Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 14. února 2021 09:04

33lejaby Upřímnou soustrast.

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 14. února 2021 10:05

Když bude od pondělka celá první třída v karanténě, bude výuka online? Jak jste to měly? Info ze školy zatím nemám. Děkuju.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. února 2021 10:45

barbucha

nesouhlasím s tebou. samozřejmě to, že otevře masér nebo kosmetička, protože je v finančně v háji, to je pravda. ale že má následně plný diář až do vánoc, to s tím, že lidi chcípají hlady, naprosto nesouvisí. nemuseli by k němu jít, oni prostě chtějí, s vědomím toho, jak jsou plné nemonice a jak řádí mutace. chtějí, nenutí je k tomu ani vláda, ani prázdná peněženka. takže (zase) si pořád neumím představit, jak by se takto mentálně nastavené obyvatelstvo dobrovolně uzavíralo do lockdownů a jak se nad tím, že ti lidičci bezpečně nesedí doma, může vůbec někdo podivovat. pořád nechápeš, co chci říct?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. února 2021 10:47

continuity dnes mi na fb vyskočilo, že od počátku testování na slovensku vzrostla (kvůli testování) mobilita obyvatelstva o 10% a stále roste. nepochybně to bude také jeden z důvodů, proč to roste celkově.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 14. února 2021 10:51

Jiná Realita No tak určitě, za sebe můžu rict, že kdybych jela někam na testy do města, rovnou tam obejdu nákupy. A to asi tak 80procent dalších lidí. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 14. února 2021 10:57

"Novozélandský Auckland se před nedelní půlnocí tamního času na tři dny uzavře. Oznámila to premiérka Jacinda Ardernová. V největším městě ostrovního státu se objevily tři případy nákazy koronavirem."

Hm.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:10

Jiná Realita ty bys k holici nesla? Ja teda jo. Ale neobchazela bych obchody jako Karja , nemam duvod krome potravin. Co potrebuju, objednavam na internetu.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:12

Jiná Realita 

nemuseli by k němu jít, oni prostě chtějí, s vědomím toho, jak jsou plné nemonice a jak řádí mutace. chtějí, nenutí je k tomu ani vláda, ani prázdná peněženka. 

Ty spíš nechápeš mě. Já samozřejmě nemluvím o tom, že zákazník chcípe hlady, kde bys v tom našla logiku?

Ale to ti kadeřníci, maséři, kosmetičky atd.! 

Že otevřou a lidi to využijou, je nabíledni. Kdyby věděli, že k nim nikdo ani nepáchne, to jest že není poptávka, tak asi neotevřou (bych řekla já). A jednak návštěva těchto zařízení v 21. století patří k základním potřebám (neandrtálec byl rád, když se vůbec nažral), a za druhý tam vidim menší nebezpečí (= jeden na jednoho a ještě s rouškou) než v návštěvě přeplněnýho Lidlu! 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:12

Kokoska no právě:-)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:14

viktorka_od splavu co no prave? Jako ze pres kadernictvi vznikne rust pripadu? Tak zalezi, kam jdes a jak se k tomh ten kadernik stavi.

49434 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:16

Kokoska jakej růst případů? JR poukazuje na to, že i když už asi každý známe ve svém osobní okolí těžký případ nebo smrt, stejně si z toho nikdo nic nedělá a dobrovolně doma nesedí.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:18

viktorka_od splavu nevedela jsem, k cemu se vztahuje to tvoje "no prave". 

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:31

viktorka_od splavu a ty si myslíš, že je fakt možné rok sedět doma? Doopravdy jen pro chleba, zubní pastu a šlus?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:35

viktorka_od splavu já nikoho neznám, díky bohu a doma dobrovolně sedím. Chápu, ze otevře kadeřnice, která je bez příjmu, ale třeba pro mě osobně je toto zbytna věc, jako pro zákazníka. Počet mrtvých mi přijde hrozivy, tak se snažím. Ale jedno nařízení taky nedodrzujeme jako rodina, poustim dceru s holkama ven. Její psychické a fyzické zdraví je pro mě nejdůležitější a domnívám se, ze venku je riziko minimální.

49434 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:44

Catherinne ja si to nemyslim. ma to byt polemika s timto nazorem, ktery tu razila napr. continuity- ze je lepsi zavreni naridit, nez aby vydeseni lide zustali sedet doma dobrovolne... a ono ne. nezustanou. to uz se celkem jasne prokazalo.. myslim ze tyhle nazory razi prave ti matematici a podobne kapacity ktere do svych vypoctu zapominaji zapocitat lidskost. pac ji nerozumi a spocitat nejde.

Offline dorka
120 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:49

33lejaby Upřímnou soustrast 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:52

Mně, doktorce z ARO, vadí, jak jsme jako zdravotníci byli naprosto předhozeni vývoji situace a už mě to fakt nebaví... nechci se přít o nutnost nouzového stavu, vím, že to, co se tu děje od září je špatně, vršení chyb Babišem a spol., naprosté nepoučení se z těchto chyb, populismus, politikaření. Už dávno jsme tu mohli mít kontrolu nad bezpečným chováním a jasná pravidla zvládání pandemie  i bez nutnosti vyhlašovat nouzový stav....

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:55

Fiction souhlas. A přijde mi úplně děsivé, jaky na to má velký vliv jediného člověka.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:56

33lejaby Upřímnou soustrast

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. února 2021 11:56