už jezdí teď. 

Dokonce jim to už i ředí, někde o tom byla reportáž, jen na lístek píšou čas, do kdy to musí napichat.

Není to jenom u nás, někde v Americe ockovali v závějích na dálnici, aby to nemuseli vyhodit. Vezli už naredenou vakcínu někam.  

Offline brrr
12384 příspěvků moje polička 02. února 2021 17:32

nonemy Vidím to doma, ještě chvíli a staršíhoo přestane bavit počítač. Už je toho docela přesycený, dopoledne škola a pak stejně paří ještě kus dne, když bejsme doma a už se nudí, doma je mu smutno, kamarádi online ho taky moc neberou, atd.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 02. února 2021 17:49

crazydaisy tak ale Blatný rozhodl, že s ní seniory očkovat budem. Asi je důležitější vykázat počet naočkovaných. Že to u jich nemusí účinkovat, už je věc druhá

Ale ráno jsem někde zahlédla článek o uspěšnosti očkování v Izraeli, to bylo konečně pozitivní, i když nás se to ještě dlouho týkat nebude.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:11

Mně je to fuk. Ať si každý dělá co chce. Já jsem moc ráda, že moje maminka je očkovaná ve velkokapacitním centru v Brně na BVV, kde dodrží vše, co chce výrobce. Kdyby ji měl očkovat "pojízdný lékař" doma, tak bych ji do toho centra raději dopravila. Vždyť od začátku se řešilo, že pfizer a modernu praktici očkovat nebudou. Ono stačí opravdu málo a vakcina je nefunkční. Blízký přítel převzal ordinaci prakt.lékaře komplet se vším. Napadlo ho změřit teplotu v lednici s vakcinami. Ta má být u většiny 2-8st. V lednici bylo 12st. Postupně nechal svým pacientům dělat protilátky na vakcíny, které dostali od minulé lékařky. Neměli je - vakciny se zkazily a nefungovaly. Stačilo překročit teplotu o 4st. Musel je všechny přeočkovat. Nenávist k Babišovi je jedna věc, racionální a emocí prosté uvažování druhá.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:12

Jennyfor Až přijde Astra Zeneca do republiky, tak bude většina seniorů naočkovaná.

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:20

dorota žluťásek 

No, ja som to s tými škôlkami a prvými stupňami pochopila tak (aspoň teda u syna v ZŠ to tak je, aj keď on je už na 2. stupni), že majú prezenčne len deti "kritického personálu", t.j. zdravotníkov.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:49

crazydaisy 

https://cnn.iprima.cz/neockujte-astrazenecou-seniory-vybizi-uz-i-svedsko-a-polsko-cesko-omezeni-neplanuje-18391

no nevím, má se k nám dostat příští pondělí. Někde nedoporučují už i nad 55 let.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 18:52

Jennyfor ale v británii zatím očkovali jen (nebo převážně?) astrou zenecou? tak to bychom mohli celkem brzo vidět nějaké závěry?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:19

Jiná Realita No právě, dost se jim to tam rozlejzá. Jestli to očkování u lidí staršich 60 let (nebo teď už píšou i těch 55) nevytváří dost protilátek, tak je pro seniory celkem na dvě věci. Chtělo by to nějakou statistiku jako z toho Izraele, kolik procent se nakazilo i po očkování, podle věkových skupin.

Offline dorota
1234 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:20

slniecko Netýka sa to len detí zdravotníkov, hasičov, policajtov. So súhlasom zriaďovateľa škôlky či školy môžu byť v škôlke a v školskom klube detí aj deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Niektorí na FB spomínali, že chodia do práce a ich deti sa učia online zo školy, pričom na nich dohliadajú vychovávateľky.Toto je uvedené na stránke ministerstva školstva:  S účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení okrem:

materských škôl a špeciálnych materských škôl pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ;

riaditelia škôl, v ktorých sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách, zabezpečia pre deti, žiakov a poslucháčov dištančné vzdelávanie,

školských klubov detí pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ,

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:21

Jennyfor mě by zajímalo, co by si v uk počali, kdyby za dva tři měsíce vyšla statistika, která by říkala, že ehm ehm, astrazeneca chrání lidi nad 60 let jen třeba z 30%...tou dobou je totiž budou mít víceméně naočkované.

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:27

Jiná Realita tak chtěj asi podpořit svoji firmu (no dobře, maj tam i Švédy)... za vším hledej prachy! já teda AstruZenecu ani Sputnik nechci!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:30

RoSa no ale nevybereš si asi, protože pfizer i modernu dají důchodcům, ty další firmy přijdou až pak, a bude je nutno minout, žejo, když stály tolik peněz.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:36

RoSa Já si taky myslím, že nám nikdo nedá vybrat. Prostě ber, co na tebe vyjde nebo nazdar.

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:41

Jiná Realita Jennyfor  tak povinný to neni žejo... si radši počkám, až dorazí dodávka od jiný firmy... někde jsem viděla harmonogram, jak budou chodit dávky od všech těch různých firem, a ten Pfizer+Moderna určitě neskončí březnem, ale bude to průběžný, jen teď byly dominantní

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:48

RoSa podle mě se ani nemáš dozvědět, jakou vakcínu ti budou píchat. když bude skladem sputnik, dostaneš sputik :/

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:50

Jiná Realita tak to tezko

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:51

Jak se tu diskutovalo to Polsko: čím víc červená, tím víc úmrtí nad rámec těch reportovanych jako covid.