Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MP Marge
6919 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:07
Reakce na Janulik03:

wendulka potim ale viac mi vadia spolocne sprchy

​Ja je prave taky nemam v oblibe - navic s sebou tahat vsechno, co v te sprse potrebuju, na to se muzu... Kdybych domu chodila pesky, tak to delam taky tak. Tady zase takove davy venku nejsou, abych se mezi nimi prodirala a svym potem nekoho pohorsovala. Vzdyt je to stejne, jako kdyz si clovek jde ven zabehat!

Jedine, co si nedovedu predstavit je, ze se po obzvlast intenzivnim workoutu potim jako prase a domu jedu metrem. Tam znechuceni naprosto chapu! 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:10

MP Marge asi tak ked beham tak som mokra tiez. Nastastie nemusim chodit mhd tam by som saprezliekla tiez. 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:13

Jiná Realita a proč myslíš, že budou poloprázdné ubytovací kapacity? Když všichni pojedou na dovolenou jen v čr? To, kam jezdí zahraniční turistika jsou přece úplně jiná místa, než kam pojedeme jako domácí, ne?

Offline MP Marge
6919 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:14

Janulik03 Jiste. MHD je uplne jina situace, tam by me samozrejme jit rovnou z posilovny ani nenapadlo. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:17

Nahledla jsem do diskuze na novinkach,ja vim,ze to neni dobry napad.ale nedalo mi to.clanek byl o tom,jak se podepisuje petice,aby hranice otevreli uz v kvetnu.

Nazor typu "bylo nam dobre v zadratovanych hranicich,tedy tem,kteri pracovali a chodili do skoly a nemeli majetky nabyte buhvijak..." mel velky pozitivni ohlas a nebyl sam.

Meli bychom se modlit,aby eu konecne vstala z mrtvych a okolni staty nekdy nejak rozume otevrely hranice,coz by nedavalo cr moznost se tomu vyhybat,protoze tyhle hlasy nabyvaji na sile,i kdyz to ze svych socialnich bublin nevidime nebo nechceme videt.

citi se cim dal jisteji.nenavist k pendlerum tam primo odkapava.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:19

My ted koukali na chaticku v Adrspachu, ovsem cena 10 mil nas hned vratila na zem:D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:22

rasaNori neni adrspach to misto,ktere musi xkrat rocne uzavirat kvuli navalum turistu?jestli jo,tak nemusis litovat :)

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:25

Jiná Realita mužů se tě zeptat, jako hlavní odborníce na pracovní přeshraniční styk?  Potřebujeme rakouského rabína, aby nám přišel zahájit výrobu pro košer zákazníka. Dá se to v rámci nějaké výjimky vyjednat? V nějakém z těch budoucích uvolnovacich termínu? Nebo až se opravdu úplně otevřou hranice? Diky

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:29

Janulik03 MP Marge já mám teda posilovnu tak 5 minut cesty. Nikdy mě nenapadlo jít tam ve sportovním a potom v tom stejným domů. Hlavně mimo parného léta bych si přes to musela něco obléknout a to už je další věc do prádla. Prostě se tam pokaždé sprchuju a v létě i myju vlasy. My máme posilovnu hodně čistou a sprchy často umyté během dne. Moc lidí se tam nesprchuje, takže já to využívám. Ne že bych to teď nezvádla, sprchu bych přežila, ale záchod a šatny ne. Vše je v jednom.  Jenže 99% lidí tam jezdí z celého Brna, protože je to velká a známá posilovna za dobrou cenu a u zastávky tramvaje. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:31

Janulik03 kdybych jezdila autem, delala bych to stejne, mne to rychly prevlikani po sprse dela docela problem, normalne potrebuju tak 5-10 minut zchladnout, uschnout, aby se to na me vsechno nelepilo a mezitim se upravit, ucesat, vydechnout.. to v te satne nejde, nebo mozna kdybych chodila jako nektere holky ve dvojici, ze jeste pul hodiny pak v satne krafou:-))

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:32

MP Marge co tatínek?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:32

baltik ja se zajimam jen o pendlery:(muzu se ti mrknout na narizeni tak asi za hodinu,ted musim na zahradu,nez bude tma.pokud myslis,aby rakousky rabi prijel do cr,tak si zjistete i podminky rakouska,ty neznam vubec.v cesku je jako duvod prijezdu treba neco jako "mimoradna situace",ale neznam podrobnosti,co si pod tim predstavit.pak se zada na zastupitelskem urade.kdyby jel z ceska,bylo by to snadnejsi.zatim teda musim bezet.

