Kan To je smutný. Ale já zas taková přírodní žena nejsem. Ono to není tak hrozný, hlava teď bolí mírně, teplotu nemám, v krku mě nebolí. A ležím.
Koronavirus
Potrefenáhusa No že, mě zaujal ten titulek, ale zas jen nějaký plácanec.
Uvidím, kdy se vzmůžu na ten vývar...
moonlight no našla jsem tu Babišovu zlataninu. nemá hlavu ani patu, jako obvykle. ale na dilo s nazvem: ti, co měli přijít, nepřišli... to taky nemá.
Jos taky by me zajimalo, jak by se to hlidalo. Ja a dcerka mame trvale bydliste v Praze v byte, kde bydlime, a na prochazkach nam ten okruh 15 km bohate staci, ale muj muz ho ma u rodicu sto kilometru odsud a jeste pracuje na swarcsystem, takze zadne potvrzeni od zamestnavatele, ze jede do kancelare do centra Prahy nebo nekam na stavbu na kontrolni den, fakt nedostane. A jeste mame auto s jihoceskou spz, protoze to je starsi, nez moje prazske trvale bydliste :) zatimco kdyz jsem byla rok na skole v Nemecku, tak jsem tam musela na urade hlasit prechodne bydliste i na koleji, to jsou ty vstupni data o pohybu uplne jina.
Zuzuli tak to bude stejné jako při tom ubytování, musí mít objednávku, smlouvu nebo něco takového.
continuity ja pracovala na swarcsystem pet let pred materskou, nikdy jsem objednavku ani smlouvu nemela. Ani zadnou dohodu. Jen fakturu za praci. A co mi rikali kluci od nas z kanclu, tak se ani ted u nich nic nemeni. A uz vubec ne u tech, co pracujou jako zamestnanci s pracovni dobou a dovolenou, jen fakturujou mesicni plat na ico. Tvarime se, ze swarcsystem neexistuje... Jako muzeme otevrit debatu, ze cely swarcsystem je proste blbe a tohle je jeden z duvodu, ale pochybuju, ze zrovna kovid bude impulzem to zmenit... To si spis u nekterych dokazu predstavit, ze nechaj "zamestnance" zadarmo doma, pokud nebudou horet terminy.
Zuzuli no tak nevím, u nás všichni IČO lidi objednávky normalne mají. Vůči čemu to chceš fakturovat, když není objednávka ani smlouva?
Ale vždy pro někoho pracuje, tak ten někdo prostě vydá potvrzení. Fakt to nepovažuji za neřešitelné.
continuity já taky na švarcsystemu žádnou smlouvu, objednávku či něco neměla. Na druhou stranu, pokud by to bylo potřeba, nějaká smlouva by se udělala.
continuity neresitelne to neni, ale kdyz jsem chtela at muz teda jede uz dnes za svetla kdyz je predsoleno tak potvrzeni o pracovni ceste mu v nedeli nikdo nevyda a v hotelu ho bez nej neubytuji. debilni nesmysly![]()
Dnešních 168 hodin bylo hodně neveselých.
viktorka_od splavu oprav mě jestli se pletu, ale pokud si pamatuji spravne ty debilni_nesmysly vznikly jako reakce na Hoteliéry, kteří byli v tomto případě asi šikovní a vymysleli jak se vyhnout vládním nařízením.
viktorka_od splavu kdekdo pracuje v jiném kraji nez bydlí, potvrzení by problém nebyl, ale stejně by se presouvalo tolik lidí, že by to nemělo význam. Kdo by to kontroloval, už vidím, jak na d1 stojí před Brnem kontrola, kdo jede z kraje Vysočina vzdáleného 30 km. Ono to Německo je jaksi větší. Ani prymula a hořejší nejsou pro omezení a to jsou zastánci tvrdsich opatření.
nika tak ono v pondělí ráno těsně před Brnem nikdo nic kontrolovat nebude. V pátek odpoledne to už může mít větší výtěžnost. Nebo stačí, když policajti, kteří dnes pročesávají ty hotely, legitimuji par kolemjdoucích. Zas nehledejte jak by to urcite nešlo.
Spíš to bude otázka politicke nevule než praktické nemožnosti něco takoveho zavést a prosadit.
Evaeva me jednou muj sef v ramci schovani swarcsystemu nabidl, ze si mam odkoupit pocitac, na kterem tam pracuju, a platit najem v kancelari. S diky jsem odmitla.
V Nemecku se opatreni tykala 15 km kolem bydliste. A jen pro predstavu, z Lipska lide bezne dojizdi za praci do 50 km vzdaleneho Halle, 100 km vzdalenych Drazdan i 180 km vzdaleneho Berlina ![]()
continuity tak určitě. Ale řekla bych, že to nezavedou. A když, tak dostaneme potvrzení.
A666 super. Už aby to tady bylo.![]()
A666 Ale v Nemecku jsi psala, ze je povinne mit oficialne udane bydliste, ne? Kolik je u nas lidi, kteri neziji na adrese v obcance (vcetne me)...asi dost.
Jos ať to zavedou, aspoň bude legrace. Místo aby se řešilo očkování a podmínky návratu děti do škol, budou se řešit kontroly přejezdu mezi kraji.
A666 Ale v Nemecku jsi psala, ze je povinne mit oficialne udane bydliste, ne? Kolik je u nas lidi, kteri neziji na adrese v obcance (vcetne me)...asi dost.
To je pravda, na druhou stranu to bydliste neni v obcance, mas k tomu specialni papir (Meldebestätigung).... navic ty pracujici stejne asi museli vozit potvrzeni od zamestnavatele (podobne jako to maji pendleri...)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY