Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2021 21:32

whiskas není zač, teď ještě, aby to vyšlo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. května 2021 21:34

Zarinya Tady je jediná výhoda, že nakonec berou i ty z práce a ze škol. Škola dětem rovnou v pondělí tiskne potvrzení a my jsme si dnes stáhli taky nějakou šablonu. Kolegyně si tam dala razítko zaměstnavatele, že se testujeme a je. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. května 2021 21:38

Renusatko ja ho taky muzu mit z prace,ale tady antigen plati jen 24 hodin a ja si usmyslela,ze chci nehty co nejrychlejc.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. května 2021 21:48

K tomu neockovani, muj muz je takovy prirodni typ, leky jsou chemicke sracky, u nej  cesnek, kysané zeli, bylinky. Treba sousedka je ucitelka ,telocvik a biologie, a ockovat se nebude, taky je rizla tou prirodni lecbou a jeste navic trochu esoterikou, kdo se ockuje, je podle ni ovecka. Tady byste je s temi nazory rozcupovali. Ale verim, ze ona ten kovid fakt nedostane. Oni jsou ti lidi, co jsou na tu přírodu a energie hodne sebevědomí - a asi to fakt funguje.z nasich vrstevniku  a kamaradu se chci ockovat jen ja. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. května 2021 21:51

nika ja se covidu nebojim,ale chodit se testovat pokazde kdyz chci,kadernika,manikuru,koupit si boty,tricko,cestovat me tak neskutecne stve,ze je pro me mensi zlo se ockovat.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 06. května 2021 21:58

Já jsem překvapená, co mých kamarádů a známých se také nechce nechat očkovat. Taky se mi do toho moc nechce, jsem také esoterická. :-)  Ale po zvážení pro a proti tam nastoupím v pondělí ve 12. :-(

Online Jos
příspěvků moje polička 06. května 2021 22:12

Blizka rodina se ockuje, tchyne mela termin vcera a mamka ma zitra. Obe lehce pres 60, mamka jen vysoky tlak, ale termin dostaly v systemu prakticky hned a to v rozdilnych okresech. Ale taky me prekvapuje, kolik lidi z okoli se ockovat vylozene nechce. Naposledy vcera mi volal pan z chovne stanice naseho psa, chtel neco po manzelovi a rec se z jeho strany stocila na covid. Pry jsem taky navedena ze chci vakcinu (byt vi, ze zdravotnice!). On se ockovat nenecha. Je mu uz dost pred 70, fakt jinak chytry, vzdelany, sectely a vsetranny chlap. Az takovy renesancni typ, ale ty reci a konspirace o vakcine, co vedl  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:18

Jos Já nemám žádné konspirační teorie, osobně věřím, že každý má důvod pro očkování a vůbec nemám důvod řešit, proč někdo chce a někdo ne. U někoho je to zdravotní riziko, obava a u minimálně třetiny je to jen ten klid, abych mohl cestovat, abych mohl ke kadeřnici. Pro mě tohle třeba není dostatečný důvod, tak to v plánu též nemám. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:28

Renusatko já to mám podobně ale kolem sebe vidím ty rozkoly v rodině, kdy třeba kamarádku nutí manžel a ona nechce a je z toho dost nešťastná. myslím že ta kolektivní imunita by tady šla dosáhnout vyloženě jen silou a to mi připadá přehnaný. ať se naočkuje kdo chce, je to zadarmo, co víc si přát. jsem ráda za rodiče a dál bych to neřešila.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2021 22:41

V mém okolí nevím o nikom, kdo se naočkovat nechce, akorát můj táta prohlásil, že jestli se má přeočkovávat každý rok, tak na to kašle.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:43

Zarinya jsem si vsimla, ze hlavne chlapi se stavi na zadni -" ja se kvuli hospode ockovat  a starat v nose nenecham, koupim becku, udelam grilovacku na zahradě, at mi polibi pr..."

Online Jos
příspěvků moje polička 06. května 2021 22:48

Renusatko Tak me to je taky celkem jedno, jestli nekdo nechce. Ja tu akorat uplne nenapsala, ze pan docela dost sil naopak do me, ze chci. Ze jsem se musela az branit, to mi prislo dost neprijemne...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:52

viktorka_od splavu u nas je muz 55 let nepriznivec ockovani, syn 25 let velky priznivec, ten si dokonce chce vakcinu i vybrat a koupit, kdyby to slo, ja 48 let  se v tom tak placam,  a syn 14 let si preje, abych se ja ockovala a dala tak prispevek k otevřeni kultury a on mohl na konzervator, zpivat a hrat divadlo. Ale jeste jsme se nepoprali 

Jo a rodice, otec 78 ockovan u praktika prvni davkou, jeho zena 69 registrovana u praktika, ceka, tchyne 75 let, registrovana u praktika, ceka, tam jsme to nechali na jeji domluve s MUDr., ma chronicke onemocnění a ta to jednoznacne doporucila. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:52

Jos No jasný. Různý důvody, že mi naočkují čip, covid, něco jiného a nebo další konspirace, včetně toho, že žádný covid není, to mi občas hlava nebere. Občas, jak píšeš vzdělaní lidé a co vypustí a kdyby mi někdo něco takového vnucoval a přesvědčoval mě, ať se nenechám, tak ho asi praštím.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:52

Dcera by se mohla nechat očkovat v Kanadě, ale 2.dávku jim tam budou dávat až v září, to už tam nebude.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:59

Sweet Potato tyjo to je skoda:(

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 07. května 2021 09:09

Jos To je ale klasika. Neslyšela jsem, že by někdo útočil na někoho, kdo se očkovat nechce. Zato naopak

Zrovna včera jsem si v obchodě dala bobříka sebeovládání, když prodavačka (ona totiž jinak pracuje ve státní správě!) vášnivě líčila známé, jak se lidi klidně nechaj naočkovat, protože jsou líní o tom přemýšlet a vůbec nevědí, co za tím je.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. května 2021 09:12
Reakce na nika:

Zarinya jsem si vsimla, ze hlavne chlapi se stavi na zadni -" ja se kvuli hospode ockovat  a starat v nose nenecham, koupim becku, udelam grilovacku na zahradě, at mi polibi pr..."

​muj muz ne.ten byl pro dokonce driv nez ja.

Ale on hodne cestuje do zahranici.