Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:47

Jiná Realitauž jsem taky zaznamela, podle jen marktetingový tah...

A pokud projde nápad madam hlavní financ, tak chtějí zrušit daň z převodu nemovitostí a na oplátku seberou odpočet úroků hypotéky z daní

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:48

Sweet Potato tak mě taky, ale raději u moře

Online Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:49

Liesel No tu bychom teď úplně neužili. 
Nikdy jsme neměli potřebu chatu či chalupu kupovat, že si vždycky pronajmeme, teď by se vlastní šikla.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:51

Sweet Potato Já to mám spíš jako přání, který se mi nikdy nesplní.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:56

Jiná Realita ja zrovna rikala muzi, ze si myslim, ze jestli nekdo uvazoval nad koupi chalupy/chaty, tak ho to muze popostrcit, ale nemyslim si, ze by se lidi, kteri jsou zvykli letat k mori nebo travit dovolenou v hotelu se sluzbami, ted rozhodli chaluparit. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:58

Sweet Potato máme takovou jako kůlnu, chybí jí schody. ale zato je v chko :)

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:07

Někde se tu probíralo otevření posiloven, ovšem bez šaten a sprch. Tak u nás v loděnici to platí stejně, ale navrch nám udělali rozvrh tréninků s důrazným (opravdu důrazným) příkazem o časových limitech. Vstoupit na pozemek mohu v 17:20, ne dříve. Opustit břeh mohu v 17:40, ne později. Stejně tak s návratem. Převlíkání na louce na břehu. Hele já fakt nejsem cimprlich, ale kam si máme dát klíče od auta, telefony, peněženky? To neni posilka, kde můžeš mít tašku pod dohledem.

Nehledě na to, že mě to nějak odradilo... voda pro mě znamenala volnost, teď budu hlídat abych veslovala přesně 40 minut, ne déle, ne méně. Jo a samozřejmě, kde mám všechny věci včetně nářadí (po zimě se loď musí sestavit)? Ano, nedobytně zamčené v šatně...

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:14

andulka01 taková trochu hlava 22 co?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:15

andulka01 Dneska říkala paní doktorka, že jde na golf a jsou tam zavřené i WC, takže fakt neví, jak to tam vydrží. 

Jiná Realita Já mám obří chalupu, co jsem chtěla loni prodat. Pak jsme to odložili na jaro a teď mám naopak strach, že než ji prodám, tak bude chátrat . Tak možná bych to měla zkusit. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:21

rasaNori No asi se na to zatím vyprdnu a budu jezdit na kole, mám prostě dojem, že by mě to ani netěšilo. Světové závody mají být v září v Linci , ale mám takový dojem, že nás tam stejně ještě nepustěj... 

ps: donedávna jsem měla zamknutý i vesla. Ehm... vesluju zcela individuálně, na řece se na dva metry rozestupu ani nedostaneš, ale prostě sportoviště a kluby šlus.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:23

Podle mě to teda není cílenej marketing, jen v mojí sociální bublině kupujou chatu tři páry. Teda spíš nekupujou, protože všechno je beznadějně vyprodaný a zůstávaj jen předražený ležáky. Všechno jsou to mladé pražské rodinny s dětmi, loni ještě všichni jezdili k moři, ale letos s tou vyhlídkou co jako. Já sama jsem oprášila zahradní chajdu stopadesát km daleko, jen abych nemusela strávit léto v Praze, kdybych tuhle možnost neměla, kupuju chatu hned taky. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:25

andulka01 řekla bych že řešitelné to v pohodě je (stejně jako ty posilovny), ale pokud by tě to netěšilo tak stejně nic. 

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:27

Renusatko Takže v rámci zvýšené hygieny se všechno otevře bez WC? Školy a restaurace taky? To už se teda těším, až nám skončí HO

Online Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:31
Reakce na Jiná Realita:

Sweet Potato máme takovou jako kůlnu, chybí jí schody. ale zato je v chko :)

​Chybí schody, takže zážitková dovolená, berem!

Online Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:31

Renusatko Remízek u šesté to jistí

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:35

viktorka_od splavu Řešitelný je skoro všechno, určitě ano. Nicméně na podzim se tam poněkud kradlo... kola, motorka. Až si vykukové všimnou, že se na břehu válej věci bez dozoru, asi nezaváhaj. Břeh je bohužel celkem přístupný i pro cizí.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:38

MP Meri To je zajimave. Podle me se ted nebude koupe chalupy nic snadneho, protoze chalupy se hodne prodavaji tak 2 roky. Vloni na jare kupovali chalupu kamaradi a intenzivne hledali rok. Nam vloni za chalupu nabizeli penize lidi, kteri sli nahodou kolem. Hlavne mit chalupu je dost prace, to su malokdo umi predstavit, muz vetsinu casu neco dela, spravujes 2 domacnosti... Jak rika soused: kdo ma chalupu, ma pr... v kalupu. Muz ziskal chalupu, kdyz jsme se seznamili a musim rict, ze par let me chalupareni desne stvalo. Musela jsem k tomu dozrat, poslednich 5 let to tam miluju. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:41
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:48

Lamicka

Moji rodiče chatu mají a ja bych ji nechtěla ani zlate prase. To je úplně jiná věc, než si pronajmout na tyden apartmán někde na horách. A kdo si nějakou barabiznu pořídi, jenom aby měl kam na dovolenou v době krize, zplače nad výdělkem. Řekla bych, že to bude nejdražší dovolená v jeho životě. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:49

Lamicka no, přesně jak píšeš.