Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 06. února 2021 13:14

Jiná Realita a nejhorší je, že už jsem z toho jejich lhaní tak paranoidní, že myslím na to, jak bych vůbec poznala, jestli tátovi píchnou tu druhou dávku opravdu stejnou. Vím já, co mají v tý stříkačce? A i když máme nějakou kartičku, na které je u první dávky uvedeno, že pfizer a číslo šarže, tak i když tam u druhé dávky napíšou nějaký další numera, bude to vůbec pravda? 

Takovou nedůvěru v systém jsem snad nikdy neměla, co teď. Třeba v tom zdravotnictví. Mám pocit, že už je prostě možný všechno. Že už se dá naprosto všechno zamést pod koberec. Že dřív, před covidem, když byl průser, tak to někudy prosáklo a třeba se i začalo vyšetřovat, rozmázlo se to v médiích...

Teď už nikdo neví, co je pravda, co hoax, jestli teda jip přetížený, nebo se tam rekreují sociální případy, jestli teda se do zemřelých c+ počítají ty bouračky a nebo to, co se psalo dneska, že po 10 dnech už není nikdo c+, i kdyby se na jiném oddělení plazil po čtyřech.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 06. února 2021 13:29

Jennyfor Hele systém je možná děs, ale ti na konci, ti, co to budou píchat, by to nedopustili.

Spíš se bojím, jak brzy budeme číst "máme spostu AZ vakcíny a senioři se nám nechodí očkovat, styďte se"

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 06. února 2021 13:41

Sweet Potato Jo, to je jediný, co nám ještě zbývá, víra v morální odpovědnost těch na konci. Taky v ní pořád ještě věřím

Jenže ti na začátku už žádnou odpovědnost necítí, ti už si jen chrání prdel. A pak to může metodou padajícího hov.a bohužel přecházet i na další vrstvy. Když dostaneš příkaz "shora", s výčtem sankcí za neuposlechnutí, tak to není snadná volba.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 06. února 2021 14:13

Jennyfor v Jednote celý regál s hračkami nie že zapaskovany, ale pod igelitom. V 101 drogérii, kde v živote hračky nemali, majú od pred Vianoc jeden voľne dostupný regál. Darčekový obchod s drahým alkoholom a drahými cukrovinkami je otvorený, ale pastelky objednávam online.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. února 2021 14:41

školky jako promořovací experiment:-)

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 06. února 2021 14:49

viktorka_od splavu Jsem dnes nějaká natvrdlá, pointa toho článku mi uniká. Školky jsou podle aztorky teda špatně nebo dobře?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:03

Sweet Potato podle mě dobře, protože ve školkách platí velké houby a přesto se tam nic zásadního neděje?

49432 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:15

Sweet Potato nerozumím otázce. školky prostě jsou.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:18

viktorka_od splavu Sweet Potato zrovna minulý týden jsem si uvědomila, že u nás ve školce už učitelky, kuchařky ani ředitelka nenosí respirátory. Podle mě už to všechny měly, protože od zaří byly opakovaně v karanténách, občas bylo info, že učitelky jsou c+, ale při těch posledních karanténách už byly vždycky negativní. 

Tomu článku taky moc nerozumím

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:27

Lamicka ja nechapu, ze si myslej ze kdyz uz to meli, tak uz se nemusej chranit?

49432 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:27

711990 no a jak si to představuješ ty? respirátor na doživotí?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:30

viktorka_od splavu no tak ja to treba mela a mam nulovy protilatky. Takze dokud je riziko, tak nosim respirator. 

Ty uz taky nenosis, i kdyz je to povinny?

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:35

viktorka_od splavu No a proč o tom píše článek?

49432 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:38

711990 respirátor snad povinný není nebo už jo? tam, kde musím, nosím jednorázovou ústenku.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:40

711990 A je to vlastněvve školce povinné? U nás ve školce personál taky nenosí a v karanténě byli zatím jen jednou na podzim, takže asi ani promoření nejsou.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:41

711990 Myslim, ze jo. Ze zacatku je nosily poctive, pak sem tam nekdo a ted uz je nemaji ani na krku. Uprimne, neresim to, myslim, ze se postupne zacne zivot vracet k "normalu" samospadem a ti nahore muzou pritvrzovat sebevic. Trva to moc dlouho. 

Respirator povinny neni, jen ochrana ust. Kdyz vidim co za hadry maji lidi v metru... tak je to asi uplne jedno.

49432 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:44

Sweet Potato já ti fakt nerozumím. četlas ho, nebo chceš po mně, abych ti ho převyprávěla? já si teda svůj názor dělám sama a je fajn, když se ostatní zařídí stejně.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:48

Lamicka promin, spatne jsem pochopila, ze nemaj vubec nic. Takze maji jen rousky? Nebo to ve skolce fakt neni povinny? DruI jako ze fakt nemusi nosit nic? Maminka teda uci distancne, ale kdyz jde do skoly, tak rousky nebo respirstory maji skoro vsichni kolegove. Nenapadlo me, ze by to ve skolce nebylo povinny.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:50

Jennyfor ze by tatu oockovali necim jinym, nez napíšou do papiru, to se neboj, to nikdo ze zdravotniku neudela

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. února 2021 15:50

lol, ta schillerka na expedici do supermarketů, to je drzost za drzostí a lež za lží.

v tomto státě jsou prostě zákony a pravda jen pro plebs. koronavirus už jen završil tvorbu nové kasty, která může cokoli, může naprosto bezostyšně do očí lhát, krást, vysmívat se voličům, překračovat meze, které sama stanoví, a nestane se jí vůbec nic.