viktorka_od splavu ale data o mobilite asi nejsou vec statistiky?
Koronavirus
Karlicka neco takoveho?

Takový shrnující člának od prof. Machaly. Neříká nic objevného, ale v mnoha věcech s ním souzním a posteskávám si: nekoncepční opatření, lockdowny nedostatečné a proto protahované a tím ničivější,nepřipravená vakcinace. Srovnání počtu pozitivních u nás a v Německu - tady je pro mě aspoň trochu potěšující, že počet mrtvých zvládá české zdravotnictví držet aspoň v poměrných číslech slušně. Jen je otázka, zda lze čísla pozitivních brát v úvahu, když protestovanost je v ČR asi nižší. Jo a ještě se s ním shoduji, že papaláši a jejich předbíhání při očkování asi pomohli zvýšit zájem o vakcinaci.
A ještě k těm školám a jejich otevírání.... má soukromá "studie" u nás: velice stoupů počet pacientů, kteří potřebují neschopenku a tam tedy vidím významně časteji učitelky /dále řidiče autobusu, policistu, vojáka,../. Ale samozřejmě je to malý vzorek. Jen bych byla pro důsledné testování a nepodcenění situace.
continuity Mimochodem, já osobně mám lockdown možná jak je v tom odkazu na Británii. Chodím do práce, občas nakoupit, v bublině mám asi 1-2 lidi mimo rodinu, vidím je minimálně. Za hranicí kraje jsem nebyla ani nepamatuju, jo o Vánocích u tchánů. Ale když jdu ulicí a nejsem lidem blízko, respirátor nenosím, protože nic nevidím. S respektem se chová většina lidí, které kolem sebe mám, v práci nebo on-line.
Vláda není špatná, protože nepustí děti do školy tady a teď, ale protože se tím doteď asi ani nezabývala a nechala je zavřené i v době, kdy to nutné nebylo. A z řady jiných důvodů.
Nečekané přírodní jevy jsou asi otázka trochu jiného přístupu ke světu, k životu, asi to přišlo až s věkem.
viktorka_od splavu jo statistika, to je taková pavěda a matematické modely, no to už vůbec....
Ale to je přesně ten přístup, když se paní ministryně vyrazí vyráží osobně přesvědčit kolik stojí respirátor.
Můžu se teda zeptat, na základě ceho bys to chtěla řídit?i ta sociologie používá data a průzkumy.
continuity - máš pravdu, jenže na tu dřinu už není morál a to vzhledem k tomu co nám vládne a co předvádí. Těch nesmyslů, excesů vrchnosti bylo a je moc. Já se utěšuju tím, nějak přežít dva měsíce a na jaře bude líp a aspoň to klesne na únosnou mez a to díky promoření a očkování. A lidi se vyhrabou z tý flustrace a slunce nás nabije.
Počítala ybch spíše se třema měsícema, neviděla bych výrazné zlepšování dříve než v dubnu (vzpomeňme, jaká byla loni v březnu situace v UK, Itálii a dalších...)
A666 - no vždyť jo, je únor + březen a jsme v dubnu.
continuity Mimochodem, já osobně mám lockdown možná jak je v tom odkazu na Británii. Chodím do práce, občas nakoupit, v bublině mám asi 1-2 lidi mimo rodinu, vidím je minimálně. Za hranicí kraje jsem nebyla ani nepamatuju, jo o Vánocích u tchánů. Ale když jdu ulicí a nejsem lidem blízko, respirátor nenosím, protože nic nevidím. S respektem se chová většina lidí, které kolem sebe mám, v práci nebo on-line.
Vláda není špatná, protože nepustí děti do školy tady a teď, ale protože se tím doteď asi ani nezabývala a nechala je zavřené i v době, kdy to nutné nebylo. A z řady jiných důvodů.
Nečekané přírodní jevy jsou asi otázka trochu jiného přístupu ke světu, k životu, asi to přišlo až s věkem.
Tvůj osobní lockdown je úplně příkladný
, bohužel zdejší uživatelky nejsou průměrný vzorek populace. A s tou školou jsi to napsala přesně, vláda se v tomto ohledu vůbec nesnaží. A dost mě rozčiluje, že komunisti toho populisticky a vyčůraně využívají..
jitřenka taky si dávám za úkol nějak přežít do Velikonoc, s delší časovou nejistotou žít nedokážu. Co udělám potom, uvidím.... / no, hehe, nejspíš si dám další časovou metu
/
Fiction Já spíš introvert, než vzorná a obor dělám takovej pro autisty
Taky některá dilemata řešit nemusím, třeba rodiče už nemám. Ale děti ven pouštím, zavřený doma v kleci je držet nebudu, což neznamená, že se jich schází někde 20. Cesta kompromisů spíš.
mirajo No jasně, je potřeba používat zdravý rozum.
jitřenka já třeba vůbec neverim tomu, že by se můj syn, žák osmé třídy podíval v tomto školním roce do školy. Co bude příští rok, až bude v devitce, nad tím ani raději nepřemýšlím.co se týká naší práce, modlím se, ať nám povoli do března aspoň to vydejove okno, jinak to postrádá smyslu.
A666 Jiná Realita diky
, zatim je jen unavena a doufam ze u toho zůstane
jinak do statistiky přidávám, že můj chlapeček má teď taky nejlepší vysvědčení . Já si říkám, že umět rychle vyhledat potřebnou informaci, je taky dobrá disciplína :)
Já do statistiky přidávám, že syn má nejhorší vysvědčení jaké kdy měl. Většina problémů v nematuritních předmětech a z nějakého předmětu u nich na škole propadlo kolem 100 žáků. Že budou dělat zkoušky, protože platí vysvědčení z pololetí, se dozvěděli až po tom vysvědčení. Takže třeba on propadl s průměrem 4,2 a s tím, že před maturitou mu učitel přidá na vysvědčení, když mu ubral...najednou v den vysvědčení bylo vše jinak.
Mezi školama jsou velké rozdíly. Oni mají opravdu celý den online od 7:50 do 14:30. Potom spousta úkolů z nematuritních předmětů. Úkoly chodí často po 20, upozornění na písemku taky. Když potom vidím některé jeho kamarády, kteří mají tak dvě hodiny týdně a žádnou domácí práci, tak si myslím, že je to velký rozdíl.
nika - jo knížky mi chybí, nahrazuji videi na youtube. U dětí by k nějakému rozumnému kompromisu měli dojít. A je fakt, že doteď jim byli fuk až teď je to zase hr akce. Upni se k jaru, slunce, poleví to, nezmizí ale budeme moct zase žít. Teď je to fakt o tom nějak to přežít .
continuity já bych to rozhodně řídit nechtěla, děkuju pěkně. zbytek raděj nekomentuju urážet bychom se nemuseli.
Na rovinu, jsme nejvíce promoření v celém světě (když vnecháme Andoru, Gibraltar a Černou horu), tak proč to teda tady taky neklesá ale stagnuje/mírně narůstá?
To se ví, jak moc jsme promoření?
To se ví, jak moc jsme promoření?
Nejvíce promoření ve smyslu nejvíce pozitivních na milion obyvatel. A to se ví, stačí kouknout na worldometers (ale jak jsem psala, můžeme se zkusit utěšovat, že akorát moc testujeme
)
Zajímavý článek, zhodnocení současné situace.
jitřenka teď mi syn nese zprávu, dominik feri dává podnet ministrovi zdravotnictvi k otevřeni knihoven v režimu vydejovych oken, bude projednáno zítra.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY