barbucha Oklepávaj se rychle, snad. Na druhou stranu, čím mladší člověk, tím větší kus jejich dosavadního života jim Covid sebral. Pamatuješ, jak byl v dětství rok nekonečný?
Koronavirus
Zítra jdu na první injekci a pozítří na test, aby mohla do Domova seniorů - vrtá mi hlavou, jestli budu po té injekci pozitivní na tom testu?
Nebudeš. Očkování covid nevyvolá. Jedině, že bys ho někde úplně normálně chytla, což mi přijde časté, možná kvůli tomu, že se imunita soustředí na "jinou práci".
Renusatko hm, díky. Já jsem laicky uvažovala, že mi vakcinací vpraví do organismu viry/zlomky virů, které se na tom testu projeví.
Sairon skvelé správy o mame! ![]()
barbucha Oklepávaj se rychle, snad. Na druhou stranu, čím mladší člověk, tím větší kus jejich dosavadního života jim Covid sebral. Pamatuješ, jak byl v dětství rok nekonečný?
Jasně, pro ně představa jednoho roku je děsivá, ale zas mají výhodu v tom, že jich mají ještě spoustu před sebou. Časem zapomenou... my senioři už jen pokud chytíme Alzheimra ![]()
Já chci věřit, že většina se z toho dostane. Ne zítra ani pozítří, ale nějak a někdy...
Renusatko je to strasne tezky pro ty mlady, i bez korony maji dost co delat sami se sebou, a tohle navrch, to je dost na otrlyho dospelyho. Tak drzim palce, at mu to nejak hezky dopadne.
Musím potvrdit z toho, co vidím kolem sebe, že prvostupňové děti to celé zvládly mnohem líp. Samotnou výuku i udržování sociálních kontaktů. Pro ten druhý stupeň a výše to začíná být dost na hraně. Slyším různé příběhy a není to veselý. Co mě nejvíc znepokojuje na starším synovi, je že nemá o nic moc zájem, nemá potřebu nikam chodit, je mu i jedno, jestli se vrátí do školy. Něco z toho jsou asi běžné pubertální projevy, ale ta ztráta potřeby sociálních kontaktů je děsivá.
barbucha ja jsem to o tech laborkach nechtela psat, abych nedrazdila ![]()
Ale je fakt, ze z ruznych laborek uz jsem videla ruzne ty hranicni meze, nevim, jak je to mozny. Ale podminky akreditace a splneni tech ISO norem je snad pro vsechny stejny. A navic ta mereni jsou dneska uz stylem Jachyme, hod ho do stroje, tam by nemely vypadavat ruzne vysledky.
Jitka77 hele, taky me zprava o umozneni navratu na VS trochu rozladila....distancni vyuka mi vyhovuje(mam teda i distancni formu studia) a rozhodne netouzim po tom, mackat se s dalsima 50 lidma v poslucharne, kdyz muzu prednasku poslouchat doma v kuchyni. Stejne tak test se mi pise mnohem snaz z domova, nez zabit celej den cestou do skoly. Proste jsem si zvykla...
711990 já myslela, že zatím uvolňují jen praktickou výuku? A jak ti to vůbec jde s Tondou za zády? Já mám pocit, že bych se vůbec nedokázala soustředit.
Evaevamyslim ze se i uvolnily pravidla pro zkouseni prave a tak se me to bude tykat. Ale jsem rada, ze aspon tyhle 2 semestry jsem stihla online, prave kvuli Tondovi. Ucim se po vecerech, prednasky holt posloucham na sluchatkach kdyz jsme venku. Ale vostrejsi asi bude ted diplomka:)
711990 seš dobrá, já bych to asi nedala. Tak ale teď už je Tonda větší, to už by mohl občas k nějaké hlídačce nebo do jeslí, když budeš potřebovat. To půjde.
711990 Tak ale praktická výučba na VŠ sa týka predovšetkým tých, ktorí potrebujú ísť do labákov, potrebujú robiť experimenty a pod. (medici, chemici, farmaceuti a podobné odbory), resp. dokončiť výskum, ktorý potrebujú k diplomovke alebo bakalárke, nie? Príp. študentov učiteľstva, ktorí potrebujú absolvovať pedagogickú prax. Bez toho, aby študenti niektorých odborov absolvovali prax, ktorá je podľa študjného plánu povinná, nebudú môcť absolvovať štátnice.
Nepredpokladám, že budú hnať študentov na prednášky. Však semester sa už končí a čoskoro bude skúškové obdobie.
eeny-meeny takový je můj mladší syn, skoro 15. Spolužáci jsou nejen z Brna, ale i z dalekého okolí. Distanční výuka funguje naprosto bez chyby, celé dopoledne a všechny předměty. Na spoustě úkolů spolupracují a jemu úplně tenhle kontakt stačí. Do školy se mu naopak nechce, protože k tomu nevidí důvod, když to tak pěkně funguje z domu
. Odpoledne něco hrají nebo opět dělají projekty do školy. Celou dobu spolu komunikují. Snažím se ho denně vyhodit chvíli ven, dáváme mu úkoly na cvičení, chození alespoň se sousedem na hřiště. Jenže byl takový i předtím a tohle to jen značně prohloubilo. Ten naopak bude mít problém v pondělí s návratem do školy.
dorota no treba u nas prakticka vyuka jsou asi i staje a tak? ale nevim, na distancnim tohle nemam.
Evaeva jo, on si i sambo bere volno nebo se to snazi nejak kombinovat s praci. Ted me teda ceka vyzkum na diplomku, coz zahrnuje objizdeni zoo, ale to snad bude o prazdninach a tak vypomuze moje mamka.
Renusatko Tady jde o vysokoškoláky, můžou státnicovat až na podzim například... zatím měli výjimku jen medici, teď se to týká přírodovědců, farmaceutů a podobně, taky uměleckých předmětů. Praktický smysl těžko odhadnout.
viktorka_od splavu Čoveče, asi nedělali. Někteří mají opravdu hodně úzkostné prožívání.
711990 Ale jo, výuka online se někdy hodí - resp. tam, kde se hlavně povídá (čte, píše), je asi do online prostředí přenosná relativně dobře. Učím jako externista dva takové semináře a jsem až překvapená, jak to jde. Bez dojíždění, s úsporou času i financí. A pověsit si prádlo, zatímco studenti řeší něco ve skupinkách, taky není k zahození.
Jitka77 myslím, že třeba zrovna přednášky na VŠ by mohly v on-line prostředí zůstat "navěky" a učitelům by zbývalo více energie na semináře a cvičení. Nepochybně je osobní kontakt s dobrým kantorem a spolužáky přínosný, ale právě ve formě interakce, na kteroužto se obvykle v posluchárně se sedmdesáti studenty moc nedostane.
A ano, i jako konzument on-line školení, vidím jisté benefity v tom, že si neotlačuju pozadí na dřevěné židličce, ale pohodlně se uvelebím v křesle, a o přestávce nandám susičku.
Renusatko držím palce ať se to se synem vyřeší co nejlépe.
Úplně jsem si představila sebe, kdybych teď v této době byla na sš kam jsem chodila, tak jsem doma misto na intru, nejbližší spolužák x km daleko, kontakt s lidmi ze zš taky nula, no úplně se mi udělalo nanic.
Renusatko U nás právě taky jde o školu, kde je každý odjinud. V sousedství má jednoho kamaráda, ale málokdy se na něčem domluví sami. Taky hodně komunikuje s ostatními online, ale ten reálný život mu nějak uniká.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY