Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2021 22:57
Reakce na nika:

Jos ať to zavedou, aspoň bude legrace. Místo aby se řešilo očkování a  podmínky návratu děti do škol, budou se řešit kontroly přejezdu mezi kraji. 

​Navratu detem do skol pomuze, kdyz se zacne vyrazne snizovat virova naloz v populaci. Coz by mohlo byt dusledkem napriklad dalsiho snizeni mobility (dovedu si predstavit, ze zakazy prejezdu mezi rkaji by treba konecne popichlo nektere zamestnavatele nechat doma lidi co doma na HO byt muzou - pokud by museli vydavat potvrzeni, ze dotycny musi cestovat....).

Ve stavu v jakem je to ted je otevreni skol hazard (Nemci se chystaji otevirat pri 8x mensich cislech)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:05

A666 Ale co s tim bydlistem? V obcance mate trvale, rada lidi bydli uplne jinde, nekdo muze byt majitel nemovitosti, nekdo muze mit najemni smlouvu, ale nekdo nema vubec nic /treba bydli s partnerem, ktery je majitelem nebo najemnikem/. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:06

Tak u nás toto všetko oficiálne zavedené je, nesmieš cez hranice okresu (len kvôli práci), do práce musíš mať potvrdenie od zamestnávateľa, že tam musíš byť fyzicky..ale v skutočnosti to nikto nekontroluje a ak náhodou aj niekde hej, nemyslím si, že by prebiehala nejaká buzerácia a nedal si policajt vysvetliť, že je človek živnostník a potvrdenie môže dať akurát sám sebe.

Zuzuli ak sa nemýlim a si architekt/stavbár..tak takto pracuje viacero mojich kamarátov ale nikto z nich sa tým nejako nezaťažuje. Proste si od ateliéru vypýtali papier, že musia do kancli/na stavbu atď alebo na to proste pečú. Je veľa zamestnaní, kde ti nemá kto potvrdenie vystaviť, napríklad taký opravár čohokoľvek. A tak isto sa u nás nekontroluje kde máš trvalé bydlisko, oni s tým rátajú, že veľa ľudí nebýva tam, kde ho má. 

Ono to tu mobilitu trochu obmedzilo, nechodíme teraz na chatu ani do prírody mimo okres ale keďže nikto nekontroluje dodržiavanie, tak je veľa ľudí, čo to porušuje (a ja sa im nedivím) 

Online Jos
příspěvků moje polička 07. února 2021 23:07

A666 Jenze treba v LBC kraji vetsina lidi dela pro Skodovku a jeji subdodavatele, coz HO vylucuje. Hodne lidi je tady dlouhodobe ve svych rekreacnich objektech (to je povoleno). Prahu aStredocesky kraj zase technicky skoro nejde rozdelit, vzdyt i cast autobusu jezdi daleko za hranici mesta. Jako chapu myslenku, ale nedokazu si predstavit to provedeni. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:09

nika Já samozřejmě netuším, jak velký epidemiologický význam by ten zákaz cestování měl, ale asi je zbytečné dopředu tvrdit, jak by to krásně nefungovalo. Ten zákaz by cílil hlavně na hory, nikdo by myslím nestavěl závory před Brnem.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:09

Inak my najnovšie máme povolené ísť do prírody aj mimo hranice okresu ale na vlastnú chatu už nie. Takže sa môžem vybrať do Nízkych Tatier prejsť sa okolo chaty (je v lese) ale vstúpiť do nej nemôžem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2021 23:11

Jos část lidí to opatření odradí, i kdyby to byla půlka (možná i čtvrtina), může to pomoct.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:13

Jos Přesně tak. A zaměstnanci z linky nebo skladů na HO nemůžou.

