Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:28

continuity Ja nebojuju za skoly od pondelka. Jen proste na to vydrzme jeste mesic neverim. A to, ze treba nasim detem rok doma nejak katastrofalne neublizi, celospolecensky neznamena nic. Vzduchem litaj miliardy a my spolehame na to, ze se i letos otepli.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:31
Reakce na Renusatko:

​Oni i doktoři a zdravotní sestry jsou hodně v ohrožených skupinách (věkově) a do práce chodí. Předpokládám, že budou o dost ohroženější covidem v nemocnici než ve škole. Spousta povolání do práce musí a nemůžou s vybírat. 

​No právě, ve zdravotnictví je to ohrožení úplně největší a nikoho nenapadlo, že by měli zůstat doma. A ti zdravotníci taky mají dědečky, babičky nebo jsou sami starší s chronickým onemocněním. Ale to evidentně nikoho netrápí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:35
Reakce na Karlicka:

Renusatko proto se prioritne ockuji

Pracuju na dvou pracovištích. Na jednom chtěla očkovat jedna jediná doktorka, má 72 a je denně v práci...no nemá nárok. Na druhém je naočkovaných pár lidí a spíš trochu "pokoutně" a rozhodně ne podle věku nebo procenta ohrožení.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:39

Renusatko ahaA funguje ten registr pro ockovani zdravotniku?  Zdravotnici,  ktere znam jsou uz ockovani  (Plzen,  Praha)  Nekteri z nich uz nepracuji,  jsou uz v duchodu... 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:40

crazydaisy Taky chodim do obchodu, kde u kasy jsou starsi i dost stari, velmi obezni a pak par mladych. Za celou dobu nezmizel nikdo, do prace chodi, nic jineho jim nezbyva. Ockovani urcite nejsou, je to Tesco expres, asi nejmensi a nejosklivejsi v okoli, tak si asi umite predstavit, jak to tam vypada.

Myslim, ze nektera opatreni dodrzujeme, aniz bychom vedeli, jestli to ma nejaky efekt. Jede to stylem mozna, snad, co by se stalo, kdyby tohle opatreni nebylo, to nemuzeme riskovat. Vsechno otevrit, spatny, neco je pricinou, tak vsechno zavrit. Dlouhodobe neudrzitelny. 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:41

mirajonojo,  jenze ted jsou nase nemocnice ve stavu,  ze si ani male zhoršení snad nechci predstavovat. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:45
Reakce na continuity:

711990 asi tak, navíc se vždy ptám, jestli dětem víc ublíží rok tak nějak napul doma nebo fakt, že jim umřela babička, kterou ony nakazily. 

Prostě jsme v největší zdravotní krizi za posledních sto let. Nikdo nesliboval, že to bude jednoduché. Nějak nevidím, co jiného s tím delat. 

Promoření fungovat nebude, to se už spolehlive ví. V aktuálním stavu, pokus o promoreni znamená zvýšení smrtnosti, k tomu jsou taky data.  Navíc jsou tady ty dlouhodobe nasledky, o kterých víme docela málo. 

​Já se obávám, že se o to promoření lidi fakt pokusí. když viím aktivity spolků Chcípl pes a otevřeme česko, chce se mi brečet

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:46

KarlickaO registru nevím, já se o to nezajímám. Ta doktorka se někde registrovala, dostala termín a přišla naštvaná, neočkovaná, že nemají vakcínu ani náhradní termín. 

Offline Allysa
907 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:46
Reakce na Karlicka:

Renusatko ahaA funguje ten registr pro ockovani zdravotniku?  Zdravotnici,  ktere znam jsou uz ockovani  (Plzen,  Praha)  Nekteri z nich uz nepracuji,  jsou uz v duchodu... 

​Registr pro zdravotníky  funguje, ale termíny/vakcíny nejsou. Čili jsme zaregistrovaní,  ale neockovaní.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:47

Karlicka Zdravotnici jsou nekteri, hlavne asi v nemocnicich, ockovani prave z dodavek do nemocnic, aspon v Praze, mimo nevim. Ostatni se muzou zapisovat do registru, nekdo ma treba stesti a termin hned, je to loterie, jineho ten system nerozpoznava jako zdravotnika, ackoli jim je. Komora rozesilala mail, kde je mozne asi po dobu dvou tydnu se zapsat tam, a oni pry zajisti, aby vas ten system rozpoznal jako zdravotnika. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:47

continuity To fakt nesedí. Asi je špatně těch 75 škol.

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:48
Reakce na crazydaisy:

​No právě, ve zdravotnictví je to ohrožení úplně největší a nikoho nenapadlo, že by měli zůstat doma. A ti zdravotníci taky mají dědečky, babičky nebo jsou sami starší s chronickým onemocněním. Ale to evidentně nikoho netrápí.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:55

Karlicka No ale jsou i opatreni, ktery jsou nesmyslny a prokazatelne skodi lidem v jinych obtizich, nez je covid. Prave koukam na to, jak psychoterapeuti muzou ordinovat jen on-line. Nechapu. Psychicky problemy sice neudusi, ale taky muzou zabit a slabost a zpovykanost to rozhodne neni. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:56

https://zivotvcesku.cz/roman-prymula-zmenil-funkci-o-vikendech-v-prvni-linii-na-kameru-ukazal-jak-pomaha-s-ockovanim-senioru/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=dQs9bYzOxhy-202102061849

Tomu jedinému jsem věřila. Sice studený čumák, ale asi bylo někoho takového potřeba. a tedy věřím mu i s tím sputnikem, no. Stejně asi ve svých 54 letech jinou šanci mít nebudu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:57
Reakce na Sweet Potato:

Pořád si myslím, že mnohem větší zdroj jsou fabriky, velké podniky.

​Největší zdroj jsou špitály a polikliniky. U nás loni nikdo a letos pár lidí. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. února 2021 19:59

mirajo Proč by psychoterapeuti ordinovali jen online? To je nějaká novinka? Aspoň v lednu ještě psychologicé normálně fungovali.

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 06. února 2021 20:00

Kan přesně... jako v poslední době snad neznám nikoho, kdo by se ze špitálu nevrátil s covidem (z ortopedie a podobně), práce až na druhém místě

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. února 2021 20:01

Sweet Potato Koukam na to na ct24. Treba si vymysli, ja nevim. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 20:01
Reakce na crazydaisy:

​Úplně se mi nechce hledat,který z argumentačních faulu to je.

Že jsou zdravotníci ohrožení je pravda, ale nijak tím nelze argumentace podporit myšlenku ohrozit i jiné skupiny obyvatel. Právě naopak: čím bude virová nálož v populaci nizsi, tím bezpečnější budou skupiny, které do prace v každém případě musí.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 06. února 2021 20:05

Jinak vždy když čtu ty názory, že velké podniky, MHD, supermarkety jsou mnohem horší, tak proč neotevrit i školy, sjezdovky, hospody a divadla, vždy mě napadne, že můžeme na měsíc zkusit otevřít divadla a školy a zavřít potraviny a MHD. Jak dlouho to vydržíme?