Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online brrr
12390 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:50

andulka01 Mám to stejně jako ty, používám látkovou, když jdu do obchodu, případně když se octnu v kanclu. Respirátor nebo chirurg. roušku mě vůbec nenapadlo shánět. V poledne jsem viděla tu frontu před lékarnou a vzdala to. Už to vidím, že pro svačiny budu posílat kolegu.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:55

​no mě spíš napadlo že jiná realita to potřebuje řešit z pohledu zaměstnavatele kdy tuto povinnost stát uložil jejím zaměstnancům a ona je bude muset nějak kontrolovat. stejně tak i zákazníky ve vlastních provozovnach

​jako jestli jejich strejda - sekuriťák bude moct buzerovat zákazníky, jo? :-) no nemyslím....   

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:10
Reakce na continuity:

andulka01 já si na uklidnění představuji, jak tam padá meteorit

... děkuji!

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:13
Reakce na andulka01:

A ještě si tu odložím: https://www.forum24.cz/miliardovy-byznys-ve-skolach-hamackuv-favorit-nabizi-dvojnasobne-predrazene-antigenni-testy/

Čekali jsme snad něco jinak? 

​tak na to jsem taky zvědavá... mmch toto dával Flegr 15.2. na svuj FB:

https://www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr/posts/3730843707036128

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:19

brrr andulka01

Jinak já jsem psala, že celkem chápu, že někdo ten respirátor doma nemá. Přesně tento způsob jak popisujete. Pro mě by to nebylo, potřebuji mít alespoň zdání, že mám situaci pod kontrolou.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:23

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:27

continuity ja jsem taky nosila jen jednorazove rousky,dokud to nebylo povinne a respirator ks 5eur jsem tedy odmitala kupovat.Prvni respirator jsem si nasadila az kdyz to muselo byt a jen diky tomu,ze je muz dostal od zdr.pojistovny.Nastesti uz se ta cena trochu zregulovala.

Ja se vubec nedivim,ze je nekdo doma nema a dat tomu den nez to bude povinne je neuveritelny.

A to jsem clovek,ktery se snazi dodrzovat narizeni a byvam pripravena dopredu.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:40
Reakce na Garfie:

A toto je zas co??? Inovace polních nemocnic? Do tělocvičen personál bude a do Letňan ne??

​Pacienti s lehčím průběhem nemocnice snad nepotřebují

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:52

Zarinya mělo to být vyhlášeno jinak, to vůbec nepopírám. Ale doufat, že tato skvadra vymyslí něco rozumné, je jako doufat, že slunce vyjde na západě. Vyloučena věc. Muzeme si tady zanadávat, ale mě to třeba příliš nepomáhá. 

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:54

A666 to závisí od toho, co se v našem newspeaku nazývá lehkým průběhem. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 19. února 2021 18:54

Zarinya oni tady o těch respirátorech minimálně dva týdny mluví, byly doporučené, ale to byla jen otázka času, kdy je nařídí povinně. Ale souhlasím, že tak krátký čas na vyhlášení je děs. Takto se to tady ale vede od začátku. Jeden den vyhlásí, že druhý zavřeš krám atd... Tak už nepřekvapí, že i teď to není jinak.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:09

Pinot Noir tak udivuje mě leccos. tohle je ale z kategorie nehorázností, by mě zajímalo, když se tu probírala ta situace v německu nebo v kanadě, jestli tam taky přední činitelé státu chodí na speciální povolenky na hromadné zábavní akcičky, které má plebs zakázané?

​Hlasim, ze tady si to nelajznou, dva radni z Van Island cestovali pred cca mesicem a pul za hranice,  svatba v Mexiku a nejakej vylet do Somalska za pribuznyma, protahli to vsude medii, docela dost prusvih a zavarili si tim. O porusenich tady lokalne jsem nezaznamenala nic. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:38
Reakce na continuity:

A666 to závisí od toho, co se v našem newspeaku nazývá lehkým průběhem. 

​No, jestli do těch tělocvičen nezačali zavádět kyslík, tak lehčí nemocniční průběh asi nemyslí

Mám dotaz, nevíte někdo jak je to s e-karanténou - dá se neschopenka vydaná na e-karanténu násedně převést na jiný důvod/diagnózu? mamce tvrdil zdravotní bratr, že už asi moc tu neschopenku prodlužovat nemohou (je doma 4 týdny)..... A na se chce nechat ve středu uschopnit

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:41

Já se přiznám, že respirátor nosím dobrovolně (kvůli sobě) někdy od října. Muž ho musí mít v práci už někdy od září a jsou k tomu stále testováni pcr testy. Mamince jsem respirátory nakoupila na 4měsíce už v prosinci, aby se chránila hlavně než bude očkovaná. A zbytek rodiny je nosí tam, kde je hodně lidí. Skoro se divím, že to někdo musí nařizovat. 

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:47

crazydaisy já je teď nenosila všude, protože jsme po Covidu a vyhodnotila jsem si případný kontakt s nakaženým jako další booster dávku pro imunitu. Jenomže Brigita to celkem změnila. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:47

Navečer říkal Blatník, že respirátory jsou rozhodnutí ministerstva zdrav) a Vláda to bude v pondělí schvalovat. A platit to bude od půlnoci na úterý. Mluvil o tom (rozhodnutí ministerstva) jak kdyby s tím o neměl vůbec, ale vůbec nic společného

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:52

0zero7 nj, presne. ja myslim ze treba jim taky zustane neco za nehty/sleduji i vlastni zajmy, ale takhle okazale mlaskat si dovoli vrchnost z kocourkova a ne politici v normalnich zemich..

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. února 2021 19:55

A jinak teda každý, kdo v čr pobírá důchod, dostal koncem roku "rouškovné" 5000kč. Při koupi respirátoru cca 30kč/ks mají zásobu na téměř půl roku.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. února 2021 20:00

crazydaisy A před volbami dostane respirátorovné.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. února 2021 20:03

Sweet Potato No vida, tak budou mít vystaráno.