Sweet Potato Lamicka já už to sleduju vicemene jenom tady, i když mivame večer zapnutou Čt24 vicemene kazdej večer, tak lovit ty informace už nějak nemuzu
Koronavirus
Já se přiznám, že už to taky nesleduju. Myslím, že jedu v takovém bezpečném režimu a vím, kam bych se mohla podívat, ale co je nebo není zakázané, vlastně nevím.
mě by jenom zajímalo, jak dlouho ještě budou chtít udržet zavřené obchody. bude se měnit sezóna.
lidi budou potřebovat věci jako jarní boty, ponožky, punčochové podkolenky, sluneční brýle, opět jako loni, když bylo všechno zavřené, hrábě, osiva a nová kladiva. čím později to otevřou, tím větší šílenství se jim tam potom sejde.
včera jsem v dm slyšela, jak tam paní chudák shání punčochové podkolenky. no nesměli jí je prodat. to je fakt směšné, trapné a úplně zbytečné. už tam totiž v tom obchodě stejně byla a udělala si nákup. ale nákup silonek by určitě zabil něčí babičku.
tak jinak (mám pocit, že mi přestaly fungovat odkazy, tohle už je minimálně podruhé
)
https://www.youtube.com/watch?v=Lkkeh8X6cz8
dynda Já se snažím sledovat, co by se mne mělo týkat, není to uhlídatelné. Nikdo přece není povinen viset celý den na netu, i když neznalost zákona patrně neomlouvá.
A to se tu všichni řekněme snažíme, zajímáme. Co teprve ti, co na to kašlou.
Jiná Realita Příště jí poraď, že DM ne, Rossmann ano. Asi se míň bojí.
a ještě by mě zajímal plán návratu dětí do škol s tím, že se budou všechny každé ráno testovat úchvatnými antigenními testy.
takže první hodina výuky se zabije testováním. pak se prakticky pokaždé zjistí, že někdo ze třídy o 30 lidech má pozitivní test (ne že je nemocný, s ohledem na to, že ty testy mají kolik, minimálně 30% chybovost?). a pak se pošle celá třída domů i s učitelem na 14 dnů?
edit: a to jsem zapomněla na to, že by se těm dětem každý den dělal výtěr z nosu? jak dlouho? to si někdo myslí, že něco takového by nemělo nějaké dlouhodobé dopady? a dělal by to učitel?
mně přijde, že oni prostě blábolí, blábolí, mělo by se, musíme, uděláme to asi takto....amezitím čas běží, běží, maturity se blíží, přijímačky se blíží....
Jiná Realita Právě že ne stávající antigenní. Čeká se na ty ještě šetrnější testy, bez nutnosti zdravotníka.
A třída se pak případně pošle na PCR.
ono to právě z tohoto článku nijak nevyplynulo.
a čekat se bude ještě měsíc, dva? protože o tom testování se mluví už minimálně měsíc a zatím se pořád jen mluví. i kdyby náhodou měli testy do konce února, tak pochybuju, že by to dokázali logisticky uvést v praxi do poloviny března...
Sweet Potato a jsou spolehlivější než antigenní? protože jinak je to v podstatě stejné, každý den by byl někdo falešně pozitivní, a celá třída by stále dokola běhala na pcr test.
Jiná Realita asi jak kde, jak já byla tuhle na vééélikááánský výpravě po měsíci dál než 50 metrů od domova, tak v DM neměli zapáskovaný nic.
Já nevím, asi se to dá všechno nějak vykládat různě, nebo podle tý odvahy provozovatele.
V tom Pepcu volně všechno, zapáskovaný jen dětský hračky! a ty rámečky, kvůli kterým jsem tam jela.
A u nás v papírnictví mají naopak celý prostřední regál plný dětských hraček volně.
A nejlepší je vietnamka na rohu, na dveře vyvěsila Výdejna a kdo tam příjde, může si něco vybrat, zaplatit a ona mu to "vydá"
Já jí teda mám ráda, je to fajn ženská a ani se jí nedivím, visí jí tam zimní hadry ještě z loňský zimy, péřový kabáty, bundy, to už nikdo v květnu nekoupí.
Jiná Realita Vím já![]()
A ještě jednou: vím já ![]()
Ale tipuju, že u takových testů je mnohem pravděpodobnější falešná negativita než naopak.
Tak já teda nevím.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/do-ceska-dorazily-vakciny-astrazeneca
a očkovat se začnou v pondělí především senioři.
No, a jakou teda budou mít jistotu bližní těchto seniorů, že to bude ok, když všude jinde okolo to pro očkování seniorů není doporučováno, není jasné, zda se jim ty protilátky vytvoří dostatečně.
ionicera nojo jenže on má tu čapku užší jak já, to pánská bota prostě nesplňuje. děs
To chápu, že je problém. :-)
Jiná Realita Nesměli jí je prodat- ty podkolenky. Já tedy nevím, copak chodí nějaké kontroly? Možná těm řetězcům to vyřadili ze systému, nevím, jak to u nich funguje. Ale já tedy to autíčko k botám prodám. Stejně už žádné kompenzace nedostaneme- myslím na prodavačky, my s manželem už dostali prd minule, tak ať si políbí..............
Jennyfor zadnou...
Zarinya možná kdyby jim píchli místo toho to céčko, tak by to aspoň podpořilo imunitu....
Jennyfor a tvuj otec dostal taky astrazeneca?
Zarinya Ne. Podařilo se mi ho zarezervovat mezi prvními, ve středu by měl dostat duhou dávku Pfizeru.
Ale jde mi o ty další. Jaká je to všechno sviňárna. Kdybych na tu jejich slavnou "registraci" nelehla hned ten první víkend, tak by teď třeba táta taky čekal ve frontě, až ho pozvou na Astru Zenecu.
A hlavně jak byl na začátku řev, že nebylo nutný se tam cpát hned ten první den a zahltit systém, všeho je dost, na každého vyjde. Za čtrnáct dní to zastavili vůbec a tu druhou dávku Pfizeru pro první očkované vyhandlovaly pražské nemocnice s jihočeským krajem právě za Astru Zenecu, aby vůbec měly na dopíchnutí těch prvních šťastlivců.
Neskutečnej bordel. Je mi těch seniorů a jejich bližních hrozně líto. Co nervů to všechny stojí, jak zaregistrovat, pak nově čekání na výzvu, pak jak tam ty lidi dopravit, jak si kvůli tomu všechno přeorganizovat, no a v nejlepším případě pak nějaká falešná jistota.
Jennyfor takže je to úplně přesně tak, jak jsem psala před pár týdny, že jsem zvědavá, jestli stát dokáže zajistit, aby lidi dostali jako druhou dávku tu samou značku vakcíny, jako byla první dávka...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY