Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 05. května 2021 10:06
Reakce na KonečněTady:

Moje dcera to nese líp, ale jak chodí na víceleté gymnázium, tak nemá spolužáky v nejbližším okolí, aby se mohli scházet a ten kontakt jí strašně chybí.

​Tak i moje dcera. S kamarádkou se vidí jednou za dva měsíce, jinak je sama. Učí se, cvičí, chodí běhat, ale před C chodila tancovat, zakládali kapelu, jezdila do  Prahy na víkendové akce, motali se kolem ní kluci. Vůbec si neumím představit, jak na tom jsou děti, které mají psychické problémy.

Offline Antje
příspěvků moje polička 05. května 2021 10:52

Renusatko myslis ale , ze ten starsi, kdyz ma ted problemy ( a to je doma, ve znamem prostredi) , by zvladl za par mesicu studium v zahranici?
Nevim no, aby ho to nesemlelo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. května 2021 11:02

Antje On má problémy se sociální izolací, s tím, že se nemůže věnovat všem svým sportům, chodit s kamarády ven  i s tím, že musí trávit čas místo školy jen na počítači. I jeho obor je o neustálém setkávání s lidmi, pobytem venku a cestování a při izolaci doma se mu nemůže věnovat vůbec. Takže studium v zahraničí a cestování všeobecně, je pro něj jak šité. Do loňska se chodil domů jen najíst, teď tady naopak tráví spoustu času. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. května 2021 12:19

Renusatko Ať se drží a moc přeji, ať je brzy v pohodě a vše se srovná

Mám neskutečný vztek, kam až to nechali dojít, jak jsou děti na druhé koleji, jak to spousta z nich odnáší. Když už nechali školy tak dlouho zavřené, tak mohli povolit aspoň ty soukromé psychology. Ale to bychom asi chtěli moc, aby hledali možná řešení, všechno zavřít je nejednoduší.

Offline Antje
příspěvků moje polička 05. května 2021 13:33

Renusatko moc přeji aby mu to vyšlo !

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:02

Tak konecne mam termin na ockovani.

Nevite nekdo kolik je odstup ke druhy davce u pfizeru?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:03

Dnes se do centra přišel "poradit" pán 70+.

Covid prodělal před více než 90 dny, přesto mu měsíc starý test na protilátky s mezí 12 vyšel 139.

Že prý chce ke kadeřnici a protilátky se neuznávají. Tak mu říkám, že samotest na místě. Údajně nedělá a za PCR platit nebude.

Odvětila jsem, že to není nutné, že se přece může objednat zdarma na antigenní. Platí 72 hodin. Odmítl 

Že chce něco, co bude platit trvale.

Když jsem se mu marně snažila říct, že s takto vysokými protilátkami mu žádný z doktorů očkování ještě nedoporučí (my to měli doteď nad 50, ale dle IKEM jsme to posunuli na 80), tak nasupene odpověděl, že se na očkování přihlásí jinam a test neukáže.

Ach jo. To se našim vládním kasparum zase něco povedlo.

Offline zmrzlina
30 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:04

Zarinya 

42 dnů. V ČR tedy.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:04
Reakce na Zarinya:

Tak konecne mam termin na ockovani.

Nevite nekdo kolik je odstup ke druhy davce u pfizeru?

​42 dní 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:06

zmrzlina Maky tak to je dost blby tedy.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:09

Zarinya 

V ČR ten druhý termín víš hned s tím prvním. Rezervují se oba současně. Poznáš podle toho zda dostaneš Pfizer nebo Modernu (42 dní) nebo AZ (3 měsíce)

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:11
Reakce na Zarinya:

zmrzlina Maky tak to je dost blby tedy.

​Dříve to bylo snad po třech týdnech? Pak došly vakcíny a prodloužili to. U vás to bude třeba dřív. Pokud jsi registrovaná na první termíny, automaticky by ti to mělo vyplivnout druhý.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:12

Zarinya Driv byval rozestup u Pfizeru 28 dni a od dubna to zmenili na 42 dni, ale jestli jdes na ockovani v Nemecku, tak tam muze platit 28 dni.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:12

Maky ja nejsem v cr a sefka me dnes rezervovala u nas v nemocnici prvni termin 19.5.

Asi to byla blba otazka a mela bych hledat na nemeckem webu jaky tady maji odstup,ale i kdyby to bylo tech 42 tak to nastesti do dovolene stihnu,jen mi certifikat bude fungovat az pri ceste zpet,holt.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:14

jen si zde odlozim radost ze zavrseneho ockovani obou rodicu. Po druhe davce mami trosku vedlejsi ucinky (ty uplne klasicke jako teplota, zimnice, unava a bolest celeho tela), ale uz ted je ji podstatne lepe a odezniva to, takze velke UF a uleva. 

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:15

Zarinya vím že nejsi v ČR...u vás to může být právě úplně jinak než tady včetně těch termínů

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:17

Maky ted jsem na googlu nasla,ze 6tydnu to odpovida jako v cr.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:18

wendulka Tato informace me uplne minula, chapu to spravne, ze kdyz jsem prodelala covid , tak na ockovani nejdriv za 90 dnu plus musim prinest test na protilatky? Dekuji.