Zdá se mi to, nebo z mediálního prostoru opravdu úplně zmizelo téma očkování a vakcín? Že není stání kampaň mě nepřekvapuje, ale jakoby se to úplně přestalo řešit.
Koronavirus
razorblade aha, tak to já se nemůžu vžít vůbec do situace, že někdo považuje pobíhání čutálistů z jedné strany na druhou za důležitý
![]()
![]()
Že by v těch halách udělali operní (nebo, ať nežeru, muzikálový) představení (nebo koncert) s diváky v řádnejch rozestupech... to nehrozí, co? Čutálisti jsou nejdůležitější tvl! ![]()
(Když už jsem vyndala tu křišťálovou kouli, tak osobne odhaduji, že v horizontu týdnů nás čeká i ten lockdown.)
A co tady máme teď? Rozvolnění?!
barbucha lockdown, jak ho chápe většina Evropy, urcite ne.
na mě už se dnes obracely naše prodavačky s tím, co si jako mají počít, až jim tam zase bude chodit hromada lidí bez respirátoru nebo v látkové roušce. nepochybuju, že půlka důchodců nebude vědět, která bije, a asi těžko budou vyhazovat z obchodu babi, protože nemá respirátor, případně kontrolovat tu těžkou usměrnitelnou sociálně slabou rodinu, jestli má dvě roušky, když ještě před pár týdny chodili do obchodu s kapesníkem na nose (aneb se vracím k nějaké minulé debatě o tom, jak vypadají vládní nařízení v praxi).
Mám pocit, že za ne/dodržování hygienickejch předpisů ručí majitel krámu, ne? Kdo jinej, sakra?!
Ergo vykazovat lidi bez roušky/s kapesníkem a podobnejma kravinama prostě musí. Jo, vykázanej zákazník nic nekoupí, smůla... ale pokud takovej člověk bude vykázanej jednou, dvakrát... tak se snad naučí že pokud nechce mít hlad, tu roušku nebo respirátor si pořídí. Když mu nebude stačit velká cedule na dveřích... Jak jinak to ty lidi naučit?!
jen aby nezapadlo, proč byl třeba ten nouzový stav. opravdu v žádném případě nejde o nějakou ochranu obyvatel, nasazení armády apod. to všechno jde zařídit jinak, kdyby se chtělo. času na to bylo dost.
jde jen a pouze o hodně velké prachy, kamarádčofty a odklánění.
jak vybrali firmu na testy pro školy.
kdyby jim nouzový stav neprodloužili, tak by někomu ušla takováhle skvělá příležitost.
takhle jen požádáme hamáčka o vysvětlení, on řekne, že to bylo úplně ok, přikýveneme a karavana jede dál, určitě budou třeba testy pro domovy důchodců a tak.
andulka01 Nezda. Ze by VIP uz byli naockovany?
andulka01 zrovna včera byl velky článek na hospodarkach. Já idnes a novinky úplně nečtu, ale mám pocit že Astra Zeneca se ted řeší celkem dost.
Jiná Realita Firma, sidlici v Edinburgu na adrese, kde sidli 797 jinych firem a nikdy zadny zdrav. material nedodavala a ucetni uzaverky nikdy nezverejnila. Co k tomu rict.
barbucha prosím tě, přijeď, já tě najmu jako chranku. můžeš mi předvést, jak dokážeš sama z obchodu v půl šesté ráno vykázat třeba dva bulhary, nebo mongola, kteří ti nebudou ani rozumět. a můžeš jim u toho vysvětlit, že příště mají mít respirátor nebo dvě roušky. navrhuju ti vytlačovat je tělem a u toho jim ukazovat na obrázku nové nařízení. nebo toho chlapa, který chodil do obchodu k nám na konec světa bez roušky, a když ho odmítly obsloužit, tak jim tam 10 minut hrozně nadával. mají zavolat policii? (dojezdový čas je tak těch 20 minut, když nejde o vraždu)
on stát trochu zapomíná, že obchody nejsou jen supermarkety, které mají ochranku, ale že v hodně obchodech jsou jen prodavačky a ty vůbec ve smlouvách žádné vyhazování lidí ani bránění jejich vstupu do prodejen nemají. já to po nich dokonce ani nemůžu chtít. dělají to samy z vlastní vůle tak, jak nejlépe dovedou a jak nejlépe to vyhodnotí. někoho napomenou, někoho upozorní, někoho neobslouží, ale opravdu to nejde tak, jak si to tu malujete, protože jste se v životě nesetkaly s nějakým nabubřelým hňupem, který má svoji pravdu, a váží 150 kilo.
my se snažíme, jak můžeme, ale opravdu nejsme ani policie, ani hygiena, ani supermarket.
continuity No resi, protoze tech podivnosti kolem ni uz je pomerne dost. V klin. testech omylem podali casti osob nizsi davku a bylo to tak lepsi. Ted v Britanii taky dilem okolnosti prisli na to, ze lepe preockovat ne za mesic, ale za tri. To je takovy pokus-omyl-nahoda- uspech. Nebo to tak neni a nekdo Astru nema rad, nevim.
