Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:32

andulka01 Jo, já bych si s chutí hodila, ale obávám se, že bych potom měla chuť si i kopnout. Ten člověk ve mě fakt vzbuzuje vztek a agresi.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:41

jinx Zalezi na tom, kolik by diteti bylo. Sedmak dokaze odporovat, prvnak poslechne ucitelku a je to tak v poradku. Rekla bych, ze ovecky si pan vybira ty snaz manipulovatelne.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:56

mirajo 4. třída je na programu dne, spontánní koulovačka je moooc dobrý nápad :D

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 12. února 2021 17:55

jinx To je samozřejmě nejlepší řešení z hlediska dospělého, když chceš něco udělat/neudělat jako gesto. Ale bohužel dítě (bavíme se asi o prvním stupni, ne?) tím postavíš do pozice, kdy je vyčleněno z kolektivu, cítí se kvůli tomu blbě a učitelka mu to da třeba jeste trošku sežrat, protože je naštvaná na tebe, že jí to komplikuješ. (True story.) Já teda absolutně nejsem pro přizpůsobování se kolektivu za každou cenu, ale zrovna toto je spíš náš boj, než těch dětí. Takže za mě asi neposlat do školy, ale zdůvodnit to pravdivě.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:56

Lav ja nemam rada tyhle preventivni strachy. Ale ano, neposlat do skoly a rict proc, to by taky mohl byt zpusob. Si neumim predstavit, ze pisu omluvenku, ze ma decko horecku, jako proc proboha?

Ale me na zakladce vyhrozovala ucitelka, ze "se mnou pujde do reditelny", na coz jsem reagovala slovy "pojdme, ale nevim, co tam na me reknete", takze, kdyby mlade bylo po mne, nebala bych se  prekvapive jsme nikam nesly, ze...  

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:28

jinx To nejsou preventivní strachy, to jsou zkušenosti. Tvoje sebevědomí v dětském věku ti lze jen závidět (která to byla třída?), ale většina dětí by to asi nezvládla. Můj nejstarší syn možná jo, ale teda v prvni nebo druhé třídě určitě ne.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:50

Lav si ted uz presne nepamatuju, ale urcite jsem byla vetsi nez prvni nebo druha. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:56

proč mám pocit, že od té doby, co začali slováci dělat to jejich slavné celoplošné testování, jsou na tom čím dál hůř? každých pár týdnů přetestují celý národ a kdo dobrovolně nechce, ten nesmí 14 dnů už ani do lesa, natož do práce, a přesto mají nejvíc mrtvých na milion obyvatel na světě. skoro to vypadá, že právě proto (pořád vidím ty propočty nějakého slovenského uskupení, které bojuje proti hloupostem vlády, ze kterého vyplynulo, že cca týden po testování šla křivka nahoru). 

tady se pořád nadává čechům, jak jsou nezodpovědní, češi si lyžují, jezdí na hory, netestují se...a vedle slováci, kterým už nevím, co ještě chtějí zakázat, a celkem je jim to houby platný, nakonec jsou na tom hůř.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:09

Jiná Realita Treba za to muze ceskoslovenska mutace, byla u nas pry uz v zari...https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zapomenuta-ceska-varianta-viru. Mohla by byt pribuzna Brigity a jmenovat se treba Bozena?

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:47
Reakce na nolita:

v mé bublině je to úplně jinak, sice chodím každý den do práce, jezdím mhd, ale jinak nikam nechodím, a mám v podstatě ten dobrovolný lockdonw, 

​Jsem na tom stejně, ale tak ono je docela lehký dodržovat osobní lockdown, když je stejně všechno zavřený Za kulturou nemůžeš, hospody zavřený, obchody i trhy jakbysmet... tak to jde tak nějak samo...

I když teda ani po případným uvolnění tomu hned nepůjdu naproti, aspoň myslím - tam se teprve ukáže pevnost charakteru!

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:50
Reakce na continuity:

JanieB to by moje děti asi náhle dostali průjem, tuberkulózu a spalničky. Dohromady.

​Já bych dítě k Babišovi taky nepustila, ale s velkým gustem bych napsala pravdivé zdůvodnění

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:56
Reakce na barbucha:

​Jsem na tom stejně, ale tak ono je docela lehký dodržovat osobní lockdown, když je stejně všechno zavřený Za kulturou nemůžeš, hospody zavřený, obchody i trhy jakbysmet... tak to jde tak nějak samo...

I když teda ani po případným uvolnění tomu hned nepůjdu naproti, aspoň myslím - tam se teprve ukáže pevnost charakteru!

​Říkám si to samé, ale ... uvidím podle situace a když uvidím šílené, až běsnící davy, zůstanu v současném režimu. Ovšem kadeřnici bych už potřebovala jako sůl ... (a fitko ).

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:11

barbucha jasně, souhlasím, ale tak ti lidi, o kterých psala / generalizovala Jiná Realita žijí ve stejných podmánkách a platí pro ně totéž... takže v tom nemá nikdo žádnou výhodu... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:16

nolita u nás si můžeš zajít na masáž, do kosmetiky, ke kadeřnici...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:18
Reakce na barbucha:

​Já bych dítě k Babišovi taky nepustila, ale s velkým gustem bych napsala pravdivé zdůvodnění

​přesně, nepustit kvůli něčemu, ale pro jistotu udat jiný ne tak kontroverzní důvod je úplně na hlavu, nehledě na to, jaký příklad to dává tomu dítěti... to má už kousek od toho, říkat něco jiného doma a na pracovišti ....

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:20

Jiná Realita tak v rozporu s opatřeními jistě, ale to jde všude... to ale nebyla pointa, šlo o to, žes všechny, co už holt chodí do práce a jezdí mhd hodila do jednoho pytle, což je hloupá generalizace, a na to jsem reagovala....

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:21

barbucha Známí napsali, že si to nepřejí, protože na základě jeho chování a minulosti si nemyslí, že ten člověk by byl dobrým příkladem pro jejich děti.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:27

nolitaa jsou i chytré generalizace?

já zas reagovala na barbuchu, která psala, že se stejně nedá nikam jít, o rozporu s opatřením nic nepsala, a ono se dá jít reálně na hodně míst. kromě "vaší" bubliny (nevím, jak to jinak označovat, vím, že to zní tak nějak útočně), která dodržuje opatření. ale kdyby chtěla, tak má kam jít. protizákonně, ale má, a lidi toho využívají naplno.

vím, že maséři, kosmetička i kadeřnice mají plné diáře (ten masér má první volný termín cca v dubnu).

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:34

Jiná Realita ne, generalizace jsou jen dloupé, nesmyslné, zbytečně, a tak... (uvedeno pro zdůraznění)

bublina mi v tomto kontextu přijde ok, asi je to nejvýstižnější... jsou bubliny, které jít mohou a nejdou, čímž se dostávám zpět ke generalizaci a začínám se opakovat.... 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 12. února 2021 21:42

JanieB 

To napsali správně

Jiná Realita 

U nás jsou prostě všechny tyhle provozovny zavřený. Plížit se po garážích nebo sklepích nebudu, navíc o jinejch ilegálně otevřenejch nevím... kadeřnice sice přišla ke mně domů, ale to neni takovej komfort jak v profi podmínkách. Nicméně to bylo aspoň bezpečný, no, tak co nadělám.

Stejně je otázka, jestli - až to všechno otevřou, to bezpečný bude. Dost pochybuju. Koronáč se tady s náma bude motat eště dlouho... Já bych se nemusela tak bát, ale zbytečně riskovat taky nehodlám. Navíc se mi nějaká taková ilegalita dost příčí z principu, je mi to spíš trapný