Jennyfor naši jdou v pátek, už jsem psala, že díky ochotným lidem se nám podařilo sjednotit termín pro oba. Zatím mi přišlo jen jedno upozornění, asi to posílá nějaký automat?
Koronavirus
Jennyfor utěší té, že já mám ty staroušky a dva, u obou mi první registrace zhavarovala, tak jsem dnes těch SMS zpráv dostala celkem 11? Se desím dnů příštích. ![]()
To už je produkt distanční výchovy, ne?
Jennyfor to je fakt dílo! Na to bych asi nervy neměla. Každopádně díky za průběžné testování, analyzování a rešerše.
Než budu registrovat rodiče, tak to snad ještě trochu poladí. A jestli se kdy dostane na mne, to je ve hvězdách...
Makara zřejmě jednodušší cesta by měla být přes ty praktiky. Včera jsem četla rozhovor s šéfem jejich komory, neměla by být potřeba žádná registrace, to by si měli pořešit oni sami, měli by prý vidět, kdo už je naočkovaný a koho případně oslovit. Naočkované pak zanesou do toho systému. Snad se to skutečně podaří rozjet.
continuity No tý jo. To jako si nemůže ten "automat" někde ověřit, že to rodné číslo už očkovaný bylo? Nebo má už jiný termín?
No jo, nemůže, já zapomněla, že systém registrace a systém rezervace jsou dva různý systémy, spojený jen přes Pin. A s nějakým registrem očkovaných to už nemá spojitost žádnou, to jsem viděla, když se údaje o pojištěnci, vyplňovaný při registraci, musí na očkovacím místě vyťukávat znovu.
Bože, tolik prachů na to mají, tak šikovný lidi by na to mohli natáhnout, mohl by to být perfektní systém, napojený rovnou na zdravotní pojišťovny, na praktiky, na centrální evidenci očkování, z toho mohla být tak vymazlená aplikace ![]()
Ještě pořád by stálo za to napřít síly a dotáhnout to, vždyť by nás snad měli naočkovat aspoň dvě třetiny, to bude ještě hafo lidí. Timhle tempem a s touhle pomocí to bude trvat roky. A co když se to očkování bude muset opakovat, třeba za rok? To přece není jen taková jednorázová provizorní pomůcka, který člověk odpustí nedokonalosti. Ale co se tady rozčiluju, jsou daleko horší průšvihy. ![]()
Evaeva je fakt, že očkování u praktické ve vedlejší vesnici by mi přišlo rozumné
Makara kdyby se to podařilo rozjet tak, jak tam popisovali, ulehčilo by se to pro spoustu lidí. Smutné je, že oni jsou schopní očkovat prakticky ze dne na den, ale nemají čím.
Jennyfor no vidíš a někde to jde... jsem tu už psala jak jsem se včera zaradovala, že dcera přijde na řadu v květnu (se dozvěděla z aplikace) a na duben mají hotový podrobný plán rozvolňování, tak prý už i to, že od půlky června by měl v británii zavládnout normální život
samozřejmě může do toho vlítnout nějaký průšvih, ale že to mají spočítaný a naplánovaný, to je v porovnání s tím naším kocourkovem hotovej zázrak!
Jennyfor mě na tom nejví se*e, že tohle mohlo být dávno vyřešený. Jako nikdo netušil, že se bude očkovat? I kdyby ještě půl roku nebylo čím, snad se dá něco odladit na zkušebních datech, ne? Ale to ne, to se čeká, až přestane chodit orloj nebo co.
Kokoska No já taky nevím, na co čekali. Že ten virus chcípne sám? Tak v září už bylo jasno, že nechcípne. A minimálně v říjnu se řešily vakcíny. Tak kdyby v tý době na tom začal někdo makat, tak by to třeba vypadalo jinak.
A jestli to jinde funguje, tak takový systém jde vždycky obšlehnout, v lepším případě i koupit a nastavit na národní prostředí.
Ale ne, u nás se použije komerční rezervační systém na rezervaci tenisových kurtů a registrační formulář někdo sfoukne přes vánoce. Dohromady se to spíchne sichrhajskou a hotovo dvacet. Na co analýza, k čemu zkušenosti odjinud, my máme ty naše zlatý český ručičky a selský rozum přece. Best in covid!
viktorka_od splavu Jo, přesně. I kdyby to nebylo na 100%, tak už jen ta vidina, že existuje termín, od kterýho by mohl začít skoro normální život, by mi teda pomohla. Takhle je to furt černá díra.
RoSa ja ted videla nejakou tabulku a tam respiratory good mask vysly dobre, ale hur ty barevne, asi to ten proces barveni nejak narusi
Lamicka Ty barevný jsou teda horší pro mne pocitově. Jsou jak natřený barvou, nebo co, takový igelitový, dělá mi problém to prodejchnout, i se přes to nadechnout. Stejný výrobce, stejná cena, ale jako by ty barevný byly z jinýho materiálu, mám to jak igelit přes hubu.
Tak ale ochranou funkci to má, nevydechnu na nikoho bacil, sama žádnej nevdechnu, že teda ani vzduch žádným směrem neprojde, to už není podstatný ![]()
Jennyfor narazila jsem na článek, že to bude trvat 7 let, než se svět toho šmejdu zbaví. Doufám, že to teda bude o hodně dřív.
Jennyfor udušenej člověk covid nedostane!
Kokoska
a radši to smaž, než se toho někdo chytne ![]()
Jennyfor tak na me ted barevna sada ceka v zasilkovne ![]()
![]()
RoSa Do teď jsme v práci nosili roušky, ale jediné respirátory, které tam máme jsou ty čínské KN. Je vidět, že ve zdravotnictví musí stačit
.
No, ti poslušní, kdyby byli opravdu poslušní, tak by to nemuseli tolik odnášet. Jak říkám, starat se sám o sebe hlavně... já a spousta dalších jsme to nechytili celej rok ani denně ve špitále a denně v mhd, ani v tom profláklým Chorvatsku a já ani v tom zlým Švédsku při dvou návštěvách... Zaplaťpámbu samozřejmě. Ale není to jen o štěstí (byť uznávám, že někdo může mít naopak vyslovenou smůlu, to v případě třeba rodičů co ještě mají doma děti...), chce to tu základní opatrnost a my "bezdětný" starší ročníky
ji dodržovat můžem úplně v pohodě. A přesto mezi podobnejma bylo a je tolik nakaženejch... tak nevim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY