Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:52

RoSa co je na Astra Zeneca špatně?

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:56

Dnes se segre povedlo dostat rodiče na očkování. Asi ji to stalo rok života (registrovala je někam jako náhradníky, vytáčela to číslo 150xnez se tam dovolala. ) klapnul druhý pokus, paní řekla, že včera jim volali, ale nedovolali se jim.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:58

viktorka_od splavu no vážně jsem to tak četla, že vakcínu si rozhodně nikdo vybírat nebude. budeš mít termín, a co budou mít skladem, to ti píchnou.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. února 2021 19:58

viktorka_od splavu tak Blatny povidal, ze prece snad nenechame lidi rozhodovat o tom, cim chteji ockovat, to je jako bychom nechali pacienty rozhodovat, jak je budem lecit...!!  Mi to trochu pokazilo tu mou puvodni predstavu o nem, jako o profesionalnim a empatickem lekari...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:00
Reakce na OliveOyl:

​kromě toho, že ji provází různé podivnosti od začátku, tak nejnovější zjištění je, že vlastně při testech ji zkoušeli asi na 8% (prostě méně než 10%, možná to bylo jen 6%) lidí cca 65+, a nemají zatím moc tušení, jak na ně účinkuje, a tak různě se naznačuje, že možná ani moc ne. 

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:04

OliveOyl nejsou data pro vyšší věkové kategorie, ale ony brzy budou. Zatím se jeví, že minimálně chrání před těžkým průběhem, dokonce strategie přeočkovat po třech měsících se ukazuje jako správná. 

Tady krátký popis

Příspěvek Lukáše Neumanna, aktuálně 3 zhora.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:09

každý den si říkám, k čemu se ta sebranka ještě sníží. už přešla na bohapustou propagandu, aneb ohneme si pravdu tak, aby se hodila k tomu, k čemu ji zrovna potřebujeme. nezodpovědní bobaři nám prý šíří covid na horách...tak určitě. 

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:12

OliveOyl teď ti tady ad hoc ten link nedám (určitě jsem to sem dávala), ale porovnání vakcín co se týče účinnosti, vedlejších účinků atd. ... nejlíp z toho vyšla Moderna, pak Pfizer... (mmch obě mRNA)

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:16

Jiná Realita to ti věřím, žes to četla, ale absolvovat to fakt není povinný. pokud se budu chtít něčím očkovat, nebo léčit, nebo cokoliv, tak rozhodně chci vědět čím, ledaže bych byla v bezvědomí

zatím teda nehrozí, jelikož po 3,5 měsících od covidu mám víc protilátek, než po měsíci. a to mám ještě nejmíň, chlapi mají "silně pozitivní" já jen pozitivní:P

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:18
Reakce na Jiná Realita:

viktorka_od splavu no vážně jsem to tak četla, že vakcínu si rozhodně nikdo vybírat nebude. budeš mít termín, a co budou mít skladem, to ti píchnou.

​přijdu, zeptám se co maj, a zas odejdu - jak jednoduché... nebo mi to píchnou násilím myslíš? edit: vlastně ne, nejdřív si tam zavolám, takže ty první tři kroky odpadaj

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:18

Jiná Realita to me "pobavil" starosta Modravy, kterej z Modravy udelal skoro druhej Spindl a pak si stezoval, ze mu tam Prazaci zatahli covid. Jako kdyby mistni nedelali ve fabrikach kolem a nevytahli vubec paty za hranice obce. 

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:21

Lamicka jo, Modravu si pamatuji. Jak říká klasik: každý má právo se veřejne znemožnit. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:22

continuity díky za odkaz RoSa zkusím to pohledat

mimochodem, nevíte, jestli existuje metodika, co s těma, co se nakazí po první dávce?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:23

continuity to sedí :) 

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:23

O Sputniku se prý vyjednává, že by se vyráběl v Německu. Tím pádem by ubyla jedna významná starost o kvalitu výrobního procesu, což dost meni situaci - alespoň pro mě. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:31
Reakce na OliveOyl:

​Asi nic. Akorát je vytvořená (stejně jako Sputnik)"postaru". Pfizer a Moderna je nový, revoluční způsob, dosud nepoužívaný.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3261968-vakcina-astrazeneca-je-mene-ucinna-nez-ta-od-pfizeru-a-moderny-ma-vsak-jine-vyhody

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:44

Jiná Realita Jasně. Na horsch chytíš covid, 14 dní doma v Praze marodíš a když se ti přitíží, šup do podhorské nemocnice.

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 02. února 2021 20:46

Lucia Salvatore můj muž nemá německé pojištění, ani EU kartičku, přesto ho můj PL (v Německu) testoval už dvakrát zadarmo (PCR) a jednou byl v městském testovacím centru, kde každému kartu pojištěnce načítají, a tam taky nic neplatil. Nevím, jak to vyúčtovávají, asi je nějaká kolonka pro turisty.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 02. února 2021 21:05
Reakce na Jiná Realita:

​a když řekneš ne, tak se stane co?