Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2021 16:31
Reakce na Jennyfor:

Takovou nedůvěru v systém jsem snad nikdy neměla, co teď. Třeba v tom zdravotnictví. Mám pocit, že už je prostě možný všechno. Že už se dá naprosto všechno zamést pod koberec. Že dřív, před covidem, když byl průser, tak to někudy prosáklo a třeba se i začalo vyšetřovat, rozmázlo se to v médiích...

​To se ovšem dalo vždycky, není to rozhodně nic nového. Případně když něco vyšlo na povrch, tak to z 99% odnesl někdo, kdo v tom byl úplně nevinně. Pamatuju si na případ u nás na oddělení. Lékařka špatně napsala opiát, sestra to dala za úkol píchnout žákyni na praxi. Ta vůbec neznala dávkování. No kdo myslíš, že byl při úmrtí potrestaný? Žákyně nějaký postih ve škole, že udělala co neměla a sestra, že poslala žákyni. Že lékař napsal dávku jak pro koně, to se neřešilo. Pacient byl teda ve stavu, kde těžko říct jestli by to do rána zvládl, ale i tak. 

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 16:50

andulka01 Já žiju s kočkami už 22 let, většinou ve větším než malém množství, tak to by bylo, aby to nefungovalo! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2021 17:02

Sweet Potato Já též. Nespoléhám teda jen na kočky, ale mohla bych věřit, že i to nám pomůže . Já spíš spoléhám na to, že to máme jako ve školce, že těch bacilů nachytáme spoustu a že i ten covid skoro u všech v práci (i těch rizikových) proběhl bez příznaků.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 17:45

Samozřejmě muzeme doufat, že když otevřeme školy epidemiologická situace se zlepší. Ale moc bych na to nesazela.

Dokud jsou nemocnice beznadějně přecpané, asi je nějaká opatrnost na místě. 

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 17:47

continuity  Ze kdy to je? 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 17:50

continuity prosim te,  odkud je ta tabulka a k jakemu datu? 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 17:58

Sweet Potato Karlicka

ze stranek Pražské KHS, jsou to školy, které se resily za poslední týden. Minulý tyden to ale vypadalo úplně stejně. Dokonce jsem si počítala, kolik je Praze škol - MŠ a ZŠ myslím cca 380 dokopy. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 17:59

continuity Praha 2 nula...skoly na Vinohradech bez kovidu? To asi davno tomu. Spis jsem nekde cetla, ze ten vyskyt ve skolach je odpovidajici "prumeru" v populaci. Ostatne proc by to melo byt jinak. Zeme, kde jsou skoly otevrene nebo byly mnohem dyl nez u nas, na tom prece nejsou hur nez my. Spis lip. Tak co s tim. Nechat je zavrene rok-dva, protoze co-by-kdyby, to je neudrzitelne. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:00

continuity Aha, ted koukam, ze je to za posledni tyden...

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:01

continuity to jsou cisla za jeden tyden?

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:03

continuity Na Praze 4 je cca 75 ZŠ. 750 dětí v karanténě. Řekněme 25 dětí ve třídě. Tj 30 1. nebo 2. tříd v karanténě, pokud tedy ještě chodí do karantény celé třídy?

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:05

mirajo

Já nevím kolik je covidu v populaci. Nebo co to je vlastně za číslo. 

jde školy otevřít, ale třeba tak, že se bude testovat. Pravidelne a plošne. A zrušit ten dementní přístup, že děti mají roušky, tak do karantény jde maximálně soused z lavice. 

Nebo si muzeme taky říct, že covid se v nemocnici neléčí, se všemi dusledky. řešení je spousta, lepších horších, víc sociálních, min ohleduplnych. Ale je mi proti srsti řešení typu: otevřeme školy, protože se to uz nedá vydržet a ono to už nějak dopadne a (o těch dopadech nechci nic vědět). 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:07

Sweet Potatocela trida jde do karanteny jen v pripade vice nemocnych deti...

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:08

Sweet Potato a pedagogy treba u nas do karanteny nikdo neposlal (i kdyz jich pulka onemocnela) 

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:09

Karlicka Aha, dík.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:09

Sweet Potato no ale 29 škol má uzavřenou alespoň jednu třídu.  Z těch 75. A chodí jenom I. a II. ročníky. Takže cca 1/4. 

Celé třídy nechodí do karantény určite automaticky, spíš asi podle toho jak se to vyviji dál. 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:11

continuity Sweet Potato u nas poslali do karanteny tridu,  kde onemocnela ucitelka a nekolik deti.  Ale trvalo tyden,  nez k tomu rozhodnuti dospeli. 

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:11

continuity Aha, tenhle řádek jsem přehlédla, to jsem to nemusela počítat. Není to málo.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:17

Sweet Potato no právě, jakoukoliv je to nepopulární, tak si myslím, že to ještě minimalne měsíc musíme vydržet a pak fakt otevírat velmi opatrně.

Ono by to s podmínkou testování šlo otevřít asi i hned, ale ty třídy budou stejne obratem končit v karanténě.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 18:20

continuity ale to by asi chtela nejake presnejsi testy,  ktere nebude muset provádet  zdravotnik.