Fiction ono je nestesti, ze navic do ty pandemie padly dvoje volby. Takze populismus a politikareni je nad zdravym rozumem.
Koronavirus
nonemy Teď mi nějakej chytrák poradil, že jestli se to zdravotníkům nelíbí, tak máme jít demonstrovat. Jasně, mám chuť, čas a energii
. Nejvíc mi vadí, že v koutku duše mám myšlenku, že pro náplň nemocnic by ten nouzový stav byl nejlepší (=nejjednodušší), ale racionálně vím, že ten Babišův nouzový stav je špatně. A tuším, že Babiš teď má skvělou výmluvu, že bez nouzového stavu nic nezmůže a nemá tedy za vývoj odpovědnost ..... a možná mu kolaps zdravotnictví přijde i fajn.
Hejtmani se prý dohodli. O NZ požádají.
Fiction no jasne ze bude mit plnou hubu toho, jak jeho uslechtilou ideu a vsechny skutky planovane k zachrane vsech prekazila opozice. Vsechno se hodi a da se otocit ke svemu prospechu.
Sweet Potato jenze jsem nekde cetla, ze i kdyby se NS vyhlasil, bude to nezakonne. Mel by tam byt snad mesic odstup. Takze do toho zas ustavni soud ci kdo muze hodit vidle a zrusit to.
Fiction ano ja jsem presvedcena, ze Babis to prodlouzeni schvalne sabotoval a z neschvaleni chce vytriskat politicke body. je to bezskrupulozni hovado, tomu na nicim zivote nezalezi
Sweet Potato Jo, jdu to pohledat, uvažovalo se ale o max. 14 dnech? Doufám, že se dohodnou, jak dál potom.
Fiction rada nad zlato
já to vnímám stejně, NS je špatně, hraje mu do karet, ale teď je to ještě lepší ho mit, protože na tom pořád nejsme dobře a není čas. A promrhal ho ten hajzl, jde mu jen o vlastní prospěch.
Fiction ano ja jsem presvedcena, ze Babis to prodlouzeni schvalne sabotoval a z neschvaleni chce vytriskat politicke body. je to bezskrupulozni hovado, tomu na nicim zivote nezalezi
Přesně
Catherinne ja si to nemyslim. ma to byt polemika s timto nazorem, ktery tu razila napr. continuity- ze je lepsi zavreni naridit, nez aby vydeseni lide zustali sedet doma dobrovolne... a ono ne. nezustanou. to uz se celkem jasne prokazalo.. myslim ze tyhle nazory razi prave ti matematici a podobne kapacity ktere do svych vypoctu zapominaji zapocitat lidskost. pac ji nerozumi a spocitat nejde.
ano, takto to myslím. že je naivní očekávat, že lidé se budou chovat podle matematických modelů, že mi přijde naivní očekávat, že budou lidi sedět rok spořádaně doma, a když se po roce bude situace dál zhoršovat, budou dokonce sedět doma o to víc. protože takhle se lidstvo ze zkušenosti nechová a nikdy delší dobu nebude. nebo minimálně češi nebudou. i kdyby ty mrtvoly nakonec začaly dělat vrstvy na ulicích, tak to lidi vydrží maximálně pár měsíců a pak si zvyknou a dál pojedou garážovou ekonomiku.
vést po roce zákazů a omezení s výhledem na další stejný nebo dokonce horší rok řeči o tom, jak jsou lidi nezodpovědní, když si vyhazují z kopýtek, zatímco venku zuří pandemie, může opravdu jen nějaký teoretik matematik, který nevychází ze sklepa.
...a dodám, že se s tím může nesouhlasit, může se kdo chce jak chce vztekat, nadávat čechům, ale dokud toto chování stáda nevezmeme jako fakt, a budeme se tvářit, že pro člověka je normální stav dlouhodobý altruismus a upředsnotňování cizích babiček na úkor vlastního pohodlí a vlastních představ o životě, nikam kupředu s nepohneme (protože není).
Jiná Realita tady máš něco k té morálce https://video.aktualne.cz/
Sweet Potato Jo, jdu to pohledat, uvažovalo se ale o max. 14 dnech? Doufám, že se dohodnou, jak dál potom.
za 14 dnů budeme mít úplně přesně to, co se děje tento víkend. babiš bude plakat, jak bez dalších 14 dnů umře moc babiček, protože dalších 14 dnů bude klíčových, plán bude nulový, opozice bude bezradná (a babičky už si budou chystat hlasovací lístky, aby to panu babišovi hodily).
Mě by zajímalo, jestli těch 14 dní využijí na nákup testu do škol, nebo se zase za dva týdny budou vymlouvat, ze je bez NS nestihnou koupit a školy budou uzavřené do konce školního roku.
Fictionviděla jsem jen nadpis, protože nemám čas se na to dívat, ale pokud to je v tom duchu, tak rovnou můžu říct, že to jsou kecy, protože přizpůsobení se smrti je normální stav pro lidstvo, je přirozený, stejně jako sobectví, a díky němu jako lidstvo přežíváme všechny pandemie, války a hladomory. bylo to tak všechny předchozí krize. a bude to tak všechny následující krize.
covid opravdu není nějaká zázračná výjimka, která úplně změnila lidstvo v sobecké nezodpovědníky.
Jiná Realita Já taky nerada něco jen tak planě poslouchám, mnohem raději si rozhovor přečtu, protože to je rychlejší, ale některé tyto DVTV rozhovory si pouštím do sluchátek třeba k vaření nebo úklidu. protože jsou dobrý.
Mluví se tam o 5 stupních chování, jsou dané prostředím, výchovou, inteligencí, ALE že v době stresu se často posouváme směrem k horším stupňům. Takže to, co se tam říká, je asi v souladu s tvým názorem.
mě by zajímalo, jestli tihle psychologové, kteří kroutí hlavou nad tím, jak se lidstvo covidem zkazilo, jak je sobecké, nezajímají ho ty cizí babičky a dobro národů, vůbec někdy četli nějakou historii nějaké minulé krize.
asi ne, protože takové zprávy o tom, jak za hladomoru běžně rodiče prodávali kusy vlastních dětí sousedům na guláš (a stát to trestně nestíhal, protože to bral jako přijatelné řešení hladomoru), by musely přivodit jejich měkkým srdéčkům infarkt.
Jiná Realita je to stejné, jako když chronický lajdak bude v osmé třídě tvrdit, že když ho nechají postoupit do deváté, začne se učit. Tak určitě ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY