NNase pedimudra chce i u deti nad 2 roky respirator. Kdyz pominu ze trilete zoufale nesedi ani po prehnuti a zakrouceni gumicek, tak i po neustalem pripominani si na neho furt smatlala
to ta detska rouska ji sedela o mnoho lepe teda...
Koronavirus
itinka slovenský internet je tohto tiež plný
Respirátor chrání (tebe) jen když je pevně utažený, a když není, chrání (lidi kolem) stejně jako rouška. Teď jsem o tom byl nějaký výzkum na AV.
Podle mne je respirátor pro děti blbost, pokud nemají svoji pidivelikost...
Nakoukla jsem dnes na stranky https://www.covtest.cz/, kde se driv daly dohledat volne ockovaci kapacity podle mista a dne. Tak uz to nejde, protoze statni registracni system tyto informace prestal poskytovat
. Kolegyni lekarce 65let uz 3x termin odsunuli, mne zadny PIN 2 neprisel, proto jsem hledala, kde jsou pripadne volne kapacity.
Naší lékařce (72) už ho taky 2x zamítli, jednou nebyla vakcína, jednou přišla s tím, že nemá nárok. Tak nevím. Denně je v práci a těch lidí tam projde dost.
itinka slovenský internet je tohto tiež plnýletfenixa No, u nás nejen internet. Takové bláboly už fakt přicházejí do školy.
itinka áno, aj do školy
Mohučanka včera říkali, že respirátory ffp2 pro děti neexistují, protože je to norma pro PRACOVNÍ pomůcky. Alternativou by prý mohly být ty nanoroušky.
Oni neexistují ani na malý lidi, to je jak s pracovníma rukavicema.
dynda ty se daji sehnat i ve velikosti 4-5, kdyz dobre hledas. Ten respirator pro batolota/skolkove deti je podle meho nonsens...
rasaNori
U nás musí nosit roušku děti od 6 let (obchod, MHD, hřiště, ve vyhrazených zónách v centru). Respirator si na dětech představit nedovedu s ani nechci, vždyť to musí mít přes celý obličej. ![]()
Včera jsme byli na hřišti, bylo super počasí, roušku měl na sobě málokdo z rodičů, dítě jsem neviděla s rouškou žádné. To je teda jediná věc, kde se nedodržuju nařízení. Staršímu ve většině případů na hřišti roušku nedávám, protože nechci, aby se zrakvil pádem z prolízačky nebo při honěné. Je teda fakt, že my obvykle na hřiště chodíme v časech, kdy tam (skoro) nikdo není.
Tabea u nás jsou roušky povinné od tří let, ve školce tedy ne. Ale od zítra se mají v určitých prostorách nosit respirátory, ale vláda ještě neřekla pro koho a kde to platí.
Jasně že to není jednoduchý, ale zas by to možná vyšlo na míň než 60 melounů, co nás stála ta sranda úplně k ničemu.
Citrochnap ja si to tez myslim. Navic (nestudovala jsem to uplne), kazda laborator si musi tu metodiku ozkouset, zavest nejake standardy. A to asi neni jen tak. Co kdyby se pak zjistilo, ze neco chybne vychazelo?
barbucha v tomhle případě bych spíš myslela, že to nejde. Kolik by takových laborek muselo být? Svážet to do jednoho centra by se prodražilo a prodloužilo by to čas zpracování. Pokud by se jich mělo vybudovat víc, už ti naskakujou náklady na místo (pronájem?), přístroje, lidi, software... nakonec bychom se možná divili, kolik by to stálo.
Nevim no. Tady už se vyhodilo takovejch peněz, a zbytečně...
To je fuk ale. Stejně si myslim že to testování neni žádná velká spása, to by musel každej a denně... Jediný řešení vidim jednak v rozumným osobním přístupu - chránit důsledně sami sebe, a pak samozřejmě v očkování. Jiná cesta neni.
barbucha hlavně by fakt měli rozjet to očkování a myslím, že kontroly na nošení náhubku a na dodržování pravidel tam, kde to jde, má taky smysl. Osobní přístup jak vidno má spousta lidí laxní, blbý je, že to odnášejí i ti "poslušní".
respirátory - docela dobrý shrnutí (mmch ty zde oblíbené Good Mask nevycházej moc dobře...)
Kokoska Tak ve čtvrtek mne to vyzvalo, resp. tátu, aby si zarezervoval očkování.
Jelikož už má obě dávky víc než 10 dnů za sebou a certifikát už jsem taky vytiskla, tak jsem nijak nereagovala.
Dneska mi MZCR v 17:45 píše, že mi v 18 hodin vyprší možnost rezervace. OK, beru na vědomí.
V 17:50 mi píší, že v tuto chvíli už nejsou žádné volné termíny. OK, nepotřebuji.
V 19:36 mi píší, že mají volné termíny a že si ho mám rezervovat do 26.2.
Tak mají to teda dobře ošefóvané, ale to mi budou pořád psát Termín není, termín je, termín není, termín je... až do zblbnutí?
Jak jim mám dát vědět, že už táta očkovaný je? Odpovědět na tu SMS bez čísla?
A ze zvědavosti jsem se teda na to crs.uzis.cz šla podívat, co se tam nabízí. A už je to tak, že je tam jen jedno to očkovací místo, zadané "z leknutí" hned při registraci.
Od 22. 1. 2021 nelze zvolit jiné očkovací místo, než zvolené při registraci. V případě, že vyžadujete očkování na jiném místě, je nutné provést novou registraci.
No ale jak mám vědět, jestli na "mém" jiném místě budou mít vakcíny, když už nelze zjistit, kde se očkuje?
Na tom začátku to běželo tak, že to sice ukázalo stav na preferovaném místě, zároveň se ale dala prohlídnout všechna očkovací místa v okolí, s vakcínou i bez, tenkrát tedy i rovnou vybrat termín v jiném místě. Teď to už neukáže nic a jestliže si člověk vybral z nevědomosti blbý místo, může taky čekat donekonečna.
Já jsem tak ráda, že už to nemusím řešit. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY