Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:05

Jennyfor ten první registrační den jsem měla pocit, že by ta kniha snad byla lepší. Tužku bych si klidně donesla. A jak lidi měli volat praktikům, tak doktorka mých rodičů takhle registrovala - psala seznam a sestra to pak datlovala do PC. Ale tam uznávám, že to asi v ten moment byla jediná možná cesta.

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:08

Evaeva mohl by být o Velikonocích.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prerusme-na-tyden-praci-odbory-pozaduji-na-velikonoce-tvrdsi-lockdown-40351791

Akorát je blbý, že Velikonoce jsou za víc než měsíc a všichni se zas budou chtít družit, takže další kolo "voni mi můžou..." na obzoru.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:09

dorota no to je přesně ono. pro mě to znamená - stejně jako zrušení povinné školní docházky - absolutní selhání role státu a státních institucí. přitom vpodstatně skoro o nic nejde! žádná ebola nebo mor, žádná válka.. a stát se absolutně sype a nic nefunguje. 

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:10

A už je to zase jinak! To se hergot nemůžou domluvit, vzít v úvahu současné podmínky, a pak se toho rozhodnutí držet?

Ministr zdravotnictví Jan Blatný avizoval povinné respirátory, nanoroušky nebo dvě roušky od úterý. Nakonec vláda tuto povinnost zavedla až od čtvrtka 25. února. Tedy přesně od půlnoci ze středy na čtvrtek, potvrdil ministr Jan Blatný.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:11

Kokoska máš pravdu, někdy ta tužka papír jsou nejefektivnějši nástroje, v porovnání cena/výkon. A taky se tam dá škrtat a gumovat   S tím ty stroje mají pak často problém.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2021 22:11

Kokoska jo, to jsem četla. Ale až za měsícOno by třeba stačilo povinné testování ve firmách kompenzované úlevami z odvodů.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:13

viktorka_od splavu No, je to blbé. Len kedy to skončí, tu je čoraz väčší chaos, mám taký pocit, že ešte väčší ako u vás, ako tak sledujem situáciu v ČR a u nás. A náš premiér sa správa ako urazené malé decko, uráža všetkých okolo, od vedcov, cez koaličných partnerov po prezidentku, bežných ľudí a má samé "skvelé" nápady a tie jeho tlačovky-plačovky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2021 22:14

dorota náš premiér se taky chová jako malé uražené děcko, v podstatě ten popis na něj dost sedí.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:19

Jennyfor vlani, tesne pred vypuknutím prvého lockdownu, sme boli aj s mojimi rodičmi na matrike dať si navzájom potvrdiť splnomocnenie jeden na druhého/tretieho. Veľmi nepríjemná pani, taká tá echt typická úradníčka, si zobrala naše občianske a tie splnomocnenia a vyhodila nás na chodbu, že si to potrebuje pripraviť. Dosť dlho to trvalo, a to preto, že to rukou! vpisovala do (asi) matricnej knihy s nalinkovanymi okrajmi! Dosť ma to zarazilo, mám málo kontaktov so štátnymi úradmi, tak nie som zvyknutá. A keď som si v 2008 menila trvalé bydlisko, tak som išla na mestský úrad. Odtiaľ ma poslali na kataster, po list vlastníctva a naspäť. Na mestskom úrade mi na papierik A6 rukou! napísali zmenu trvalého bydliska a poslali ma s tým na políciu. To som už nestihla, lebo do toho pobiehania vpadla obedova prestávka (nie moja). Po obdržaní toho papierika som sa neveriacky spýtala, či nemajú prepojené registre, tak zas som neveriacky pohľad obdržala späť, že to teda rozhodne nie!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:23

viktorka_od splavu hele, jsou chvíle, kdy bych celkem přivítala, že by někdo naplnil to "Řídit stát jako firmu" 

Ale musela by to být dobrá firma, s výborným menežmentem, šlapající jak hodinky, s vymakaným krizovým řízením, vypracovanou strategií, se skvělou zaměstnaneckou politikou a firemními benefity.

Tenhle paskvil je spíš "Řídit stát jako státní rozpočtovou instituci", kdy je mi úplně jedno, jak to funguje, hlavně že mám pěknej kancl, osobního řidiče a zaručený prémie. Prachy od státu přitečou vždycky.

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:27

Jennyfor no mě ani to neoslovuje, vůbec, spíš naopak, nicméně andrej není žádný podnikatel, to je stbák navyklý sprostě řvát po lidech a krást "z obecního".

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:28

letfenixa a to je i u nás, i když třeba ty občanky a pasy už jsou dobře vyřešený. Ale některý agendy jeśtě ne a taky běháš s vytištěným papírem. Pro mne naprosto nepochopitelné. Když jsem s těma systémama v dávnověku začínala, tak tohle byla priorita číslo jedna, mít ty registry centralizované. A za těch třicet let se to tedy hnulo dost málo.

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:28

letfenixa do knihy se ručně vpisuje taky třeba při ověřování listin a podpisů. Ale že ty registry jednotlivých institucí nejsou propojené a člověk běhá jak ta slepička od švadleny ke studánce přes ševce a nevímkoho, to je ostuda.

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:31

Jennyfor a měla jsem teda za to, že se dostatečně odkopal a objasnil i tobě a jiným, že to fakt není nic co bychom chtěli, když peskoval poslance ať drží kušnu a nechají "ich pracovať". tak asi ne teda..

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:31

viktorka_od splavu Já myslím jako v krizi, kdy je potřeba to trochu centralizovat a drobně řídit.

za normálního "mírového" stavu bych byla pro vměšování se státu co nejméně, to je jasný.

edit: ježíš, já vůbec nemyslela, že by to řídil ten estébák, proboha  já se zasnila nad řízením státu v době krize fundovaným vedením. 

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:33

Jennyfor já si teda myslím, že žádná krize tady zatím ani zdaleka není

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:41

viktorka_od splavu No tak trochu teda z mýho pohledu krize je a je teda zaviněná tímhle současným vedením naprostých diletantů.

Jako věřím, že mít v čele státu někoho, kdo by byl morální autoritou a měl kolem sebe zkušený a lidsky kvalitní lidi, tak ten srab je teď menší.

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:43

Jennyfor no dyť - ona to žádná krize reálně není, ty sračky jsme si zavinili sami, protože nás do nich uvrhla tadyta banda diletantů. za normálních okolností by se tak moc nedělo, teda z pohledu státu - prostě by bylo potřeba zpropagovat a zorganizovat pár důležitých věcí, ale nic až tak kritickýho

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:50

viktorka_od splavu No a to jsem chtěla říct tím původním příspěvkem, že kdyby to někdo řídil jako dobře fungující firmu, tak máme dávno v předstihu řešený metodiku provádění očkování, nákup vakcín, hafo krizových plánů, variantu A,B,C....Z, vyřešený epidemický zákon už v dubnu, kompenzace a náhrady, který jsou motivační, logistiku vakcín, propagaci očkování, trasování, chytrá karanténa by byla fakt chytrá, ... no nic, zase jsem se zasnila

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:53

Jennyfor ne, to fakt ne, proč taky? fungující firma je přece funkční aby generovala co největší zisk pro svého majitele. nic z toho co píšeš žádný zisk majiteli negeneruje, naopak.

aha počkej! tys myslela že jako prospěch lidí/státu se rovná prospěch toho majitele!!