Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:51

euridike 

Nezapomněla. Mně je naprosto jasný, proč to prodloužení nouzovýho stavu chce především.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:51

viktorka_od splavu EDIT: promiň, jsem slepá, tahle ledvina je fajn. Ledvinku pokud je zcela nepromokavá :-) veslař se může lehce cvaknout a ke břehu je cesta s převrácenou lodí dlouhá Jo, já vím, do lodě můžu dát ten malej lodní nepromokavej vak. Ale nepředpokládám, že to budou mít třeba děti běžně (a ty se cvakaj najvíc).

A WC samozřejmě zavřený taky. Pardon, ale s plným močákem prostě veslovat nejde, něco o tom vím

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:54

Zrovna mi vykladala kolegyne,  ze o vikendu byl u nich ua vesnici v prirode otevreno z restaurace jen okenko, zachody zavrene, takte vsichni curali vsude kolem, tak to teda nevim, jestli je lepsi

Podobne jako si nosit tasky dovnitr do fitka, primo tam, kde se cvici,  kdyz budou zavrene satny

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:54
Reakce na Sweet Potato:

Renusatko Remízek u šesté to jistí

​Přesně to říkala taky . Odpoledne už kvůli tomu ani nepila, tak nevím, jak to dopadlo. 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:55

andulka01 já bych se to snažila brat z ty lepší stranky, přijde mi to furt lepší než nic, taky to mohli nechat zavřený 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:55

andulka01 nepromokavy maly lodacek stoji v Decathlonu asi 100 Kč, moje děti ho mají, protože jezdí jednou rocne na skautsky vodní putak. takže si myslím, že žádná rarita to nebude a dítě od vody ho nekde uz má nebo si ho lehce půjčí. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:56

andulka01 jj právě jsem koukala jaký jsou nepromokavý možnosti:-) ale s tím záchodem to je debilní, to bych měla taky velký problém:-P mně připadá na hlavu snažit se zastavit infekční chorobu tím, že si nebudou moct lidi zajít na wc a umýt si ruce, nechápu...

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:57

baltik přitom zrovna veřejné WC je místo, kde všichni dodržují tu hygienu dost automaticky. Alespoň neznám nikoho, kdo by si poté neumyl ruce nebo tam nedejboze olizoval kliky. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:59

viktorka_od splavu

Že? splachovací záchod pokládám za civilizační výdobytek a pokud necháme lidí vyměšovat všude okolo, dostáváme se za úroveň afrických vesnic. I tam se snaží vykopat alespoň jednu jámu, ať nejsou ty výkaly všude. 

49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:59

continuity tak lidi sou prasata, to bych zas klidně věřila, tak ale dalo by se snad tomu stanovit nějaké podmínky, například že tam bude nějaká služba co to bude pravidelně uklízet, desinfikovat, doplňovat mýdla, desinfekce, papírové ručníky.. 

49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:00
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu

Že? splachovací záchod pokládám za civilizační výdobytek a pokud necháme lidí vyměšovat všude okolo, dostáváme se za úroveň afrických vesnic. I tam se snaží vykopat alespoň jednu jámu, ať nejsou ty výkaly všude. 

​no, přesně

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:01

viktorka_od splavu To třeba nechápu ani v té posilovně. Kde si nechám minimálně boty, nehledě na to, že ne každý tam může dojít a odejít ve sportovním. Dojedu MHD, nemůžu si umýt ruce, ale můžu vše osahat, nemůžu na WC a budu vláčet třeba ještě kabelku z práce a tašku se sportovním. Asi mi nějak uniká význam zavřené šatny. 

Já se tam teda nechystám, jak jsem najela na to sportování doma, tak v posilovně mezi prvníma určitě nebudu, ale přijde mi, že to vymyslel někdo, kdo tam nikdy nebyl. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:02

viktorka_od splavu tak ty podmínky uz jsou i teď, ale klido bych to ještě trochu zmáčkla. Když můžou být čiste záchody ve Slovinských kempech, nevidím žádný důvod, aby to nešlo i tady. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:03

Lamicka Oni mají tu vidinu celého léta zavřeni v Praze v bytě ... jako nezdá se, ale kdo nemá možnost nějakého výběhu, rodiče se zahradou apod. + zavřený hranice, zakázaný festivaly, bůhví co bude, tak ten logicky zatouží alespoň po vlastní zahrádce nebo něčem, kde to dítě prostě může vypustit. Nikdo z nich nemá v plánu kupovat obří barák u lesa, bavíme se o chatičkách, zahradních chatkách apod. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:06

Potrefenáhusa Ale jo :-) díky žes do mě trochu kopla. Jen mi prostě některý rozhodnutí přijdou hodně nedotažený, no. Co nadělám.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:09
Reakce na Renusatko:

viktorka_od splavu To třeba nechápu ani v té posilovně. Kde si nechám minimálně boty, nehledě na to, že ne každý tam může dojít a odejít ve sportovním. Dojedu MHD, nemůžu si umýt ruce, ale můžu vše osahat, nemůžu na WC a budu vláčet třeba ještě kabelku z práce a tašku se sportovním. Asi mi nějak uniká význam zavřené šatny. 

Já se tam teda nechystám, jak jsem najela na to sportování doma, tak v posilovně mezi prvníma určitě nebudu, ale přijde mi, že to vymyslel někdo, kdo tam nikdy nebyl. 

To bylo první, co mě napadlo, když jsem si ten bod včera přečetla.

My provozujeme jednu v práci a než do ní návštěvníci dojdou, musí se bud přezout nebo si vzít návleky a přezout se až v šatně. To neexistuje v žádné posilovně v botách zvenku.

Jako jsou ojedinělé případy, které se po cvičení osprchovat nejdou nebo nevyužijí WC.

A ano, někdo z důvodu ušetření času přijde rovnou ve sportovním, ale v životě jsem neviděla, že by v něm někdo i odcházel ani mezi chlapy. Kór třeba po použití pásu. Bleee!!!

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:11

wendulka no tak hlavně i když by neřešil hygienu, tak počítám, že lidí v posilovně spoti a jít mokrej jarním večerem domu par km je o průdušky. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:18

continuity Ano, to je samozřejmě další důvod.

Když jsem dnes četla, jak si Hamáček pochvaloval, jak ten plán s ohledem na ochranu veřejného zdraví vymysleli, měla jsem chuť něco rozbít.

Já si svého zdraví vážím, ale v této podobě si to fitko raději dál odpustím.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:20

A dočetli jste se někdo jak to bude s veřejnými bazény? Taky bez saten nebo budou zavřené už navždy?

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:26

euridike Zrovna jsem četla, že nezaměstnaní mohou jít pracovat do zemědělství a hned mě napadlo, jestlipak to od vlády dostanou v rámci nouzového stavu příkazem...

continuity No pozor, ale chalupy se dají dost dobře pronajímat. Určitě se nevyplatí ji kvůli tomu kupovat, ale pokud už ji máš, tak to jde slušně zpeněžit, zvlášť když je hezká a na nějakém atraktivním místě. Asi 3x jsme byly na týden s kamarádkou a s dětmi a je docela problém něco sehnat, pokud si ji nezajistíš dost dopředu. 

MP Meri Já si taky myslím, že chataření se naopak stává dost módní záležitostí. Po revoluci to dost upadlo, ale teď mám pocit, že teď probíhá nějaká renesance a znám právě spoustu mladých lidí, co si kupují třeba i chatky v zahrádkářských koloniích a podobně-to by byl ještě před pár lety totální úlet.