Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. února 2021 13:07
Reakce na barbucha:

Že by v těch halách udělali operní (nebo, ať nežeru, muzikálový) představení (nebo koncert) s diváky v řádnejch rozestupech... to nehrozí, co? Čutálisti jsou nejdůležitější tvl!

​Co naplat, v opeře nelítaj takový miliardy. Tím chci říct jen to, že je to celý opět JENOM o penězích a kontaktech.

Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 20. února 2021 13:10

viktorka_od splavu 

Přijdeš čistá... ale ne každej jde přímo a rovnou jen z domova. Kdekdo vyleze z mhd apod., a fakt mnohem víc lidí vidim dezinfikovat až na odchodu. Přičemž nějakýmu osahání zboží se neubráníš...

Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 20. února 2021 13:12

dynda 

Je. 

Navíc bych to přičetla ještě tomu, že ty restrikce a opatření a naopak povolení dělá kdo? No, chlapi.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 20. února 2021 13:16

barbucha však to je jedno ne? se taky vydesinfikuješ při odchodu a vyřešeno:P já teda už do obchodu neplánuju v příštích pár týdnech strčit nos, jelikož na respirátory fakt seru, ale tohle mi připadá jako uplně to poslední, co bych řešila

(a ad ochranka a prodavačky, teď v týdnu jsem sledovala nešťastnou scénku kdy se před kasama začal svlíkat bezdomovec.. pokladní se sháněly po chlapíkovi ale ten prý pracuje jen do sedmi. tvl tak tomu říkám logika

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 20. února 2021 14:47

viktorka_od splavu Ty máš z toho obchodu často dost děsivý historky! Nechceš napsat, kam chodíš, abych se mu mohla vyhnou?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:09

barbucha Kdyby do obchodu. Lidi na to kašlou už všude. My máme desinfekci u dveří a tak vidíš z recepce, že si ty ruce desinfikuje tak každej pátej. Všude to máme navíc napsaný, ať si prvně desinfikují ruce u vstupu, v čekárně nebo na WC a oni si to přečtou, sednou si a nic se neděje. Když už přijedou autem, tak minimálně jedou výtahem a otevírají dveře, ale to je přece v pohodě. Přijeli autem. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:14

Lav viktorka_od splavu Jelikož bydlíme blízko sebe, tak musím potvrdit. Nevím, proč je to zrovna tady u nás, ale bezdomovci a podobní, tady sedí, leží, stojí před obchodem. Já z toho důvodu v tom obchodě nenakupuju a když už musím, tak jen zabalené věci. Třeba rohlíky ani omylem.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:29

Lav  no tak tady je to prostě taková oblast no:-) jih Brna. mně se tu jinak líbí, tak jsem se už celkem adaptovala, ale koncentrace bezdomovců, feťáků, stavebních dělníků z ubytoven a podobných existencí je tu prostě vyšší Renusatko mně to až tak nevadí, spíš mi vadí ty balené věci že se pod tím igelitem ledacos pěkně napěstuje:D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:34

viktorka_od splavu Jo, já myslela jogurt, mlíko a tak. Balené pečivo ne. To si koupím ve stánku normální, ale nikdo z těch dotyčných to předtím neosahá. Ale já v tom obchodě nebyla tak 3 roky . Občas tak pro jednu věc.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. února 2021 15:42

Jennyfor To je ale hrozně hezký, jak je starostlivej. Šikovnýho kluka máš! Zodpovědný lidi to mají těžký, já kolikrát taky přemejšlím za všechny členy rodiny a k ničemu to není. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. února 2021 16:03

Kan No, je to někdy náročný, já pak vidím katastrofy i tam, kde nejsou, blbě se s tím žije.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 20. února 2021 17:12

viktorka_od splavu Jak jsi psala o sámošce. Nedávno jsem zažila prekérní situaci v nejmenovaném supermarketu. Koupila jsem pár drobností a zamířila k oddělení pečiva. Vybírám balený chleba, kterýžto regál sousedí s pečivem (volným, jak jinak) a jakási ženština se opravdu vehementně přehrabovala v košíku s rohlíky. Nemohla jsem odtrhnout oči, protože to trvalo fakt dlouho. Nevydržela jsem a upozornila ji na existenci rukavic (byly k dispozici v neomezeném množství hned vedle pečiva). To byla ovšem chyba, protože jsem si vyslechla ať jdu kamsi a že ona přece nebude kupovat tvrdé pečivo a jestli já bych si ho koupila atd. ... Vtipné bylo, že v blízkosti stála i prodavačka a neřekla ani popel. Ve výsledku jsem byla za debila a prudičku. Ještě že mi nedala přes h. "ústa" .

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 17:23

Tak zajtra idem na prvú dávku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2021 19:36

letfenixa to je super! A to jseš ty, u vás už očkují učitele?

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 19:41

Evaeva áno, začali tých, čo učia prezencne, a ja som náhradník

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 19:43

whiskas neskutočné, aké situácie tu popisujete, aj Jina Realita, ja teda chodím do obchodov minimálne, ale kde som, všetci majú ruska a dezinfikujú si ruky pri vstupe

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 20. února 2021 19:44

Evaeva áno, na Slovensku ockuju učiteľov do 55 rokov vakcinou astra zeneca. Začali minulý víkend. Pôvodne mali byť učitelia očkovaní neskôr, ale posunuli ich v zozname dopredu. Učiteľov nad 55 rokov by mali očkovať vakcinami pfizer a moderna. Očkujú ľudí nad 75 rokov, zdravotníkov, ľudí pracujúcich v domovoch sociálnych služieb. 

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 20. února 2021 19:46

letfenixa tak tam, kde sa pohybujem v obchode ja, si teda dezinfekciu zďaleka nedávajú všetci. Rúška väčšinou majú.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2021 19:50

letfenixa to je fajn. U nás by měli s učiteli začít 1.3.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 20:07

dorota ako píšem, chodím zriedkavo, a aj to do malých obchodov, tam prípadne aj predavačka napojenie, ak treba