Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:14

Jos a to je dobře, že to nikdo nekontroluje? I kdyz nevím, koukám teď na zprávy a hotely se už docela řeší. Slo by jiste vyřešit i tohle. 

Němcům už dochází trpělivost, jsme fakt soused k pohledání.  dnes jsem zas četla, jak příhraniční regiony žádají o zpřísnění pohybu medzi ČR a Německem. Největší nárůsty mají v českém příhraničí. Přesně ti to řeknou holky z Německa, ale nám pocit, že misty mají přísnější opatření než my tady. No nepřijde mi to normální. 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:25

Já nechápu, co myslí Babiš tím, že už se Covid nedá vyležet  Možná bych si ten článek na Seznamu měla pořádně přečíst, zkoušela jsem kousek, ale nepochopila. Mám zrovna Covid a ležím, tak jestli něco nedělám špatně...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:30

moonlight kde to píšou?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:32

moonlight at jsi brzo v pohodě. Kamarátka z covidove JIP nám napsala doplňte Zinek a Decko. A brala jsem místo ibalginu Aspirin. A fakt odpočívej, nemamahej se. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:32

continuity tak prisnejsi je to v nemecku stoprocentne +opravdu vysoke pokuty za nedodrzovani.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:45

continuity Já zase slyšela názor, že aspirin ředí krev a netlumí bolest tak jako ibalgin 400.  Beru oboje, podle druhu bolesti.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:55

Kan no ředí a to je u covidu pry výhodné, protože část komplikací mají na svědomí sraženiny. Mě to taky poradila lékařka, sama bych na to nepřišla.

Jak to zabírá na bolest, to je podle mě dost individuální, mě třeba nezabírá paralen. Jakože vůbec. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:55

U nás v meste sa cez víkend testovalo a dnes večer mesto na základe odporúčania ruvz rozhodlo, že zajtra školy a škôlky neotvoria. Bolo to očakávané, pozitívnych je stále veľa, z pcr testov vychádza, že 80 percent nakazených má britskú mutáciu. Ale čo sa znieslo na FB pod príspevkom mesta . Mám pocit, že tu žijú sami mimoni, je mi z toho zle. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:57

Kan aspirin kvuli tem srazeninam. tezko rict ci to zabralo ale brali jsme vsichni. ibalgin proti zanetu. D, zinek a C. jo a ten tazeny kureci vyvar!moonlight :-) drz se

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:59

Hlavně bacha aspirin a Ibalgin jsou oboje NSAID a nesmí se najednou jako Ibalgin a Paralen například. 

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:59

viktorka_od splavu tažený kuřecí vývar jsem včera doplnila do mrazáku 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:01

continuity Díky.

Jo prášky. Musela jsem si vzít Ibalgin po sto letech, protože mě bolela strašně hlava. Vitamíny se zinkem tu mám, ty beru. Muž mi přinesl modafen, ale do toho se mi moc nechce, uvidím. 

Já mám s práškama hroznej problém, vůbec je neberu, nemusím a mám k nim odpor, musím se překonat.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:03
Reakce na continuity:

Jos a to je dobře, že to nikdo nekontroluje? I kdyz nevím, koukám teď na zprávy a hotely se už docela řeší. Slo by jiste vyřešit i tohle. 

Němcům už dochází trpělivost, jsme fakt soused k pohledání.  dnes jsem zas četla, jak příhraniční regiony žádají o zpřísnění pohybu medzi ČR a Německem. Největší nárůsty mají v českém příhraničí. Přesně ti to řeknou holky z Německa, ale nám pocit, že misty mají přísnější opatření než my tady. No nepřijde mi to normální. 

​opatrneni jsou momentalne vice mene srovnatelne s CR ale tady se zavadely za uplne jinych cisel...... Sasko na tom bylo mizerne a nedivila bych se, kdyby pot ech kontrolach volalo, protoze nejpostizenejsi byly prave prihranicni oblasti

Jinak co vim,t ak stale je zakaz yvchazeni po 10 a stale by melo paltit omezeni pohybu do 15 km od domova (presne s temi vyjimkami, ktere zaznely v tom clanku). Jo, ne vsichni to ddorzovali, treba vylety na hory tu byly mezi vanoci taky...... Ale evidentne vetsina to proste nejak dodrzuje Cisla taky jdou konecne dolu vyrazne a BTW je to voda do mlyna pro ty, co tvrdili, ze cisla zhorsuji cesi......

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:05

viktorka_od splavu Díky! 

Vývar jsem se chystala dělat, ale nestihla... 

49433 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:06

continuity toho aspirinu se bere ctvrtka, ne cely. 100 mg redi krev 500 uz pusobi jako nsa

49433 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:07

moonlight tak manzel ma ukol:-)

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:08

viktorka_od splavu jojo, já právě přestala brát ty malé a koupila si ten sumák 400 mg, ať si to zbytecne nekomplikuji. 

Já jsem to napsala, ať si někdo nelupne 500 mg ibalginu a k tomu 400 mg aspirinu, ono to neni úplně dobře popsano ani v letácích, musela jsem chvíli googlit jak to je, nez jsem to našla. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:08

A666 u nas je zakaz vychazeni od 21.hod.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:15

moonlight Já prášky taky nemusím, ale v tomto případě je důležité tlumit bolest okamžitě. Kamarádka je něco jako ty, první den bolest hlavy potlačovala obkladem, druhý den bolest v krku léčila cucáním hřebíčku, třetí den rýmu léčila lipovým čajem a bolest na hrudi mazala Alpou. Včera ji po měsíci přivezla sanitka ze špitálu a má poškozené plíce. 45 mladá holka, děcka ještě na ZŠ. Řeš  ten zánět hned!

Online Potrefenáhusa
38999 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:18
Reakce na moonlight:

Já nechápu, co myslí Babiš tím, že už se Covid nedá vyležet  Možná bych si ten článek na Seznamu měla pořádně přečíst, zkoušela jsem kousek, ale nepochopila. Mám zrovna Covid a ležím, tak jestli něco nedělám špatně...

​já ho slyšela to říkat i v televizi a ani tam jsem nepochopila, jak to mysli 

dej si do toho vývaru taky tunu česneku, je to zázračný