Jennyfor jo, propadli jsme iluzi, že nebezpeční není/můžem se mu vyhnout. to je ale fakt jen iluze. A666 jo já vim. a samozřejmě, k té iluzi patří taky to, že děti přece neumírají. no ještě pár desítek let zpátky jich umírala třeba polovina.. a taky lidi žili pořád dál. samozřejmě že by to bylo strašné, ale nakonec bychom se s tím museli nějak vyrovnat. ostatně v jiných částech světa je to ještě pořád běžná věc.
Koronavirus
A k těm "tajným" spolkům. Ve frontě před zásilkovnou jsem vyslechla zajímavý dialog dvou žen, když si, mimo jiné, notovaly, že "chlapi" se stejně "tajně" schází 2x týdně na pivko, takže je fajn, že jim "nechlastaj" doma. Zajímalo by mě, jestli je takový jev ojedinělý, nebo je to standard.
Karja to testovani je v kazde nebo skoro kazde vsi. Nemusis cestovat do mesta. Spis ty negativni testy lidi berou jako propustku
. Ale na rovinu, čím lepší dáváme podmínky viru k šíření, tím větší dáváme prostor ke vzniku mutací.......
A není to spíš naopak? Čím víc se mu bráníme a schováváme před ním, tím důmyslněji mutuje, aby nás dostal?
Jennyfor jo, propadli jsme iluzi, že nebezpeční není/můžem se mu vyhnout. to je ale fakt jen iluze. A666 jo já vim. a samozřejmě, k té iluzi patří taky to, že děti přece neumírají. no ještě pár desítek let zpátky jich umírala třeba polovina.. a taky lidi žili pořád dál. samozřejmě že by to bylo strašné, ale nakonec bychom se s tím museli nějak vyrovnat. ostatně v jiných částech světa je to ještě pořád běžná věc.
Hele možná jo, možná ne. tehdy měli lidé mnohem více dětí enž teď, kdy je jich spousta různým způsobem vymodlených.....
A není to spíš naopak? Čím víc se mu bráníme a schováváme před ním, tím důmyslněji mutuje, aby nás dostal?
![]()
A666 ale to by me taky zajimalo, proc je to u nas uz x-ta vlna a jsme na tom tak blbe. Zas tech popiracu a "lyzaru" nemuze byt tak velky %, aby kvuli nim ta cisla tak litala. Myslim, ze velka vetsina lidi se chova zodpovedne, vsechno vsude je zavreny... ze by nejaka ceskoslovenska mutace, o ktere se taky psalo, mela takovou silu?
Primární problém byl brzké rozvolnění, neklesla virová nálož. A jestlif akt chodí ven s příznaky 46 % lidí,t ak pak máš tu odpověď tady..... Plus česká specialita že byť měl člověk jakoukoliv roušku, tak pokud ji měl, na testy ani do karantény nemusí.......
Právě že úplně ne, vir potřebuje lidské buňky aby se množil a při tom množení může teprve mutovat. takže čím více množení, tím více možností pro mutace...... jako jo, asi má někde přírodní rezervoár, ale pravděpodobně ne takový jako chřipka, která díky nepřebernému množství hostitelů může snadno mutovat i bez toho, aniž by se šířila mezi lidmi ![]()
A666 tak na tuhle specialitu jsem si nevzpomnela. Me to tak neskutecne s*re, proc jinde to jde a u nas ne. Odpoved neni nutna, dik.
A666 to s tou rouškou už prý neplatí, pokud člověk nemá chirurgickou roušku nebo respirátor, do karantény a na testy musí. Což je ale celkem jedno, když průměrně nahlásí jeden kontakt.
whiskas Já teda vím přinejmenším o jednom pánském seniorském spolku z mého okolí, který si pravidelné sedánky místo dřívějších kavárenských pořádá prostě v soukromí. Nemyslím si, že by to byla úplná výjimka.
Karja lenže obvykle na testovanie nemusíš ísť niekam do mesta, ked je plošné, je v skoro každej obci a inak sa zriaďujú mobilné odberove miesta, v našom meste je ich momentálne 9 na antigen, dve na PCR. Do 5 minút pešo od domu môžem sa ísť dať na 4 miesta otestovať.
whiskas V mém okolí jede garáž s točeným, já tomuto neholduju, nemám na to čas, popravdě neholduju ani těm dovoleným u moře, lyžování, nebo tůře v zástupu stáda na Sněžku, když je taková situace.
Tohle si myslím dávno. kdyby se nemoc víc týkala mladých a dětí, bylo by všechno jinak.
tak tohle si myslím taky... kdyby covid nedej bože postihoval hlavně mladistvé a děti, chovali by se lidi jinak
A666 kdyby tech deti umiralo vic, postupne by zeny mely deti zase driv a vic. V dobe kazde krize a tesne po ni se rodi vic deti. A k tomu, ze spolecnost by vydesily mnohem vic tezke prubehy u mladych je jasne a naprosto logicke.
Včera jsem vyhodnotila, že už ty brýle na čtení potrebuju. Takže optika na Smíchově. Žádná opatření, zkuste si, co chcete, brýle upatlaný tak, že bylo vidět, že je rok nikdo neutřel. A pak jsem zaslechla prodavačku, jak říká kolegovi, že už je jí dva dny blbě, teď má i zimnici, ale do nosu si šťourat nenechá... Takže asi tak.
999 no to je strašny
letfenixa Aha;-)
999
tak pak se není co divit ...
Estara Takže to bude trvat i nadále ...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY