Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. února 2021 22:57

Kokoska Někdo z našich dr. říkal, že čím větší reakce, tím větší tvorba protilátek. Proto prý je reakce horší u mladších a horší po druhém očkování. U starších se těch protilátek tvoří o něco málo méně a proto i menší reakce. Jestli je to pravda, to nevím, protože si vůbec neuvědomuju, kdo mi to říkal.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. února 2021 23:07
Reakce na barbucha:

Kokoska 

No, ti poslušní, kdyby byli opravdu poslušní, tak by to nemuseli tolik odnášet. Jak říkám, starat se sám o sebe hlavně... já a spousta dalších jsme to nechytili celej rok ani denně ve špitále a denně v mhd, ani v tom profláklým Chorvatsku a já ani v tom zlým Švédsku při dvou návštěvách... Zaplaťpámbu samozřejmě. Ale není to jen o štěstí (byť uznávám, že někdo může mít naopak vyslovenou smůlu, to v případě třeba rodičů co ještě mají doma děti...), chce to tu základní opatrnost a my "bezdětný" starší ročníky ji dodržovat můžem úplně v pohodě. A přesto mezi podobnejma bylo a je tolik nakaženejch... tak nevim.

​Hele, mě přijde že někdy je to osud. Táta nebyl v práci ve chvíli, kdy už tam byli nakažení, aby si to donesl z nemocnice......

Ne, s touhle virovou náloží v populaci můžeš riziko minimalizovat, ale bohužel stačí málo a veškerá opatření jsou na h......

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 22. února 2021 23:07

Renusatko já bych tomu klidně i věřila, na druhou stranu ale, u nás z těch nakažených kluk neměl krom ztráty čichu na asi dva týdny a trochu takové rýmy/virozky s chabou teplotou žádné potíže a těch protilátek má z nás nejvíc

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. února 2021 23:16

viktorka_od splavu Tak 100% přímá úměra to nebude ani u toho očkování, jestli je to vůbec pravda. 

Při prodělání to podle odběrů přímá úměra není. Jako čím těžší průběh, tím víc protilátek. Mám kamarádku, která ležela i v nemocnici, zdravotní sestru, ta po prodělání měla protilátky negativní. A to má už 4 měsíce následky. A u nás v práci má nejvíc protilátek hlavní hygienik, jak mu říkáme, který v roušce i spí a vůbec nebyl celý rok nemocný

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 23. února 2021 08:08

Rozumím mimořádnému opatření dobře, když z něho čtu, že na úřad jdu s respirátorem, nebo s jednou chirurgickou rouškou?

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 23. února 2021 08:55

Ta včerejší tiskovka, to byla zas taková nehoráznost, stojí před národem a říkají, že se stále počítá s návratem děti do školy od 1.3. Když jim testy mají dorazit v neděli, jak to do pondělního rána rozvezou? Kdo a kde to bude odebírat? Do každé školy pošlou zaškolený personál? Taky před těma školama může stát 120 studentů. Nebo je tam ty první dny nechají chodit bez testů, aby nakazili ty nenaočkovaný učitele? A k tomu to dnešní číslo nakažených, to ale museli čekat, že to nezačne klesat. Myslím, že nechají národ vycukat do pátku, a pak řeknou, že děti se do škol nevrátí a můžou za to nepřipravený školy.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:05

999 presne, bych se vsadila, ze to tak bude

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:15

Ja jsem to cely rok snasela snad celkem klidne, ale posledni dobou uz se me obcas zmocnuje cira beznadej a fakt se bojim. Tohle prece nemuze byt donekonecna a ta setrvala debilita a neschopnost jasneho rozhodnuti na zaklade pripravenych podkladu uz me nici. Blby je, ze nedokazu uplne prestat cist ty clanky a  koukat na zpravy, i kdyz uz jsem to dost omezila. Dneska rano ty narusty na luzkach a pres 200 mrtvych... a mocipani v klidu.

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:30

Kokoska Mám to taky tak, z těch čísel mě mrazí, říkám si, že už to nebudu sledovat. Ale nedá mi to. Asi nějaký zbyteček optimismu, že tam uvidím, že to přece jen klesá.  A ono to leze nahoru a navíc u lidi jinak zdravých, mladých.

Offline itinka
84 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:41

999 jinx A já dodám, že my jako škola nemáme k organizaci testování apod. dosud jedinou informaci. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:47

V cesku za vcerejsek pres jedenact tisic nakazenych.....

google mi ukazuje v nemecku 4900 a my tu mame odedneska zakaz vychazeni od 22.00....(vtipny tedy je,ze ja vubec nevedela,ze uz to bylo zruseny)

to nemci cekaji na nulu?

