Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:39

ionicera Tak to asi bude ono. Já právě přemýšlím, kam napasovat zapomenoutou tetanovku, doktorka mi řekla, že jestli nebudu mít po první vakcíně žádnou reakci, můžu ji napasovat mezi ty dva termíny doprostřed. Tak jsem byla rozhodnutá to tak udělat, ale teď jsem trochu navrtaná. :-/

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:03

Tak jo, mám naplánované očipování na červen a červenec. Značku nevim, Melinda je mi asi sympatičtější , ale zas nevím, co si o mě pomyslej, když budu mít na rameni ženskou

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 20. května 2021 17:40

Garfie Nedělej to- jestli můžu poradit. Já takhle pasovala v mých 30- klíšťáci a meningitida a vyřadilo mě to na 10 let aktivního života. Jasně, asi je malá pravděpodobnost, ale.........

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:34

Zarinya jj no. a je to prave to obri ockovaci centrum, kde by to nemelo vyvolat zadne potize..

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dostali-jste-termin-druhe-davky-na-dovolenou-pomuze-snad-jen-vymluva-na-nachlazeni-40360845

No ono to plánování dávkování a objednávání vakcín totiž není tak úplně jednoduché ani v těch velkých centrech, jak zde byla vznesena domněnka.

Zrovna dnes se kolegyně zúčastnila další videokonference jak to s ohledem na neustále narůstající požadavky řešit, že prostě nepůjde vyhovět úplně každému přesně dle jeho potřeb z jakéhokoliv důvodu.

No služební cesta z mého pohledu pádný důvod teda je.

Kokoska 

Ale no tak, nikdo netvrdil, že chtít změnit termín druhé dávky z důvodu dovolené je sprosté. Jen, že to není závažný důvod a nelze tudíž očekávat, že kvůli tomu si MUSÍ odpovědná osoba komplikovat práci, přestože ti profesionálně odpoví žádný problém.

Jako dnes přišel pan, že před 2 dny u nás dostal první dávku a včera přišla jeho paní s tím, že přesně na termín druhé jim zamluvila dovolenou a strašně se omlouval. Tak tady nastupují faktory, které zmínila Pavlena, že člověk ochotně vyhoví, i kdyby ten pokyn zhora nebyl.

Ale zaregistrovat si termín, kdy už předem vím, že druhý nebudu moct, přijít, umanutě se dožadovat z tohoto důvodu a když mí není vyhověno, stěžovat si potom kvůli tomu až u krajského koordinátora, který pak vydá pokyn, že náš zákazník náš pán jak v supermarketu, aniž by sám věděl, kolík práce za tím stojí, pro to pochopení opravdu nemám.

Mně je jasný, že to není tvůj případ, ale mnohým lidem ten vhled z druhé strany bohužel chybí, že když se dočte, že někde ano, že všude za všech okolností, když nemá ponětí, co za tím stojí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 20:41

Opět se změnily pravidla pro dětské kroužkyNyní není rozhodující věk dětí, ale počet účastníků. Do deseti účastníků nemusí být testy, nad deset jo. Takže starší syn se testovat nemusí, zato mladší by musel - měli jsme chodit na cvičení rodičů s dětmi. Další změnu prý už do konce školního roku nečekají, no chtěla bych mít jejich optimismus.

Jo a zákaz zpěvu pořád platí

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:03

wendulka no dobre, slovo "sprosty " nepadlo, ale nejak v tom duchu to na me pusobilo. To nic, zkusila jsem to, problem nenastal, dobry.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:07

Sweet Potato tedy!takovou ruku jsem mela kdyz me stipla vosa a zanitilo se mi to.Tak zitra napis co na to odbornici.A to se ti udelalo casem nebo to mas od zacatku?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:11

ionicera Já to řešila kvůli případnému odletu do Japonska, protože na konci června, kdy už budu ty dva týdny po očkování má zase moje lékařka dovolenou, potom já....ale už jsem se rozhodla, že to odložím, v nejhorším si nechám tu tetanovku dát někde v očkovacím centru. Fakt se pořád cítím unavená a už je to týden, představa, že za týden dostanu něco jiného a za další dva druhou dávku mě trochu děsí. Kdyby mě netlačil čas, tak mě to pochopitelně ani nenapadne. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:13

