Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:13

nonemy a mě očkovali samostatně hec, páč jsem cizinec a nešel jim načíst ten QR kód. Takže mě pěkně odvelili do VIP zóny. Vojáci mě doprovázeli, abych se dostala přes ty turnikety a tak. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:16

nonemy tak to by mi vadilo leda kdybych to prádlo neměla 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:20

viktorka_od splavu No nech být, po skoro roce na HO je podprsenka sproste slovo, i tu jsem mohla zapomenout

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:22

nonemy  tak to se mi fakt nemůže stát, to nejde:-(

(loni jsem takhle potkala na ulici paní, asi mentálně postiženou jinak si to neumím vysvětlit, byla dost obézní ale hlavně měla obří .. no prostě obézní. a měla bílé tričko a nic pod ním, což by nebylo nic tak pozoruhodného, jenže ona co krok to zjevně nepohoda, prostě to tam různě mlátilo a skákalo

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:25
Reakce na nonemy:

wendulka to jsou tedy storky, fakt svatou trpělivost musíte mít. I když já bych neměla soudit, protože jsem taky skoro udělala trapas. Jsem hodně zimomřiva a ještě nenosim tričko s krátkým. Naštěstí jsem si ho na očkování dala, aby to bylo jednodušší. Ale já si myslela, ze každého očkují v nějaké koji samostatně, když jsem si v té řadě cizích lidí dnes uvědomila, ze bych musela do pradla, no úplně mě orosilo

Nooo se teda musím přiznat, že dnes jsem si s docela s potěšením prohlédla ploché břicho jedno pána 45+, když vycházel od sestřičky chudák ještě s rozepnutou košilí, protože dovnitř už se hrnula další paní. Po těch stovkách pivních mozolů, co člověk nechtíc při tom neustálém pobíhání za provozu vidí za ty tři měsíce docela příjemné zpestření...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:35

viktorka_od splavu mne se to jednou stalo, zjistila jsem to, když jsem dobíhala salinu

Ale vidět nic naštěstí nešlo, aspon myslím

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:36

wendulka no vida, i příjemné zážitky

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:38

wendulka Jsem čerstvě 50 +, a taky  jsem se taky na BVV v Brně motala jak příbuzná z lontu, přispělo k tomu, že jsem furt čekala, jako že UŽ, a už mě přepinkával desátej regulovčík, a furt to ještě nebylo to hlavní :-) ale musím je pochválit, zmatené do pár vteřin odchytávali a posílali správným kanálem dál. nonemy Rameno jsem si taky uvědomila až na místě, že by asi mělo být přístupný, a taky jsem děkovala kosmíru, že jsem si nakonec nevzala triko s dlouhým úzkým rukávem. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:39

continuity tak hlavně, ze to vyřešili a neposlali te místo VIP zóny domu

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:41

Isca já taky byla v BVV, vidíš, jsme tam mohly sedět v podprde dvě

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:12

nonemy no chvíli mi tedy zatrnulo, i tam pro nás byl zvláštní pultík, všichni se spíš omlouvali. Vedle mě byl kluk, sice Čech, ale nějakou dobu pracoval někde v zahraničí. 

A ti vojáci jsou boží! Slušní, usmívají se, zdraví. Nemohli by všichni státni úředníci ve styku s klientem povinně alespoň na chvilku do armády, aby se naučili slušnému chování?

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:13

wendulka No tak já bych tohle podelala taky, žádný 50+. Mne jak někdo dá pokyn za rohem doprava, tak to přejdu. Dojdete za sestřičkou, rozumím ,,tak to máme všechno,,. Včera mi volali ze školky, že máme pořadové číslo dvacetpet a já jim říkám ,,aha, tak dneska v pět,, a říkám si, to je nějak narychlo všechno. Proste si myslím, že statisticky by se mělo předpokládat, že pokyn na první požádání uskuteční správně tak dva lidi z deseti:-D.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:18

Karja pokud ten pokyn nepochopí 1/4 lidi, zamýšlela bych se nad jeho formulací, nebo alespoň bad nalepením znacek na podlahu. 

Jinak v BVV a tuším i v O2 to byly ty procesy speciálně testovat lidi, kteří se tím zabývají. A fakt to hodně vychytali, žádné zmatky jsem tam nezaznamenala, i když se tam melou v jednu chvíli vyšší desítky až malé stovky lidí a barák to není úplně malej. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:33
Reakce na continuity:

Karja pokud ten pokyn nepochopí 1/4 lidi, zamýšlela bych se nad jeho formulací, nebo alespoň bad nalepením znacek na podlahu. 