V pátek večer jsme se byli projít, podél dálnice je cyklostezka, byl opravdu velký provoz. Celou cestu jsme řešili, kam a proč tolik lidí jede. Už pršelo a tálo, tak mně ani ty hory nepřipadaly pravděpodobné.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:13

Mrakoplas No tak to je taky nařízení. Někdy zůstane rozum stát. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:17

A666 já jsem myslela spíše příští školní rok, protože virus neudělá puf a nezmizne. A proockovani dost lidí nebude, tomu nevěřím. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:17

continuity já s tebou souhlasím. Se školami i s těmi přejezdy krajů. Jsou vidět hlavně ti, co porušují vše co jde. Ale myslím, že je pořád dost lidí, co se snaží všechna nařízení dodržovat a ti by pak prostě na chalupu na hory nejeli.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:22
Reakce na Jos:

A666 Jenze treba v LBC kraji vetsina lidi dela pro Skodovku a jeji subdodavatele, coz HO vylucuje. Hodne lidi je tady dlouhodobe ve svych rekreacnich objektech (to je povoleno). Prahu aStredocesky kraj zase technicky skoro nejde rozdelit, vzdyt i cast autobusu jezdi daleko za hranici mesta. Jako chapu myslenku, ale nedokazu si predstavit to provedeni. 

​Psala jsem tam kde to jde. jako u mého známého, který může pohodlně pracovat z domova ale musí jezdit každý den z Prahy do Turnova, protože zaměstnavatel nechce od lidí ve výrobě slyšet nářky, že lidi z kanclu jsou doma........

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:27

žluťásek my třeba byli asi tři týdny zpět na výletě v Brdech, lidi kupa, ale tomu jsme se vyhli.

Je tam ale takový bývalý klášter s stánkem, že se stavíme na čaj.  Před stankem táborák, aby se měli lidi kde ohřát a upéct si jakesi parky. Všude někdo, asi 50 lidi celkem. a roušku neměl jediný!

Kdyby se zahalili nebo alespoň meli rozestupy, asi by všichni zkrachovali. Jak se tady rado naznačuje. 

Takže jo, kdyz vyhlednu z okna, každý to tady nějak dodržuje, ale z okna nevidím celý svět. 

Já nejsem žádný zamykací typ, samotné nás to už doma nebaví, ale já se prostě nemůžu přenést přes ty mrtvé a ty vyšťavené zdravotníky. pokud bych někoho nakazila a ten pak umřel, tak z toho bych byla v blázinci určitě rychleji než z karantény. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:36

continuity příští týden má hodně mrznout, tak si třeba ještě rádi daj šálu přes pusu

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:34
Reakce na continuity:

Já už to asi vzdávám, klidně si dal notujte, jak je vláda špatná, že nepustí děti do školy, když se vlastně nic neděje. Ti ostatní neměli zadne extra štěstí ani nenastal žádný nečekaný přírodní jev nepopsatelný běžnou vedou. Prostě zvládání epidemie je dřina a my tady nejsme žádní smolaři (maximálně tak na politickou reprezentaci). 

​Hele, a jak to teda zvládaj v tom Švédsku, kde děti do školy choděj? A ne, neseděj dva metry od sebe a v rouškách už vůbec ne (anžto je nenosej ani jejich rodiče).

Tak mají extra štěstí nebo zvládaj epidemii líp (s otevřenejma školama a bez roušek)? Nebo je to snad ten nečekaný přírodní jev?

Tady je pár zajímavejch a poměrně čerstvejch čísel, z celkem důvěryhodnýho Karolinska institutu...

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:43

barbucha vis co, mne to cim dal vic pripomina komunisty s jejich porucime vetru desti - jak v sovetskem svazu ridili pocasi... a vono prdlacky. jsme fakt nepoucitelni naivove, co si mysli ze muzou ovlivnit teplotu na Zemi a podobne nesmysly.. 

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:52

a neplatí náhodou to omezení pohybu už teď? https://covid.gov.cz/opatreni/pohyb-venku/zakaz-volneho-pohybu-osob-ve-dne

Tady píšou, že můžeš akorát do přírody a na vlastní chatu. To mi nějak uteklo..

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:58

viktorka_od splavu 

Taky myslim, že je to prostě vis maior... ne že bysme tomu měli chodit naproti a kašlat na jakoukoliv opatrnost, ale vocuď pocuď. Stejně je vidět, že i kdybychom se stavěli na hlavu, moc si nepomůžem.

A eště ke všemu přijdeme na buben - zas na rozdíl od těch Švédů.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 08. února 2021 11:00

Mulen To platí už dlouho. Jenže vždycky můžeš říct, že jsi na cestě, do přírody, domů, do lékárny...

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 08. února 2021 11:06

Sweet Potato mě to úplně uteklo. Proč se teda řeší přejezdy mezi kraji a těch 15 km od bydliště, to by bylo ještě přísnější?