Ale od vcerejska otevreny skoly...

A ted bylo v radiu,ze zacnou ockovat ucitele AZ.

Offline Beatrix
9 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:52

Celou dobu se snažím poctivě chránit sebe, děti, rodiče. A včera jsem se dozvěděla,  že mám Brigitu. Kde jsem se narazila, nevím.  Hygiena fungovala výsledek do 24h, SMS a do 20 min. telefonát. Ještě než skončil náš telefonát,  tak kolegyně z práce dostala SMS. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. února 2021 09:55

Kokoska  jo, furt se držím, ale už chvílema zuby nehty. Snažím se nečíst, jenže to stejně někde vykoukne, u táty běží čt24 non stop, tu volá jedna známá nějakou jobovku, za chvíli druhá, kde má člověk ten optimismus furt brát?

A právě, kdyby tomu všemu nevelela ta partička neschopů, ale byl by vidět nějaký plán, vize, člověk zatne zuby a vydrží, vydrží v podstatě všechno, když vidí někde v dálce světlo.

Ale tohle? Ten chaos? Už jsme lepší než Rusko. My už jsme země, kde zítra bude platit to, co mělo platit včera, ale pozítří už to platit nebude, to bude platit to z minulýho týdne. Možná. Nebo taky ne. Nebo jak se vyspí panstvo.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:07

V práci se ve velkém rozšířil covid (já tam prakticky nechodím). Mám tedy možnost sledovat skoro v přímém přenosu, jak se to řeší a jak k tomu lidi přistupují. A musím říct, že to není úplně hezkej pohled, naprosto mě šokovala laxnost některých jedinců. VŠ vzdělaní lidé, kterých si jinak moc vážím, neznají ani základní rozdíl mezi PCR a antigenem, vůbec neřeší inkubační dobu (mají pocit, že když se s nakaženým viděli pár dní předtím než měl příznaky, tak je to vlastně ok), zajdou si na antigen a tím mají pocit, že je to vyřešeno ... bezpečák se snaží, ale nestíhá to, hygiena se ještě ani neprobudila ... Z vlastní iniciativy jsem obeslala pár lidí, kteří jsou mi blízcí i osobně a zkusila je přesvědčit, aby zůstali proboha aspoň doma. Připadám si jako blázen a panikář, ale prostě mi to nedalo. Ano, bude se tam ve velkém desinfikovat a ano, jde do karantény pomalu celá budova, ale vše až o den dva později, než by bylo potřeba a to jen proto, že ty lidi se vůbec neotěžujou informovat vedení, myslí si, že dokud nemají pozitivní test v ruce, nemá to cenu - i když leží po pozitivním kontaktu se 40 horečkama doma. 

Sama jsem se kvůli nejasnému kontaktu souvisejícímu s prací uvrhla do preventivní dobrovolné karantény a stáhla dítě ze školky, přišlo mi to logické. Bohužel jsem si to vyslechla i od blízkých a rodinných příslušníků, se kterými jsem se viděla, že je tou dobrovolnou karanténnou ohrožuju, že cituju "jdu tý pozitivitě naproti" (tou karanténou???), že jsem je zavlekla do oficiálního procesu a že s tím budou mít akorát oplejtačky, že jsem hysterickej sobec, kterej myslí jenom na sebe a že si neuvědomuju, jaký oni z toho můžou mít starosti. Ve stejnou chvíli jsem se dozvěděla, že kamarádka, co jsou celá rodina pozitivní, tak celou dobu chodí se dvěma dětma ven, prej jen maximálně kilák od baráku a proč by prej nemohla, když psa taky můžeš venčit. 

Sorry za výlev, ale muselo to někde ven, momentálně fakt frustrace level milión. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:10

Ráno jsem si přečetla "co se mění" a teď se snažím sehnat chirurgickou roušku pro tříletý dítě

Už taky sleduju jen ty hlavní zprávy, jinak se to nedá vydržet.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:18
Reakce na Mohučanka:

Ráno jsem si přečetla "co se mění" a teď se snažím sehnat chirurgickou roušku pro tříletý dítě

Už taky sleduju jen ty hlavní zprávy, jinak se to nedá vydržet.

​Mě to včera nějak uvrhlo do deprese, tak dnes jsem ještě nesledovala. Ti malí musí mít chirurgickou roušku?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:19

Beatrix To už se testuje nějak zvlášť na ty mutace? Přeju lehký průběh bez komplikací a následků, držte se.

Offline Beatrix
9 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:20

Moc děkuji.  Asi ano. Řekla mi to paní z hygieny.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:23

tv od 2 do 15 let

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:25
Reakce na Mohučanka:

tv od 2 do 15 let