​No nevím, jak lépe zformulovat pokyn: pojďte, prosím, hned doprava. A ještě přitom ukazuji rukou, jak dopravák. Máš-li nějaký nápad na vylepšovák, sem s ním.

Ehm, značky a nápisy jsou k ničemu. S lidmi všemožných věkových skupin a vzdělání pracuji už dlouho. Na zem, po značkách a nápisech/cedulích lidi zásadně nekoukají. Selektivní hluchota a slepota no. Prostě po otevření vstupních dveří poslední, co vnímají je, že můžou dovnitř. když nahlásí jméno a předají průkaz pojištěnce případně občanku a pak se vnímání vypne.

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:43

wendulka Prosím, my jsme jenom vystresovaní amatéři (minimálně  při první dávce, při druhé už očekávám, že se výkon  v již známém prostředí už zlepší). Občas to dopravácký máchnutí absentovalo anebo při dvěstě dvacátým pátým pacošovi už nemělo ty grády, a pacoš si zcela nebyl jist následným azimutem. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:48

wendulka no prostě jsou to lidi, no.je to těžký. Buď se můžete rozčilovat nebo to zkusit nějak vylepsit. Nějaká část populace má problém rozlišit vpravo a vlevo. Patřím mezi ně a nic s tím neudelam. Ale zas koukám po značkách a jsem schopna je nasledovat, jiny zas lépe pochopi to ústní sdělení. Potíž je v tom, že univerzální recept není a nic nefunguje na všechny. 

Chápu, že jsi z toho uz asi unavená, ale je potřeba brát v potaz, že zatím se očkují skupiny lidi, kteří to očkování aktivne chtějí a jsou za něj rádi. Za chvíli začnou chodit lidi, kteří mají pocit, že vám delaji milost, že se vůbec dostavili, takže můžete řešit nejenom zmatene paní ve špatných dveřích, ale taky konflikty s těmi, kteří tam vlastně vůbec nechtěli být. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 22. května 2021 00:00

Isca 

Ale jo, já to přece vím, že nervy pracují. To beru s humorem.

Druhé dávky již trefují správný azimut na základě prvního pokynu již s 99% úspěšností.

Ti se dokonce ptají jen v čekárně, jestli to bude zase stejná vakcína jako ta první.

Už ne jako poprvé, kdy se nejprve zeptají v čekárně, čím očkujeme, pak za tři minuty doktora, za další tři sestřičky, než jim to píchne a pak ještě pro sichr při předání potvrzení o první dávce.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 22. května 2021 00:20
Reakce na continuity:

wendulka no prostě jsou to lidi, no.je to těžký. Buď se můžete rozčilovat nebo to zkusit nějak vylepsit. Nějaká část populace má problém rozlišit vpravo a vlevo. Patřím mezi ně a nic s tím neudelam. Ale zas koukám po značkách a jsem schopna je nasledovat, jiny zas lépe pochopi to ústní sdělení. Potíž je v tom, že univerzální recept není a nic nefunguje na všechny. 

Ale vždyť já tohle všechno vím. Vylepšili jsme to od otevření na maximum a prostě to beru, že to k tomu patří. Já se tím přece vůbec nerozčiluju, se jen podílím o zážitky, tohle je ta vtipná část

Chápu, že jsi z toho uz asi unavená, ale je potřeba brát v potaz, že zatím se očkují skupiny lidi, kteří to očkování aktivne chtějí a jsou za něj rádi. Za chvíli začnou chodit lidi, kteří mají pocit, že vám delaji milost, že se vůbec dostavili, takže můžete řešit nejenom zmatene paní ve špatných dveřích, ale taky konflikty s těmi, kteří tam vlastně vůbec nechtěli být. 

​No ono se to právě začíná pomalu mixovat už teď od začátku měsíce. Ale konkrétně tyto zážitky s tím vůbec nesouvisí.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 22. května 2021 05:46

wendulka - prosím  piš dál , pobavilo mě to, což je fajn na to v jakém jsme vlákně. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 22. května 2021 06:57

Kokoska No když jsem včera viděla dceru, jak si zkouší nějaké věci, jsem si zcela jistá, že ty "japonské" už neobleče. :-( A mrzí mě to teda moc, ale tak aspoň uděláme radost nějaké japonské holčičce.