Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:40

Jennyfor ále... snad si nikdo nemyslí, že to bylo myšleno vážně!

Offline continuity
43562 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:41

barbucha já furt nevím, odkud to muž přitáhl. Svatí nejsme, ale tam, kde byl muž týden předtím, se ani s odstupem neobjevil nikdo nemocný ( kromě těch, co to prokazatelně chytli od něj). On se i aktivně vyptával. Mám fakt podezření, že to přitáhlo některé dítě, jinak nevím. 

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:42

barbucha mně docela vrtá hlavou, proč když se mluví o delší infekčnosti při britské mutaci, ještě nikdo nezkusil prodloužit karanténu. Fakt by mě zajímalo, jestli by to pomohlo (nebo jestli by do té karantény nešel už vůbec nikdo).

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:44

Jennyfor súhlasím s tebou, všetky informácie o každom sú už v toľkých registroch, že to snáď ani možné nie je. Nás učiteľov teraz ockovali, dostala som zo školy vytlačené potvrdenie, že som učiteľka, ale v ockovacom centre som ho odovzdať nemusela, prihlasovania som sa cez link učiteľom určený, majú to prepojené s RISom (rezortný informačný systém) a vedeli o mne.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:46

Kokoska na Slovensku už predĺžená je

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:47

Kokoska já mám pocit, že už je to uplně jedno. stejně si z karantény zjevně nikdo nic nedělá. i doma jsme se shodli, protože jsme chtěli vyjet za hranice a muž teď asi bude muset vyjet pracovně, že jediná oblast kde by nám to vadilo/museli bychom něco řešit je práce (např mě zaměstnavatel buď vůbec nepustí nebo mě pak dá do karantény, že bych nesměla na pracoviště). a zrovna jsem se dozvěděla, že člověk z mé rodiny co se teď vracel z afriky přes vídeň prošel bez jakékoliv kontroly letištěm a vlakem až domů (on teda normálně vůbec nikam nechodí a v práci byl naposled v březnu, tak to ničemu nevadí, ale fakt kontrola velká 0)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:47

Kokoska tak jasný  já jen, že je to revoluční myšlenka. Něco jako Mrtvý prd ví. 
Jedna ruka netleská. Udušený kovid nedostane. Hodnýho nepálí.

Ne, já mám za sebou zas dost náročnej den, tak si tu čistím hlavu a jsem trochu mimóza, tak si mne nevšímejte

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:48

continuity 

No, vždyť vy máte děti doma, a to nenaděláš nic.

Kokoska 

Ještě ani nezavedli ty zvýšený příspěvky - kvůli jejichž původní "výši" se spousta lidí karanténě vyhýbalo a lhalo... a ty bys už prodlužovala? Ty lidi by lhali desetkrát tolik!

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:48

Jennyfor revoluční myšlenka

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:54

barbucha to si právě taky myslím, ale jestli teda je to pravda a tím pádem pouštěj infekční lidi po 10 dnech místo po 15, tak se není čemu divit. 

A na Slovensku to jde!

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:54

Jennyfor promiň

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:55

Kokoska Tak třeba v Plzeňským kraji už prý lidi hlásí hygieně průměrně 0,6 kontaktu, takže ten prostor k nahlašování ještě nižšího počtu už není moc velkej, vidím to optimisticky! :D 

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:55

Kokoska Hm neviem, či by to pomohlo. Na Slovensku predĺžili karanténu na 14 dní pred dvomi týždňami, osoba, ktorá bola v úzkom kontakte s pozitívnym, môže ísť na test najskôr na 8. deň od kontaktu, a aj po negatívnom teste by mala zostať v karanténe 14 dní. Vo vzorkách, ktoré testovali na prítomnosť britskej mutácie, sa ukázalo, že túto mutáciu obsahuje cca 70 - 80 % testovaných vzoriek. A pozitivta PCR testov je stále vysoká, a to robí aj veľký počet antigénových testov (v mnohých okresoch musí mať človek negatívny test max. 7 dní starý, aby mohol ísť do práce, na poštu, do banky, príp. dieťa do školy). Stále rastie počet hospitalizovaných v nemocniciach aj počet ľudí na ventilácii. A z hospitalizovaných zomiera dosť vysoké percento, a nie iba vo vekovej kategórii 65+. Zanedbáva sa liečba chorých doma a mnohí sa dostanú do nemocnice v ťažko stave. Míňajú sa lôžka pre covid pacientov v nemocniciach. Na Slovensko majú prísť pomáhať lekári a zdravotné sestry z Rakúska a Rumunska.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2021 21:57

Kokoska tu karanténu údajně nedodržuje víc než polovina lidí, navíc se to hrozně málo konstroluje. Nejsem proti prodloužení, ale nemyslím si, že by to zásadně pomohlo.

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:58

dorota

Evaeva 

je to šílený, nějak na mě padá beznaděj. Aspoň že rodiče už budou proočkovaní, jen aby neměli nějaké bouřlivé reakce.

49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 21:59

dorota mně připadá čím dál tím horší až trestuhodný, že jsou ti nemocní fakt ponechaní doma svýmu osudu, až dokud neumřou nebo se jim nedostane té výsady že se nějak dostanou do špitálu kde třeba neumřou ale zvetí se z toho... narazila jsem na to sama v péči o nemocnýho manžela a dost mě to dostalo a ještě víc to, že dodnes se na tom nic nezměnilo

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:00

Evaeva Ak by to ľudia dodržiavali, myslím, že by to mohlo pomôcť. Neviem, či fakt musí úplne skolabovať zdravotníctvo, aby si ľudia uvedomili vážnosť situácie, a to, že pokiaľ budú zaťažené nemocnice, ARO, JIS, že ich možno nebude mať kto ošetriť napr. v prípade ťažkých úrazov.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:01

letfenixa Přesně. Vždyť by se nemuselo dělat složitý obousměrný propojování systémů, stačilo by v noci udělat každý den z těch registrací export v xml do toho registru očkování a odtamtud by zas šel zpátky jako odpověď export k zaslaným rodným číslům s odpovědí ano/ne. A to by tam rano někdo nacucnul a u kterých rodných čísel by bylo to ano, tak už by se neposílaly žádný přiblblý zbytečný sms.

i kdyby to nebylo online a v reálným čase, ale takhle formou zasílaných dat se zpožděním třeba 24 hodin, i tak by to byl přínos. Stejně tak ty osobní údaje by se daly takhle jednoduše přenášet, mezi systémy když by nebyla vůle to propojovat napřímo.

Ale my si radši všechno znovu napíšeme, naťukáme do strojů, do každého systému pokud možno jinak, aby ten zmatek byl co největší. 

Zas je určitý pokrok za těch 30 let, že se nemusíme jít zapsat osobně ručně na Národní výbor do Knihy registrací, kterou by nám paní úřednice předem hezky nalinkovala a udělala okraje, ale bohužel někdo ukradl propisovačku přivázanou provázkem, tak dneska smolík.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:02

viktorka_od splavu Na Slovensku sa na to sťažovali viacerí lekári v nemocniciach, že im prichádzajú ľudia v ťažkom stave, ktorí sa nevedeli dovolať svojim praktickým lekárom, resp. im nevedeli poradiť, čo robiť.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2021 22:04

dorota ale nedodržují. U nás by byl potřeba zásadní obrat v chování politické reprezentace a následně obyvatel. Jinak žádné "kosmetické" úpravy moc fungovat nebudou. Zatím bych řekla, že jediné řešení by byl tvrdý lockdown.