Offline MP Marge
6919 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:40
Reakce na Magráta:

MP Marge co tatínek?

​Dekuju za optani, pry mu uz nic neni (rekl to teda jinak ), ale test pred Velikonocemi byl jeste pozitivni, tak byl trochu otravenej. Ja mu rikam, at si z toho nic nedela, ze stejne ted nemuze nikam chodit. 

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:46

MP Marge tak to je super, že to takhle zvládl!

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:48

Renusatko viktorka_od splavu ako som uz pisala po treningu som tu kratku vzdialenost bezala domov cim som ukoncila trening.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:58
Reakce na Jiná Realita:

MP Meri nevim,myslim,ze neni treba byt hned tak nejak nacurena.

A co delali ti lidi s 2kk v praze doted?travili cele leto v zahranici,u more nebo ja nevim?ja mluvim o situaci,kdy realitni makler vyklada,jak letos nebudou lide moci jet na dovolenou(=otazka max. 14dnu u 99%lidi) a proto,kvuli tem 14 dnum,si hromadne frci kupovat chalupy.coz je ulet a neverim tomu.

​Tak do teď ty lidi přes léto jezdili na festivaly a další různé hromadné akce, chodili s děckama do bazénů, na koupaliště, do různejch hopsárii, dětskej koutků, vnitřních i venkovních, na poutě, do ZOO ... jako dovolená přeci není jediné o co jsme přišli a nikdo neví kdy a v jakém rozsahu se ty aktivity obnoví. A i kdyby obnovilo - jak říkám, někdo to třeba nechce absolvovat s dítětem, který si konstatně strhává roušku. 

Garfie Jasně, pro mnohé je to ten poslední impuls. Já osobně teda na chatření žádné negativní vzpomínky nemám, ale je fakt, že jsem jako dítě nikdy nezažila takovou tu klasiku dřeme celej víkend na chalupě do úmoru, to chápu, že pak v jednom zanechá negativní vzpomínky. 

Online eM
1753 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 19:01
Reakce na Jiná Realita:

Jiná Realita 

A co delali ti lidi s 2kk v praze doted?travili cele leto v zahranici,u more nebo ja nevim?

​Myslím, ze v tom je dost zásadní nutnost nošení rousky na veřejnosti. V situaci, kdy na hřiště, koupaliště, do parku, do ZOO,... buď nemůžeš vůbec nebo s hadrem na puse, tak hledas možnosti, kde se můžeš pohybovat jako normální člověk. A ta chata je jedna z možností.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 19:21

MP Meri Ja to vidim stejne jako ty. Jiná Realita Ty se na to divas spis z hlediska jestli je to racionalni duvod tak jednat, ale to ty lidi tak neresej, oni proste tak jednaj, jestli to ma logiku neni predmetny.

Ale ja ji v tom i vidim, jde o to se nejak zabavit. Vem si co vsechno se dalo delat a ted ve volnym case lidi fakt budou mit dal zabrany se nekde neco vosahavat a funet si za krk. Budou radsi o vikendu rejpat motyckou;-)'

Offline nika
685 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 19:25

Tak dneska jsem se dočetla, že tábory budou az v srpnu, kluk má prostředni termín, který probíhá v druhé polovině července,  doma je od 9.3.,měli před uzavřením škol jarní prázdniny, jako sedmák jde do školy až v září, takže bude bez živého kontaktu s vrstevníky půl roku. Naštěstí má 13, může být doma sám, když budeme v práci.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 19:25

Jiná Realita já myslím že to vidíš svou optikou hodně zaměstnané osoby na venkově s velkou zahradou a psem... představ si aktivní lidi v bytě ve městě, kteří v tom bytě doposud netrávili skoro žádnej čas, chodili do restaurací, jezdili na víkendové pobyty, ke známým, do kin, divadel, na sportovní akce.. strávili celý den v aquaparku, v zoo.. jako fakt lidi v paneláku až na výjimky neleží celý dny jen u televize, fakt ne, i když si to lidi z vesnic kolikrát myslí.