Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 17:55

A666

A vy jste na tom teď v Sasku u znovu otevřených obchodů s oblečením jak? S kabinkami nebo bez? 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 17:55
Reakce na RoSa:

já jsem se teda naivně domnívala, že věci vracený do eshopu někdo někde dezinfikuje, než to pošlou někomu jinýmu (teda krom Zootu svýho času - ten na ty nechutný hadry tenkrát asi taky dojel...)

​Dezinfekce není třeba, tohle není antrax, nejpozději za tři dny by měly být viry mrtvý

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 17:57

tak ale nejde jen o současnou situaci... někdo může mít kožní chorobu, doma štěnice... přece to nevezmou a obratem nepošlou dalšímu kupci?!

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 17:59

Fiction 

U nás by to mělo probíhat tak, že pacient bude čekat na výsledek ve špitále prej někde na izolaci/jednolůžáku, ale jak to chtěj udělat, když mají rozjet normální provoz, to teda fakt nevim.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 17:59
Reakce na wendulka:

A666

A vy jste na tom teď v Sasku u znovu otevřených obchodů s oblečením jak? S kabinkami nebo bez? 

​Nevím, nikde jsem na to nenarazil a nepraštilo mě to do očí, takže asi s...... Ovšem tady se fakt reguluje počet lidí v obchodech, frontu jsem dneska stála 3x, takže se minimálně v nejbližších dnech či týdnech na nákup oblečení nechystám (i když bych to fakt potřebovala, ve všem plavu zejména podprsenky začínají být kritické...).

Ale tady jako regulují lidi počtem vozíků/košíků, u vchodu stojí vždycky jedna prodavačka/prodavač, co rozdávají/vybírají vozíky/košíky a ty vrácené otírají dezinfekcí, tak třeba mají obchody s oblečením vyhrazenou prodavačku na odkládání vyzkoušených věcí do karantény

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:05
Reakce na barbucha:

Fiction 

U nás by to mělo probíhat tak, že pacient bude čekat na výsledek ve špitále prej někde na izolaci/jednolůžáku, ale jak to chtěj udělat, když mají rozjet normální provoz, to teda fakt nevim.

​Takhle to máme teď u akutních a semiakutních. U plánovaných by to nešlo. A proč by zbytečně měli být hospitalizovaný...

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:06

Lamicka ja myslím že k těm provedeným testům si zase každý říká svoji pravdu. Je to bordel jako ve všem

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:07

A666

No omezený počet zákazníků v obchodě a dezinfekce košíků a vozíků dává opět logický smysl.

U nás je to holt všechno až na nekolikaty pokus. 

Až dnes přišel Hamacek s tím, že od příštího týdne už ne 14denni karantena, ale negativní rychlotest pro pendlery, obchodní cesty a návštěvy rodiny. Hurá. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:07
Reakce na A666:

.....takže se minimálně v nejbližších dnech či týdnech na nákup oblečení nechystám (i když bych to fakt potřebovala, ve všem plavu

​hele, nestezuj si, jsou tady jini s opacnym problemem

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:09

Garfie Tak já jsem to asi přivolala, už znám dva nakažené. Paní to chytla od kolegyně, pak je pozitivní ještě manžel. Děti, ani babička ne.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:10

brrr No vidíš, příště se raději neptej!! 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:12
Reakce na Candance:

​hele, nestezuj si, jsou tady jini s opacnym problemem

​Já vím, ale věř tomu, že ty podprsenky mě fakt štvou, protože být to opačně, mám tu prodlužovák objemu, ale zkracovák nemám. Takže reálně hrozí, že si budu muset kupovat freyu za Německé ceny a ještě bez sympatických prodavaček z Caresse

Jinak pro mě je to poprvé, co mi jde váha dolů a ne nahoru.......

wendulka 

No, je otázka, zda si ty testy budou muset paltit sami, protože to by moc pendlerů dlouhodobě nedalo........ Jinak ty omezený množství lidí v obchodech a dezinfekce jsou tu od začátku.....

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:17

A666

No vidíš, to mi nedošlo. Jsem chtěla bejt aspoň trochu pozitivní

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:19
Reakce na wendulka:

A666

No vidíš, to mi nedošlo. Jsem chtěla bejt aspoň trochu pozitivní

​A já Ti to zase kazim, co

Ne, já mám pocit, že jsem to někde četla.....

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:20

wendulka pozitivní ne!!

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:35
Reakce na Fiction:

​Takhle to máme teď u akutních a semiakutních. U plánovaných by to nešlo. A proč by zbytečně měli být hospitalizovaný...

​No ale proč ne - k nám jezdí hodně mimopražskejch, tak proč je hnát na noc domů a druhej den zas zpátky...

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:49

Jiná Realita V paneláku. Ošetřili kabinu výtahu a přivolávače . To mě pobavilo.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 18:51

barbucha Tak samozřejmě vždy se musí zvážit všechny okolnosti, ale v případě, že vyjde covid plus, tak je to hospitalizace zbytečná. A většina lidí je ráda doma co nejdéle. Aspoň já bych to tak chtěla.  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 19:20

A666 uprimne,zamestnavatele to taky delsi dobu nedaji,znam treba firmu,kde maji 40slovesnkych pendleru,test stoji pry 70euro,a potrebujes min.1mesicne.pritom je to uplne k nicemu,kdyz neni min.1 tydne.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. dubna 2020 19:45

tohle je pěkná animace uzemnění letů.

(a vím, že vy, co hodně lítáte, se mnou nebudete souhlasit, ale mně přijde ten stav "po" tak nějak mnohem lepší, před to byl až neuvěřitelný extrém)