Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 20:25

Jiná Realita 

Moc pěkný. Předtím se ta letadla jistě musela denně srážet! A konečně dostaly ty nenažraný aerolinky za vyučenou a elitářský piloti a nafrněný letušky se budou živit poctivou prací!

Ještě že nás Příroda zarazila, jinak bychom dopadli jak ti nebozí dinosauři. V čem asi lítali? V samejch jumbech asi... Chtělo by to ještě podobně omezit i automobilovou dopravu, a konečně  nastane ráj na zemi!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 20:34

barbucha tak takhle jsem to nemyslela, proč hned tolik ironie. ale kdybys žila pod leteckým koridorem (a to opravdu nebyli hobby piloti, řekla bych, že tahle simulace nic malého neukazuje), tak bys to třeba pochopila. přestávalo to být normální, zesilování provozu bylo vidět snad pouhým okem. pokles tak na polovinu by přírodě neuškodil. a lidi by si toho možná ani zásadně nevšimli. nad náma létalo poslední dobou letadlo snad každých 15 minut. nežiju u žádného letiště. nejbližší mám hodinu a půl autem.

to, že to považujeme za samozřejmé, ještě neznamená, že je to v pořádku.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 20:35

barbucha ps: a to píšu jako člověk, který letadlo považuje za úžasný, fascinující stroj, a jak vidí pilota v uniformě, tak slintá.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 20:44

Jiná Realita 

Prosimtě, já bydlím docela blízko letiště... a vždycky v nějakým období (když opravujou ranvej) to lítá přímo nad náma. 

Prostě někdo bydlí u dálnice, někdo u prasečáku... je to snad důvod obojí zrušit?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 21:01

barbucha bydlím celý život blízko vojenského letiště, neměla jsem s tím nikdy problém a nevím o nikom ,kdo by měl.

Prostě "lítání" bereme jako součást života.letiste je tady od padesátých let.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 21:48

nika 

Jde o zvyk, že jo. I když si pamatuju z doby, kdy jsme měli chalupu u polskejch hranic, že se tam nad náma nějak obracely stíhačky nebo co (ještě za totáče, možná jen ty hranice ostražitě hlídaly ), a někdy to byl děsivej rachot, že se haranti kolikrát vyděsili a řvali... civilní letadlo je proti tomu čajíček. Ale člověk si zvykne i na šibenici.

A letadla ve vzduchu už vůbec nikdo neslyší... dokud mají dost prostoru a nenarážej do sebe, tak čemu to vadí? Nejsou snad i lidi (včetně jejich potřeb) součást přírody, nebo do ní nepatří a měli by radši vymřít, aby neobtěžovali?

Jiná Realita 

15 minut, to je legrace... v Ruzyni je teda sakra větší provoz teda byl

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 21:52

Jiná Realita ekonomika by si toho sakra všimla... omg... 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 22:45

nika barbucha my bydleli taky ne úplně daleko od vojenského letiště. Máma si občas stěžovala, že lítali v noci a že jí to budilo, my se ségrou jsme to v pohodě zaspaly. 

Ale nějak se mi to uchytilo v podvědomí a řev stíhačky mi přijde takový uklidňující, strašně ráda ho vždycky slyším, když se zadaří. Teď tam lítají spíš vrtulníky a to je otrava .

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 22:46
Reakce na Jiná Realita:

A666 uprimne,zamestnavatele to taky delsi dobu nedaji,znam treba firmu,kde maji 40slovesnkych pendleru,test stoji pry 70euro,a potrebujes min.1mesicne.pritom je to uplne k nicemu,kdyz neni min.1 tydne.

​Jo, to je jasný, já to tak nějak vztáhla k těm pendlerům - ať by to platili oni nebo zaměstnavatelé, je to postavené na hlavu v obou případech....... Navíc je to absurdní vzhledem k tomu,ž e Slováci mají méně nakažených stejně tak spousta krajů v Sasku má méně nakažených

Ale tak roušky zavedli už i v Bavorsku, třeba je to snaha ukázat české vládě, že už má konečně přestat dělat problémy s pendlery......

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 22:57

Ignis jo,tak tam,kde lítaly dřív stíhačky a dnes vrtulníky, tam já bydlím. A je to úplně přesně,jak píšete. 

Když je lítání, je svět v pořádku.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 23:30

barbucha nika tak v pořádku....to častý lítání z jednoho konce světa na druhej je prostě šíleně neekologický, to, že nám to přijde v pořádku a máme na to peníze, s tím nijak nesouvisí 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 23:54

Potrefenáhusa 

Neekologický, ok. Na druhou stranu se tím kapku šetří čas - poměrně důležitá komodita Nemyslím si, že by lidi cestující na žebřiňáku, jednou za život do hlavního města vzdálenýho neuvěřitelnejch 100 kilometrů, žili o mnoho kvalitnějším životem... i když to je věc názoru.

Je to stejný jako dnešní situace. Můžeš si vybrat: zavřeš lidi na x let v karanténě a zachováš víc zdravejch (k životu za mřížema)... nebo jim dáš větší volnost s tím, že jich víc onemocní? Podobně zrušíš znečišťující dopravu a všichni budou žít na čerstvým vzduchu... na jednom místě. Nebo přijmeš to riziko...

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 00:41

barbucha no však to píšu, jsme zvyklí, je to levný a fakt dost rozežraný

teď to vůbec nemyslim v souvislosti s karanténou a zavřenýma hranicema, ale prostě letět 4 ročně přes celej svět na dovolenou rozežraný je, ale nikdo se toho samozřejmě kvůli ekologii a znečištění dobrovolně nevzdá 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 06:12

Prosimvas pedikury jsou taky zavrene, ze? 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 06:38

Doporucuju dnesni vinohradskou 12, obzvlast dobra

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 07:39
Reakce na baltik:

Prosimvas pedikury jsou taky zavrene, ze? 

​ano, zavřené, měly by otevřít až 25.5.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 07:54

Jak jste mne tu před časem přesvědčily, i s odkazem na vyhlášku, že kadeřníci mohou chodit po domácnostech, tak prý vlastně ne.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/kadernik-doma-je-zakazany-zduraznil-vojtech-40321163

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 08:01

Sweet Potato a proto chodi domu strihat a barvit kamaradky nebo sestrenice, ktere nahodou umi velmi dobre strihat a barvit... (zaslechnuto ze vsech stran) 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 08:07

Lamicka No tak nějak bych to taky viděla, leč ty informace zde byly dost přesvědčivé. Ne že bych je využila nebo chtěla využít, přišlo mi to jako obzvlášť vydařená vládní zmatlanina, že by v salónu nemohly a jinde to bylo bezpečné.

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 08:10

Sweet Potato Lamicka Mně se líbí, co dělají některá kadeřnictví, tzv. první pomoc. Jde tedy hlavně o odrosty, ostatní přežijeme. Přijedou k vám domů, mají roušku, všechno předpřipravený. Napatlají barvu a za 15 minut jsou pryč. Zákaznice dostane instrukce a za hodinu (nebo tak nějak) si hlavu sama spláchne. Legální to není, ale přijde mi to jako minimalizování rizik dobrý.