Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:21

tv ja to nemam pres registraci.

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:22

Maky no, ono to je taky dost na očkovacích centru - zkušenost před 14dny, registrovali jsme se s mužem s rozdílem dne, každý jinam a já dostala termín pozdějc a odstup 21, muž termín do týdne a odstup 42dní, takže bude doočkován až po mně, oba Pfizer

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2021 20:22

jinx to je super. U nás včera naši i tchánovci dostali první dávku, trochu jim závidím (v dobrém), že do léta budou mít hotovo.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:23

tv Na Slovensku napriklad nedavaju automaticky druhy termin hned pri doruceni prveho terminu. Na druhy termin pride smska cca 2 dni pred terminom podania druhej davky, pfizerom sa ockuje po 28 dnoch, astrou po 10-12 tyzdnoch.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:28

wendulka to je zaujímavé, ako sa to rieši všade inak. Na Slovensku to teraz zmenili a očkovať sa môžu ľudia po prekonaní bezpriznakoveho covidu po 7 dňoch, pri príznakovom po 14 dňoch od ukončenia príznakov. Nespomínali, že by ľudia mali mať aj test protilátok.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:31

Evaeva jo, presne, ale samozrejme, fakt jim to preji, je to uleva, ac se chovali dost odpovedne a davali na sebe pozor a ani jeste nemaji tak vysoky vek, jsem rada, ze jsou chraneni. Slo to jak po masle u OL, male mesto na Morave

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2021 20:36

jinx je to úleva. My se normálně stýkáme, tak se člověk nemusí bát, že třeba syn něco přitáhne, až ho budou hlídat.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:39
Reakce na Černá kočka:

wendulka Tato informace me uplne minula, chapu to spravne, ze kdyz jsem prodelala covid , tak na ockovani nejdriv za 90 dnu plus musim prinest test na protilatky? Dekuji.

​Ne. Ona na to jednotná metodika bohužel není, čímž je to docela Kocourkov.

Jen stanovisko české vakcinologické společnosti, které říká, že po prodělání covidu se doporučuje odložit očkování o 90 dnů (u první a pak případně i u druhé, když to chytneš mezi).

Nicméně zároveň říká, že u lidí s rizikem reinfekce je možno očkovat už 7 dní po ukončení karantény při bezpříznakovém průběhu a 14 dnů u příznakového průběhu.

V praxi to funguje tak, že některá centra to  prý vůbec neřeší a berou všechny 14 dní po, jiná jedou striktně na těch 90 dnů. 

My to třeba máme aktuálně tak, že už očkujeme i lidi, co měli covid teprve před dvěma měsíci, i když test na protilátky nemají. Když je to méně než 2 měsíce, tak jedině, když doloží test na protilátky, že je mají nízké. 

Takže povinnost to není, ale pokud předem nevíš, jak přesně toto v daném centru mají nastavené, tak tím, že ten test budeš mít s sebou a zároveň ještě nebudeš mít těch 90 dnů po, určitě nic nezkazíš. Neumím si představit, že by doktor trval na dodržení té lhůty, když by ti vyšlo, že je máš nízké nebo žádné.

Online Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 05. května 2021 20:39

jinx to je super, naši zatím oba jen první dávku, ale i to mi výrazně zvýšilo klid v duši. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. května 2021 21:00
Reakce na dorota:

wendulka to je zaujímavé, ako sa to rieši všade inak. Na Slovensku to teraz zmenili a očkovať sa môžu ľudia po prekonaní bezpriznakoveho covidu po 7 dňoch, pri príznakovom po 14 dňoch od ukončenia príznakov. Nespomínali, že by ľudia mali mať aj test protilátok.

​Jo, to je to, co píšu výše.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 05. května 2021 21:40

jinx jak dlouho mamince ty potize po druhe davce trvaly? Mam termin na druhou tak blbe, ze za 2 dny potom bychom meli jet na dovolenou. Posunout dopredu to neslo, premyslim teda o odlozeni po navratu, jedno lepsi nez druhy.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. května 2021 21:51
Reakce na Černá kočka:

Zarinya Driv byval rozestup u Pfizeru 28 dni a od dubna to zmenili na 42 dni, ale jestli jdes na ockovani v Nemecku, tak tam muze platit 28 dni.

​Ne, 28 to bylo u Moderny. U Pfizeru 21.

Teď obě 42.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 05. května 2021 21:59

Zarinya Já mám termín na 1. dávku 10. 5. a 2. 21.6.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 05. května 2021 22:05

wendulka Vim o ockovanych lidech, kteri meli Pfizer po 28 dnech , termin primo z Reservaticu, takze to nebylo vsude stejne nastavene.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. května 2021 22:34

Černá kočka 

A jo vlastně, máš pravdu. Dnes jsem nějaká sklerotická nebo co.

Teď jsem si uvědomila, že my to vlastně měli taky tak, že jak jsme začínali tou Modernou, která měla těch 28 dnů a pak jsme přešli na Pfizer, že tam jsme to posunuli taky na těch 28, aby se nám nekřížily druhé dávky.

Ale zdravotnický personál měl Pfizer předtím normálně po 21 dnech dle původní metodiky.

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 05. května 2021 23:18

Kokoska Čím jsi očkovaná? 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 05. května 2021 23:57

wendulka Ono těch změn už bylo tolik. Já mám starší sousedku a ona se mě občas na něco ptá a já už se jí bojím radit, protože už nemám sílu to všechno sledovat a úplně ztrácím přehled.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. května 2021 06:26
Reakce na Pinot Noir:

jinx to je super, naši zatím oba jen první dávku, ale i to mi výrazně zvýšilo klid v duši. 

​presne, uz ta prvni mi udelala radost a byla jsem hned klidnejsi a druhou dostali o neco driv, nez se puvodne myslelo. Doktorka jim zavolala, tak se k ni hned druhy den vypravili a bylo to! 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. května 2021 06:30
Reakce na Kokoska:

jinx jak dlouho mamince ty potize po druhe davce trvaly? Mam termin na druhou tak blbe, ze za 2 dny potom bychom meli jet na dovolenou. Posunout dopredu to neslo, premyslim teda o odlozeni po navratu, jedno lepsi nez druhy.

​na ockovani byli v utery po obede, zbytek utery dobry, streda rano to zaclo, pres den nic moc, ale kdyz jsem s ni ve stredu vecer mluvila, uz ji bylo lip. Tak ji chci dnes zavolat a doufam, ze uz to bude dobre. Dostala, resp. oba dostali modernu. Doktorka upozornovala uz u prvni davky, ze se to muze vyskystnout, ale to byli oba uplne v pohode. U druhe davky jim doktorka rikala, ze ty vedlejsi ucinky jsou jeste trochu castejsi.

dva dny jsou trochu hranicni, ach jo, blba situace

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. května 2021 06:57

Kokoska tak update, jsem ji zavolala hned :) uz mnohem lepsi, teplota, zimnice, klouby, vsechno odeznelo, jen ji porad boli paze.