Garfie a na ten tetanus máš jen termín, nebo ti už chybí protilátky?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:14

viktorka_od splavu Mám termín, ale protilátky mi zkoušela minule, tak dva-tři roky zpátky, možná víc, já tam moc nechodím. :-) Je to už víc než 20 let, co jsem ji dostala. Hlavně víš co, budu v tom Japonsku, možná rok, možná taky čtyři, možná budu jezdit domů co půl roku, možná vůbec, je to prostě hrozně nejistá situace teď. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:15
Reakce na Zarinya:

Sweet Potato tedy!takovou ruku jsem mela kdyz me stipla vosa a zanitilo se mi to.Tak zitra napis co na to odbornici.A to se ti udelalo casem nebo to mas od zacatku?

​já to takto nateklé měla jak po vakcíně Astrazeneca tak po tetanovce letos v únoru (i té předchozí-našla jsem v historii fotku a Pepek námořník hadra...)

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:17

Garfie jak to vubec vypada s odjezdem?

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:21

Kokoska 

Však jo. Já jsem ráda, že ti to vyšlo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 21:22

Garfie tak si zajdi to toho očkovacího centra, tam dovolenou asi mít nebudou a nebudeš mít problém s termínem. Já tetanus chci teď v létě taky vyřešit, už jsem se informovala při encefalitidě;), mám si nechat nabrat protilátky a doporučili mi tu kombinovanou vakcínu s černým kašlem. Jediný rozdíl je v tom, že u nich se ta vakcína platí, ale ta kombinovaná se platí všude.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:33

Zarinya To kdybych věděla. 2-3 dny to svědilo-bolelo, pak se to zklidnilo, nic to nedělá, akorát hřeje, ale je to možná výraznější než včera večer, kdy jsem si toho poprvé znovu všimla.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. května 2021 07:06

Kokoska Pořád stejně, totální nejistota. Oficiálně žádná víza nevydávají, ale podařilo se mi zjsitit (jak teď pořád sjíždím různé debaty expatů v Japonsku), že se udílí, ale jen na speciální žádost zaměstnavatele, podanou u japonského ministerstva. Takže jsme volali na velvyslanectví, kde nám to potvrdili, ale prý se to zase začíná zpřísňovat!  Muž to nahlásil v práci, takže Japonci na tom začnou pracovat, uvidíme. Problém ovšem je, že podle debat to vypadá, že se vůbec nevydávají víza pro "závislé", tedy pro rodinu. :-( 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 21. května 2021 07:26

Garfie no to je teda situace! To by asi byla ta blbejsi varianta, ze by odjel muz a vy cekali tady, az vas pusti, co? A ten dum vam tam rezervujou?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. května 2021 07:30

Kokoska No právě, pro mě je to dost nepřijatelná varianta, hlavně kvůli dětem a škole. :-/ Dům už platíme, máme dohodu, že 3 měsíce ho platí firma....takže na konci června uvidíme. Mimochodem, teď jsem objevila moc hezký a větší za podobné peníze kousek od stanice, jsem pěkně naštvaná!

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 21. května 2021 07:33

Garfie a zmenit to nejde? Zruseni smlouvy by asi nebylo jednoduchy, ale kdyby se to napasovalo na objektivni potize, problemy s prijezdem?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. května 2021 07:58

Kokoska Tak ono realitce a majiteli to může být ukradený, určitě by to nebylo jednoduchý + k tomu celé to kolečko pronájmu (toho nového) na dálku. Navíc to za nás pronajímala firma, tak ti by nás asi poslali do háje!  Už teď nám tam chodí kolegyně větrat, protože realitka upozornila, že je to potřeba, venku stoupá vlhkost. Tak chuděra jezdí s oběma dětma, v sobotu (=ve svém volném čase).