Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:30
Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:36

Samara a co navrhujes, aby si každý udělal doktorát z biochemie a budeme tady ty studie veřejné konzultovat? Protože rozhodovat se na základě toho, jestli mi je víc sympatický opičí nebo lidský adenovirus je prostě špatně a rozhodne to nepovede k lepším výsledkům než když to dělá pověřená léková agentura. 

Biochemici, virologove a vubec lékaři, kteří se k tomu vyjadřovali vždy řekli, já nevím, ale pokud schválí EMA, je to za mě v pohodě. 

Běžný člověk je kolikrát rád, že si přečte příbalový leták a nějak ho pochopí. Dost mě děsí myšlenka, že by měl kecat do vyvoje léčiv. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:40

dynda to stopro, obojí :)

Samara a proč? Nepíšu pumpovat do lidí kdejakej sajrajt, nepíšu hrozně moc tajit z čeho to je nebo jak se to vyrábí, můj point byl, že takhle komunikovaný je to pro spoustu lidí hrozně komplikovaný a matoucí a pak to generuje lidi, který se zbytečně bojej nebo odmítaj

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:41

continuity tak :) 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:42

continuity Klara presne tak. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:42

Klara souhlasím.

Online eM
1753 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:45

Samara viktorka_od splavu Muzete prosím rozvést, v čem vidíte problém a neduveryhodnost farmabysnysu?

Ja dost souznim s příspěvkem Klara

Offline Sweet Potato
40618 příspěvků moje polička 03. února 2021 08:59
Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2021 09:07

Klara  A az lidi zjisti, ze doted vubec nevime, JAK funguji plynna anestetika a ze celkove behem operace davkujeme akorat jedy a to jeste od oka, tak to bude halo. Souhlasim, se spoustou informaci o vakcinach si "bezny" (treba i ja)uzivatel neporadi, chybi mu souvislousti a googleni neni vsespasne.Tim nechci nikoho urazit, ale je to tak. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:10

Jos Klara naprosty souhlas.

crazydaisy a co teprv praseci inzulin a kravsky nestovice! Fujky.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:11

Jos ja chci u operace hezky spat a je mi fuk jak to udelaji.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:11

Jos tak a teď jsi tomu nasadila korunu 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:12

Já třeba farmabyznysu věřím. Jako jasně že jsou v tom obrovský prachy a cílem farmafirmy je vydělat. Ale vydělat můžou jenom za učitejch podmínek, a to když vyrobí kvalitní účinnej produkt. Protože co se stane, když vyrobím neúčinnou vakcínu? Asi jí moc neprodám, žeano. 

Za mě ok, ať je to z opice nebo třeba ze žirafy. A to řikám jako někdo, kdo se lékům obecně spíš vyhejbá, ale prostě když už si něco vzít musím, tak věřím tomu, že v tom blistru mám zabalenou věc, kterou někdo vyrobil s maximální možnou snahou o účinnost.  

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:13
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:18

Klara souhlasim :) a vzdycky me uklidni moje svagrova, ktera je farmaceut (a leky nasazuje, kdyz jsou opravdu potreba) a mluvi o vecech, kterym nerozumim, uplne jasne a jednoduse, ze me to vzdycky uklidni a pak si rikam, ze to mnoztsvi informaci a souvislosti nejsem jako laik schopna pojmout nikdy, takze nazory internetovych odborniku poustim z hlavy. 

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:27

continuity mymu tatovi bych pribalovy letaky nejradsi z tech krabicek vyndavala, protoze kdyz si precte, ze 0,000001% lidi ma po podani na 10 minut mirne zarudlou kuzi na levem malicku , tak to zarucene odmitne snist.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2021 09:36
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:52

MP Meri a tak to já mám taky. Věřím tomu, že když do toho výzkumu dali tolik peněz, tak si nebudou chtít zničit pověst, když budou prodávat šunt.

Já jen chci vědět, co za pilulku polykám a proč, s čím mi to má pomoct. Nic víc. Co je uvnitř taky nezkoumám.
A při hospitalizaci bych byla ráda, aby mi to podával někdo, kdo nesplete dávkování. To je celý.

A ty vakcíny nijak zvlášť nezkoumám, jen co se tu a tam mihne. A taky nemám moc velké nároky. Chci, aby táta dostal tu druhou dávku stejnou jako první a v čase, kdy má. A až dojde na mne, tak bych ráda věděla, jestli ta AstraZeneca bude v mým věku účinná, kdybych zrovna byla adept na ni.

No a jestli tedy bude ten Sputnik schválený, tak ok, tak by to nemuselo být tak zlý, jen ta nedůvěra k zemi, kde zítra znamená včera tu trochu u mne bude.