Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. února 2021 20:05

Mmch, na P7 od pondělka budou rozdávat respirátory potřebným občanům.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. února 2021 20:05

Sweet Potato ehm to je ze stejnyho soudku, jako kdyz se nekdo podivoval, ze ma ministerstvo smlouvu s celostatnim koordinatorem ockovani na 0,4 uvazku, tak to blatny komentoval, ze von za to nemuze, ze smlouvu s koordinatorem podepisovalo personalni :))))

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 20:20

Ty jo, mě teď napadlo, neplatí náhodou zákaz vycházení? Jak se teda ty lidi dostali na fotbal? Připustím, že je povolený s diváky, ale oni tam přece vlastně nemůžou přijít, jestli tomu nařízení vlády dobře rozumím? 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 19. února 2021 20:43

crazydaisy taky nosim respiratory uz dost dlouho. A v momente, kdy na ne zrusili DPH a zlevnily, bylo podle me jasny, ze je cas nakoupit.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 19. února 2021 21:34

Respirátor taky nosím už nějakou dobu, jakmile jsem zaznamenala, že to "zvažují", je to tak 14 dnů zpátky, tak jsem nakoupila zásobu. Nevíte, jak je to ohledně katanteny, pokud nosím respirátor? Slyšel jsem, že pokud mám respirátor, tak do ní nemusím, stejně jako Babiš. Čekám to každou chvíli, v práci se pohybujeme v různých třídách, i když bychom neměly, ale několik kolegyní je nemocných, tak to jinak nejde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 21:38

tv já myslím, že s respirátorem se do karantény pořád nemusí, jen s látkovou rouškou. Ale mění se to tak často, že bůh ví.

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 21:46

Plán vlády.

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 21:54

A pokles úmrtí v Británii po jedné dávce Astra Zeneca. 

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 19. února 2021 21:56

continuity Moc hezký (ten graf)!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. února 2021 21:56
Offline tv
4287 příspěvků moje polička 19. února 2021 22:17
Reakce na Evaeva:

tv já myslím, že s respirátorem se do karantény pořád nemusí, jen s látkovou rouškou. Ale mění se to tak často, že bůh ví.

​Měla jsem respirátor a šla jsem do karantény, druhá osoba měla roušku. Tři týdny zpět. Teď jsem viděla vyjádření Rázové a z toho jsem pochopila, že oba musí mít respirátor??

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2021 22:24

tv jo, to je možné, že jo musí mít oba. Uvidíš, co ti řeknou.

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 23:18

Ještě jeden graf

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 19. února 2021 23:46

Tak si ted rikam, co to venku huci, nez mi doslo, ze je to letadlo. Nejak jsem odvykla, driv pres nas litali kazdou chvili.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. února 2021 00:32

Kokoskatrochu mi přijde, že mi podsouváš, že nehodlám nosit respirátor, zatímco prostě jen nahlas uvažuju, jak to chce vláda v česku, kde má hodně lidí všeho docela dost, a čím dál víc bují hra "jak občůrat systém".

protože nevymahatelné nařízení všechno jen čím dál víc zhoršuje. a jsou i jiné sociální bubliny, než ty, ve kterých tu žijete, které v okamžiku nařízení vlády pádí nakupovat, aby ho do puntíku splnily. některým je to jedno a někteří to vůbec ani nebudou vědět, protože nesledují zprávy a covid je jim už úplně ukradený. ani někteří spolupracovníci vůbec netušili, že dnes vláda o něčem takovém jedná, takže těžkou budou v pondělí vybaveni respirátorem nebo dvěma rouškami.

na mě už se dnes obracely naše prodavačky s tím, co si jako mají počít, až jim tam zase bude chodit hromada lidí bez respirátoru nebo v látkové roušce. nepochybuju, že půlka důchodců nebude vědět, která bije, a asi těžko budou vyhazovat z obchodu babi, protože nemá respirátor, případně kontrolovat tu těžkou usměrnitelnou sociálně slabou rodinu, jestli má dvě roušky, když ještě před pár týdny chodili do obchodu s kapesníkem na nose (aneb se vracím k nějaké minulé debatě o tom, jak vypadají vládní nařízení v praxi). 

vy se tady klidně dál plácejte po zádech ohledně vzájemné poslušnosti a zodpovědnosti, já musím zase napsat plachty do všech prodejen, aby lidi teda nosili zase něco jiného, než se konečně po týdnech naučili nosit doteď, a psychicky se připravit na to, jak budou plakat prodavačky, až jim budou lidi nadávat, aniž by za to mohly.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 20. února 2021 08:12

Jiná Realita nepodsouvam ti nic, to teda fakt ne. Chapu, ze to nemas jednoduchy. Ale stve me neskutecne ten postoj "zase si vymysleli nejakou blbost, ktera bude k nicemu, protoze to nejde zkontrolovat. " O tom to podle me je - proc musime delat neco jen proto, ze to bude nekdo kontrolovat? A proc se na to sposta lidi vykasle, kdyz to nikdo kontrolovat nebude? Nedelame to snad pro sebe? 

A jak jsem psala, trochu predvidavosti a pouzivani hlavy to chce. Kdyz vidime v TV reportaz, ze v Nemecku jsou respiratory povinne v urcitych situacich, na to nase vlada, ktera nikdy nikomu nic nedaruje jen tak, vyhlasi respiratory bez DPH a jejich zlevnovani, co si asi tak z toho muzu spocitat? Rozhodne ne, ze  mam pockat na narizeni, abych padila nakupovat, ale objednam na internetu pro sebe i rodinu. Velka cast tech babicek s latkovou rouskou pod nosem ma urcite nekoho, kdo by jim ten respirator koupit mohl, stejne jako je objednal na ockovani.

Drzim ti palce, at to zvladnete co nejlip.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 20. února 2021 08:17

https://domaci.ihned.cz/c7-66885340-mprg0-13676d6f04a811b

ten titulek je trochu zbytečně strašidelný, hlavní myšlenka, kterou už jsem tu zmiňovala dříve: "čím více nakažených máme v populaci, tím se zvyšuje pravděpodobnost, že někde vznikne životaschopná nová mutace. Virus má jediný zájem, a to nakazit co nejvíc jedinců. Nemá zájem je zabíjet. Některé jiné viry jednoznačně tíhnou k vytvoření mutací, které nezabijí hostitele, protože to by jim ztížilo přenos na jiné hostitele. SARS-CoV2 se však může přenášet poměrně dlouhou dobu ještě před příznaky. Takže se přenese a už ho s odpuštěním málo zajímá, jestli původního hostitele zabil nebo ne. Nové úspěšné varianty viru tedy budou hlavně infekčnější "

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. února 2021 08:37

Kokoska respirator taky nemám. Teda jen ty, co budeme nositv práci, co jsme dostali. V zahranici bylo narizeni respirator nebo jednorázová rouška. A těch mám plno a vyhovují mi. Takže budu mít dvě, uz jsem to zkoušela. V praci máme nařízení nosit respirator při obsluze lidi a roušku mezi sebou a nesmíme se mezi provozy stykat, jen v nejnutnějším případě. Všechny narizeni studuji neustále a plním do puntíku. Lockdown mimo práci, nakup a pomoc rodičům máme nakonec pořád, kovid nekovid , účetní se furt hrabe v papírech, 7 dní v týdnu a knihovnice není nikdy doma, buď je v práci nebo ve vlaku,o víkendu pere, uklizi a zehli.