mirajo byl tady dotaz, jestli se očkování v mediálním prostoru přestalo řešit. Já říkám, že se řeší dál. Asi nepotřebuji vědět, kolik lidí se denně zaockovalo, pokud to běží jak má. Pokud AZ leží ve skladech, tak to je diskuzi asi je.
přehled očkování: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/vakcinace-cr
continuity nemám přehled,jen vím, že bmoje maminka 85let, dostala termín v pátek , půjde v úterý, zároveň ji přišel i termín na druhou dávku, Jižní Morava
continuity To rozhodně! Jestliže, jak se tvrdí, ji odmítají důchodci, nechápu, že nemají náhradní žadatele. Každý vesnický fotbálek má své náhradníky a tady nejsou schopni vést seznamy, kdo následuje po kom. Tak pockame, až bude vakcina k nepotřebě a pak bude klid? Jedni se vymlouvají na vykrucující se stařečky, další nemají sestry, co by to píchaly, nebo řeknou, ze SE NEROZHODLO o distributorovi. Hlavně, že je čas si zafandit ve VIP koutku ![]()
Včera jsem tu měla syna, po dlouhé době jsme si udělali večer jen pro sebe, jinak se vídáme, když potřebuju pomoc s tátou. A to si moc nepokecáme.
Bylo to fajn, hezký večer, probrali jsme všechno možný, svět byl chvíli v pořádku.
Ale: Kluk měl celou dobu respirátor, nechtěl ho sundat, že přece jen je občas mezi lidmi. Otíral po sobě dezinfekcí i to, na co sáhnul, umyl hrneček i talířek, i ovladač od tv.
Připadalo mi to přehnaný.
Ale pak z něj vypadlo, že se o mne hrozně bojí, že ví, jaký mám další problémy, že v noci někdy nespí a doufá, že nelezu ven, a ať mu všechno, co potřebuju, napíšu a on přinese, zařídí, že to prostě teď musíme vydržet.
A tak mi došlo, že je celej já, že já furt řešila ty rodiče a stejně jsem mámu neuhlídala, teď nespím kvůli tátovi a všechno podřizuju jeho bezpečí a pohodlí.
A že to mý dítě žije ve stejný úzkosti s obavou o mně, to mne tedy vůbec nenapadlo.
To je mi tak líto, že to musí kvůli týhle blbý době už takhle brzo zažívat, protože vím, jak to bere energii a i když se to člověk snaží brát racionálně, vnitřní nastavení se nedá tak lehce změnit.
Díky za nabídku, já ale práci už mám. Nicméně dobrej postřeh - ano, najmout ochranku je naprosto logický (a v dnešní době žádnej problém řekla bych). U nás to taky nedělají prodavačky, to zcela souhlasím že to není jejich náplň práce, a v nejfrekventovanější sámošce (to jest tam, kde by mohl vzniknout konflikt) přibyli dva - pravda, poněkud cizokrajní
- zřízenci, kteří to řídí hned u vchodu. Mnohokrát jsem zažila napomínání blbě nasazený roušky... upozornění na dezinfekční automat... kromě toho hlídaj ty počty a podle toho pouštěj. Nikdo, byv upozorněn na nějakou závadu v chování, si nedovolil říct ani popel, anžto by si prostě co? Anžto by si prostě nenakoupil, Halík! ![]()
Jinak mě teda fascinujou čecháčkové, kteří si pracky nevydenzifikujou při vstupu, zato při odchodu na sebe lejou litry - aby jim to vydrželo i na doma, čímž výrazně ušetřej ![]()
U nás máme náhradníky (a náhradníky náhradníků), ale potíž je v tom, že načatá vakcína se musí spotřebovat ještě týž den, což se koordinátor dozví až - logicky - po šichtě. A když pak někomu volá, dotyčnej je třeba už doma... nebo, mimopražský, někde na dálnici... prostě někdy se ten chudák nestihne otočit a vrátit v rozumným čase...
Myslela jsem si, že se ty vakcíny ředí postupně, takže každý den zůstává nepročkované jenom malé množství v řádu jednotek. Líbí se mi izraelské řešení, že se informace o zbývajících dávkách zveřejnila na sociálních sítích a mohl dojít opravdu kdokoliv. Tady jsem byla svědkem toho, že ty "vakcíny, které by se musely vyhodit" byly jenom zastírací manévr, aby se mohli naočkovat známí, kamarádi a rodina.
barbucha no já třeba do obchodu přijdu čistá a můžu se leda tak ušpinit tam - o vozík, košík, ošmataný zboží a například takový ty klacíky co oddělují jednotlivé nákupy na pásu, ty každý ošmatlá, fuj.. takže očistit si ruce při odchodu dává perfektní smysl
(momentálně je mi to jedno, ale na podzim jsem to tak dělala+jsem na ty dělicí věcičky nesahala, což teda dost spolunakupujících nesouhlasným mlaskáním komentovalo![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY