wendulka no já jsem se zamysela, co na to ta hygiena řekne. podle mě to nemůže povolit. doufám, že se tím již úředníci na hygieně opravdu pilně zabývají.
Koronavirus
wendulka mě to taky hlava nebere ( a spoustu jiných věcí), ale dnes jsem si řekla, že se nejdu rozčilovat.
Navíc se mi něco dost povedlo v Excelu, tak nám docela dobrou náladu, i když mě chytla migrena.
No jestli mi někdo řekne, že tenhle bod vznikl po odborné konzultaci s epidemiology a hygieniky...![]()
wendulka já, abych mohla dle hygieny provozovat obchod za jakéhokoli stavu, v něm musím mít funkční dvoudřez a minimálně jedno umyvadlo s tekoucí teplou vodou. obchod s potravinami. nejde vůbec o to, kam by si lidi dali věci, nebo že by odcházeli zpocení. jde o samotnou podstatu hygienických požadavků na fungování takového typu provozu. jako řešit ochranu před virem v rámci hygienických nařízení tím, že zakážu šatny a sprchu, mi přijde jako největší kravina, kterou zatím moudré hlavy vymyslely.
A tak jako já jsem samozřejmě ráda. Nelogickej plán furt lepší než vůbec žádnej, ale chápeš...
?
srovnání (smutné):
komunikace s vedením krizových okruhů v česku a na slovensku je nesrovnatelná.
slovensko - pošlu mail krizovému štábu, do dvou dnů obdržím odpověď, a navíc se podnětem někdo vážně zabývá. úředníci fundovaní až na výjimky. česko - pošlu mail krizovému štábu. nestane se vůbec nic. čísla, na která se dá dovolat, jsou víceméně call centra, kde si mě přehazují jako horkou bramboru, protože jde často o slečny, které jsou tam asi na brigádě. ministerstvo vnitra tvrdí, že nemá krizový štáb. kontakt na jeho vlastní krizový štáb, o kterém neví, mi musí dát ministerstvo průmyslu a obchodu (myslím, prostě nějaké úplně jiné).
![]()
wendulka počkej, já ten paskvil absolutně nechtěla obhajovat. Jestli toto je jejich nejlepší výsledek, po těch týdnech, co se po plánu vola, tak potes panbu. Ale jak to už je prochozene, ted zacnout řvát všichni, podnikatelské svazy, které k tomu měli přizvat od začátku, dají k tomu konečně připomínky, a zas se to bude měnit. Spousta věcí tam chybi..
Beru to jako veřejné připomínkování, rozhodně si nemyslím, že je to plán, ktery bude platný déle než týden. Jak říká můj táta, je dobře si udělat plán: abychom vedeli, jak to určitě nebude.
continuity jakože budu ty objednávky po stopadesátý přepisovat ![]()
Fajn, já už jsem se lekla
.
No ale zase abych jeno nekritizovala, tak třeba 25. května kavárny přes výdejní okénko a zároveň už i v rámci venkovních (letních) zahrádek - v mojí místní oblíbené proveditelné, že nebudu muset čekat až do června
.
continuity jakože budu ty objednávky po stopadesátý přepisovat
No to už jsem psala do přiznání, že mám radost, konečně máme nějaký datum. Sice víc než za měsíc, ale ok. Ovšem největší obavu mám, že ty všechny lidi budu zase muset přesouvat...
Garfie Momentálně vím o dvou učitelkách ze dvou různých školek, co nejedou, chodí tam obě tak na 50%. Furt je co dělat.
Tak samozřejmě počítám s tím, že to musí bejt koordinovaný s ostatníma státama, ale právě aspoň v rámci schengenu by o tom mohli už jednat, ne? Nebo aspoň říct, že jednaj/budou jednat (zejtra, pozejtří
) - slibem neurazíš!
Do těch nejpromořenějších stejně nikdo nepojede, i kdyby moh... a jinam zas třeba jinak než letadlem nelze (takže záleží i na stavu aerolinek)... tak stejně žádný hromadný cestování najednou nehrozí.
Ovšem vzhledem k tomu, že půlka národa na otevření hranic stejně nemá zájem (leda do Chorvatska, to zas jo), tak to holt neni na pořadu
viktorka_od splavu A jsou doma za 100%? To by asi nemeli?
Hele zrovna dneska si stěžoval boss, že - jak se u nás střídaj ty dvě party ob tejden - že se spoustě z nich nechce zpátky do původního provozu (že to "pokládaj za předčasné" a chtělo by to ještě vo hodně prodloužit!). To je právě to: 100% za 14 dní volna v měsíci, no neber to!
barbucha
No právě moje ségra učitelka (která horuje za návrat do škol) říkala, že petici proti návratu do škol u nich jako první podepisovaly uklízečky. ![]()
Klasika ![]()
barbucha hele, ale prý eu už jedná! někde jsem o tom včera zahlédla článek.
continuity
No ale zase abych jeno nekritizovala, tak třeba 25. května kavárny přes výdejní okénko a zároveň už i v rámci venkovních (letních) zahrádek - v mojí místní oblíbené proveditelné, že nebudu muset čekat až do června
.
Se obávám, že s těma zahrádkama to nebude tak jednoduchý. Podmíénky prý teprve zveřejní, ale prý se snad bude muset sedět ob stůl + další hygienický předpisy ... Jako uvidíme podle podmínek, ale je možný, že nám (a možná spoustě dalších) se ani nevyplatí tu předzahrádku otevřít. Jelikož za zábor veřejnýho prostranství se platí nemalý peníze a aby si na tu zahrádku ve finále sedlo 5 lidí ... ![]()
Tak ona ta kavárna a zároveň prodejna se zdravou výživou je v provozu už teď. Jenom to dávají s sebou. A tu předzahrádku mají zabranou celoročně. Ale chápu, že jinde to asi bude problém.
zas jedna perlička
Jiná Realita barbucha Jo, pravda, to na té tiskovce taky zaznělo, že se na nějaké úrovni vyjednává a že to bude hodně záležet na vzájemných vztazích té které země. A že např. se sousedama ok, ale že teda Polsko do toho teď hodilo pěkně vidle
(zakázalo pendlery).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY