Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:37
Reakce na Garfie:

continuity Na telefonu mi taky blbne  přidávala jsem to přes počítač. 

nika No a pod koho jiného by měly spadat?  A proč by se k nim v tom případě vyjadřoval Plaga? 

Kokoska  Přesně tuhle otázku dnes na tiskovce někdo položil!! 

​Hele, co je s psíma salonama? My jsme nechali psa stříhat asi tři týdny zpátky. Normálně fungovali, akorát se pes musel odevzdat, muž odešel a platil tuším převodem. Jsme si dělali srandu, že kdybych se převekslovala na psy, můžu normálně stříhat dál.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:42
Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:43

Tyjo, tak teď to čtu na Seznamu. To koukám. Jak je možný, že nám toho psa normálně ostříhali??? A není to žádný salon, kam chodíme. Byli jsme prvně. Nechápu.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 06:55

continuity Pan senátor mi mluví z duše

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 07:44

continuity ten je skvělej 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 07:50
Reakce na continuity:

https://www.facebook.com/groups/177911665596024/permalink/2771215656265599/

Pan senátor to řekl dost naplacato

Tak nebyla to jen ČT, ale média obecně. Nicméně jinak je dobře, že nezůstalo jen u doktorky Adámkové a čím dál víc lidí z oboru se nebojí říct to natvrdo.

Kéž by je konečně začal někdo vnímat.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 09:53

Kokoska mají být povoleny zotavovací akce pro deti do 15 let v počtu do 50 osob. Co je zotavovací akce pro děti, nevim.ze by tábor? 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 10:25

MP Meri teď zrovna koukám v našich Bobkovejch listech pro Prahu 5, že předzahrádky budou nechávat zdarma... možná i tam u vás...

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 10:43

RoSa MP Meri já jsem zrovna před chvílí někde četla, že to bude pro celou Prahu!!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 11:32

RoSa bramJo, nejlepší zpráva za poslední dobu ... myslím, že se uleví i farmářským trhům a spoustě dalších obchodníků. Do ulic se dostane zase trochu život a Praha na tom zas tolik nezchudne. Snad v tom nebude žádnej háček, my z toho máme strašnou radost. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 11:59
Reakce na wendulka:

Tak nebyla to jen ČT, ale média obecně. Nicméně jinak je dobře, že nezůstalo jen u doktorky Adámkové a čím dál víc lidí z oboru se nebojí říct to natvrdo.

Kéž by je konečně začal někdo vnímat.

​Mně pořád připadá, že tady vládne strašně pesimistická nálada. Co je to za výkřik, že: "Kéž by je začal někdo vnímat " ??? Kdo je oběť, to jsou živnostníci a vůbec všichni, kdo nesmí pracovat, kdo jsou bez příjmu a v obavách o existenci.

K tomu Žaloudíkovi, on si přihřívá svou polívčičku, pracuje (nebo nevím teda jak to má teď v souvislosti s prací v politice/ v zařízení, které dělá jen onkovýkony. K nim se ti pacienti s Covid nevozí, oni jim péči neposkytuji. Restrikce ve zdravotnictví, přerušení plánované operativy, se dělo po určitou dobu k tomu, aby jsme se vybavili OOP, byla dostatečná diagnostika, se mohla učinit taková opatření, aby případní Covid pozitivní pacienti byli odděleni od těch nekovid, aby se připravily nemocnice na provoz v obou složkách covid/necovid. Copak by vám připadalo normální, když by se vedle pacienta po rozsáhlé operaci slinivky /kombinace nádor a velký operační zákrok/ položil pacient s koronavirovým zápalem plic?? Všechno to určitou dobu trvalo. O tom Žaloudík nic neví. Neříkám, že nemá pravdu, velká část toho, co říká, je pravdivá, ale není sám, kdo toto ví, jen tím plamenným projevem trošku politikaří.

K tomu přerušování operativy - nedělaly se například plánované endoprotézy, žlučníky, kýly,..atd., ale  všechny zlomeniny, zanícené žlučníky, uskřinuté kýly, sekce,.. se normálně operovaly dál. Onkooperativa jela dál bez přerušení.

A teď už přecházíme do normálního provozu, který bude stále komplikovaný tím, že budeme dbát na odhalení covid pozitivních, jejich oddělení od necovid, budeme se otravovat v OOP. Proč se o tomto nemluví?  Asi je zábavný jen nadávat a dělat katastrofická scénáře.

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:50
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:52

Fiction a za normálních okolností se vedle pacienta po rozsáhlé operaci slinivky položí pacient se zápalem plic?

Offline Makara
3668 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:57

Fiction díky za boj s negativismem. Moc ráda čtu tvoje zprávy z bojiště.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:59

Fiction 

Tak přesně tohle z jeho projevu jsem tím ale zrovna nemyslela.

Myslela jsem jen to působení médií, která tyhle katastrociké scénáře v souvislosti s covid každý den přináší. Slibuju si denně, že to nebudu číst a pak to udělám.

Já bych si právě chtěla přečíst třeba to, o čem píšeš, no.

Offline dorka
120 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:00
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:22

Fiction a za normálních okolností se vedle pacienta po rozsáhlé operaci slinivky položí pacient se zápalem plic?

​Ne, pracujeme v boxovém systém, ale ten má jen určitou kapacitu /a u pacientů s např. chřipkou, MRSA, Clostridii,... jsme používali i v rámci boxů ještě zpřísněný izolační režim s OOP určitého stupně  již před koronou/.  Jak vidíme ve světě, právě kapacita intenzivní péče a kapacita lůžek s ventilátory, byla limitem nezvládání péče. Proto byl nutný čas na opatření.

A pokud je mnoho pacientů s covidem /to se naštěstí díky restrikcím nestalo, docílilo se té ploché křivky a můžeme tedy doufat, že se s promořováním vypořádáme se ctí/, tak některé nemocnice, ty které si to mohou dovolit, přešly na systém, že určitá oddělení jsou jen pro covid pacienty. To je sice otrava /OOP/, ale zas vědí, na čem jsou a vědí, že nemusí chodit k necovid, tj. neustále se nepřevlékají a nemají obavu z nakažení těch necovid.

Škoda, že sis z mé dlouhé odpovědi vybrala ke komentování jen to, co by mohlo být předmětem kritiky.  Musím říct, že jsem překvapená, kolik chytrých a silných ženských se tady úplně rozhodilo. Je to pochopitelné, situace je na prd, ale takhle se k problémům přece nepřistupuje.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:22

viktorka_od splavu pacient po rozsáhlé operaci se normálně položí v lednu pod otevřené okno, aby ten zápal plic dostal sám. (osobní zkušenost)

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:25

Fiction vůbec ne, to, že mě to zaujalo, neznamená že se zbytkem tvého sdělení nesouhlasím přece! ale já si vybrala i z toho žaloudíkova projevu to lepší (stejně jako Wendulka), ty zas kritizuješ jeho omezený pohled (protože sám s pacienty nepracuje a netrápí ho, že se musíte navlíkat do igelitu)

jinak já měla kdysi dítě na jip v boxu, a dost mě překvapilo později, že nejsou takové všechny (v téže nemocnici)

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:25
Reakce na Jiná Realita:

viktorka_od splavu pacient po rozsáhlé operaci se normálně položí v lednu pod otevřené okno, aby ten zápal plic dostal sám. (osobní zkušenost)

//Nejhorší je, že to vlastně člověka už ani nepřekvapí...//