Tady je zase odborníc na školství.. 
Diky za střízlivě hlasy rozumu Karlicka, dorota aa především continuity.
Ke komentum některých zdejších "odbornic" už chybí připojit jen "a jeste taky mají prazdniny"!!
Nejsou jen ZŠ, kam chodí děti z okolí. Na spoustu SŠ se sjíždějí žáci z celého okresu. Bydli na intrech. Čili otevřením škol se mj velmi výrazně zvýší mobilita. A tudíž i možnosti šíření nákazy. Bezpriznakove přenášené snad podrobné zmiňovat nemusím. Čím dál víc se taky mluví o následcích, které zůstávají po Covidu. A to i u dětí.
Ale fakt to není, oproti některým hystericky vykrikum tady, vinou učitelů, že jsou školy zavřené. To jako fakt ne
bboji se jako každý.
Systém je celý blbě od začátku. A dokud se budou uprednostnovat vlekari apod, dokud si lidi budou dělat z dodržování opatření srandu, těžko se čísla nakažených změní.
Takže je nutné, i vzhledem k těm novým mutací, utlumit všechno!, co jen trochu jde. Bohužel, zavřené skoly se přežít dají.
A protoze je školství tak strašně dulezite, naockovat učitele a spustit. Je to o prioritách?
Taky se bojím. Mám k tomu sakra důvody.
Ale doma mi už hrabe a z každého dalšího týdne online se mi kroutí žaludek odporem.
Chci naockovat a do školy!
Ve třídách totiž nejsme za ochranným plexisklem, žáci nemohou dodržovat rozestupy, na chodbách se prostě potkávají, nelze je udržet celý den zVrene ve třídách. A i kdyby ano, před školou nebo při cestě se stejně promichavaji. A že se stejně setkávají s kamarády? Ve škole je těch žáků několik stovek. A při nakazlivosti nových mutací..
Jediná pomoc je očkování. Alespoň učitelů, nebo aspoň starších učitelů. A testování žáků šetrným testy.
Ale výkřiky za otevření škol bez dostatečný h a smysluplný h bezpečnostních opatření jsou zcela na úrovni Csakove nebo Peterkové