Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 21. května 2021 18:06

Kokoska Taky Moderna?

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 21. května 2021 18:09

Jinak do statistiky wendulka (?) hlásím další známou (slečnu necelých 30), které několik týdnů po Covidu padají vlasy po hrstech.

Možná by to mohlo motivovat některé váhající?

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 21. května 2021 18:10

Sweet Potato pfizer. Ale ja jsem mela jen takovou tmavsi ruzovou mapu, postupne to bledlo a ani to nebylo vystouply nebo teply. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. května 2021 18:55

Sweet Potato Tondovi se udelalo neco podobnyho ted po treti davce Bexsera. Mel to uplne horky a tvrdy tu bouli, davala jsem mu na to ty chladivy naplasti a i ted tam ma zretelnou hrcu, cca po 2 mesicich.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 21. května 2021 20:06

Sweet Potato Je, mojí mamce taky hrozně padají a vůbec nás nenapadla žádná příčina. Měla v prosinci, takovej dost chřipkovej průběh.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 21. května 2021 20:24

Karja Prý to nezačne hned a trvá pak třeba 5 měsíců.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 20:45

Tak jsem dnes absolvovala očkování a musím říct, ze tam musí mít s lidmi svatou trpělivost. Nejdřív se udělalo pánovi nevolno, nic dramatického, ani lehnout si nechtěl, ale obětavě tam kolem něj skakaly, další pan měl pořád nějaké dotazy, hlavně jestli po tom může alkohol a zavrsil to pan, který malém dostal druhou dávku. Už seděl v řadě na injekci a prý: vy mě chcete zase pichnout?, ale já už dostal. Tak se ho sestřička ptala, proč si tam teda zase seda a prý ho tam nasměrovali, když šel ven. Tak si tam trouba znovu sedne a pak je z toho vyjeveny jak z jara (jeho slova).

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:02

Sweet Potato 

Díky za info. Mě to původně zajímalo kvůli ségře, které před necelým měsícem těsně po první dávce taky vlasy prořídly. Odhadem to tak dva týdny. Nicméně u ní už jsem to, že by se jednalo o postcovidový syndrom, že by to prodělala bezpříznakově bez mého povšimnutí, naštěstí definitivně vyloučila.

Na začátku června se mi ji snad povede upíchnout k mému PL - momentálně žádného nemá, tak snad se pak povede zjistit pravou příčinu, aby dostala doporučení na vyšetření. Jsem ji chudáka kvůli tomu musela ostříhat tzv. "na barbuchu".

K tomu jsem jí mezitím koupila zde doporučený zinek v tabletách a už se to začíná zase mírně lepšit.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:16

"Seznamovací aplikace budou v USA nabízet možnost filtrovat uživatele podle očkování"...mlady, zdravy, odcerveny

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:20
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:39
Reakce na nonemy:

Tak jsem dnes absolvovala očkování a musím říct, ze tam musí mít s lidmi svatou trpělivost. Nejdřív se udělalo pánovi nevolno, nic dramatického, ani lehnout si nechtěl, ale obětavě tam kolem něj skakaly, další pan měl pořád nějaké dotazy, hlavně jestli po tom může alkohol a zavrsil to pan, který malém dostal druhou dávku. Už seděl v řadě na injekci a prý: vy mě chcete zase pichnout?, ale já už dostal. Tak se ho sestřička ptala, proč si tam teda zase seda a prý ho tam nasměrovali, když šel ven. Tak si tam trouba znovu sedne a pak je z toho vyjeveny jak z jara (jeho slova).

Máme to podobně. 

Přímo to, že bychom někoho málem očkovali dvakrát, se nám ještě nestalo, ale už nám jedna paní zvládla od doktora nakráčet rovnou do odpočívárny, že sestřičku úplně minula. A teprve při předání potvrzení o první dávce, které předáváme až po aplikaci, kolegyně zjistila, že paní injekci ještě vůbec nedostala.

Jinak klasika je, že u nás jim u vstupu zřetelně několikrát opakujeme hned doprava do čekárny, stejně třetina z nich vystartuje a jde furt dál. Potom doktor/ka je v místnosti hned za čekárnou doprava, což člověk taky troubí 200krát za den, tak čtvrtina z nich místo toho jde dál do odpočívárny případně vleze k nám do kanclu.

A druhá čtvrtina, když už úspěšně zvládnou pohovor u doktora a injekci a sestřička je chce odvést do odpočívárny, která je ob jednu místnost, a řekne jim, aby si šli za ní, tak se k ní otočí zády a jdou na opačnou stranu jakože čau.

Top byla dneska paní, co zazvonila, že prý hledá dceru, co přišla na očkování. Tak jsem se zeptala, jak se jmenuje, abych jí ji podle seznamu pomohla najít, protože se nám kolikrát stane, že ti lidi už dávno odešli a minuli se a zbytečně tak na ně čekají před centrem. A paní neodpovídala. Tak jsem zopakovala otázku, na což se mi dostalo odpovědi: "No, to kdybych věděla."

Zeptala jsem se tedy, jaktože neví, jak se jmenuje její dcera. Až pak z ní vypadlo, že Věra, ale že se znovu vdala a to její nové příjmení si nějak nemůže zapamatovat.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:44

To si vzdycky vzpomenu na svuj oblibeny vtip

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:44

wendulka jako promin, ale... Predpokladam, ze to jsou ty starsi rocniky, nebo vam tam toto predvadi i ti 40+, co se ted ockuji..?!?!

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:56

wendulka v IKEM meli nekolik asistentek a ty lidi malem vodily za ruku - tady si sednete a cekejte, ted jdete tamhle k tomu doktorovi, ted tamhle ke stolku na injekci, ted tady na objednani druhe davky (u nich se to neprideluje automaticky), tamhle si sednete a 20 minut cekejte nez odejdete... fakt porad nekdo cihal a ukazoval, tak uz vim, proc.  

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:57

Pavlena 

Kdepak. I padesátníci včetně té ještě neočkované paní v odpočívárně

Akorát ta paní, co dnes hledala dceru, byla starší.

Minulé pondělí zase jiný padesátník, když jsem mu nesla do odpočívárny potvrzení o první dávce, tak na mě, že je tam ale napsáno Comirnaty a paní doktorka mu přece u pohovoru říkala Pfizer. Tak mu říkám, že tak se jmenuje ta vakcína, že to je v pořádku. Pfizer je jen farmaceutická firma, která vakcínu vyrábí. A pán na mě nedůvěřivě, aby to nebyl Sputnik. Prý jestli je to Sputnik, to ať mu tu ruku radši rovnou uřízneme.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. května 2021 21:58

Karja Sweet Potato Známé taky padaly, ale už jí roste nová podsada. :-)

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:00

wendulka no je mi jasný že to musí být maso, ale aby se to trochu vyrovnalo tak jak už jsem tu psala, manžel dorazil domů z očkování a chvíli na to telefon, prý jaktože nepřišel, že tam na něj čekají... no vzhledem k tomu že neměl vůbec žádnou reakci i přes protilátky, tak trochu pochybujem co mu to vlastně píchli

Offline SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:04

Kokoska jj v O2 očkovacím centru takhle je řetěz z vojáků, co si podávají příchozí mezi sebou

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:09

wendulka to jsou tedy storky, fakt svatou trpělivost musíte mít. I když já bych neměla soudit, protože jsem taky skoro udělala trapas. Jsem hodně zimomřiva a ještě nenosim tričko s krátkým. Naštěstí jsem si ho na očkování dala, aby to bylo jednodušší. Ale já si myslela, ze každého očkují v nějaké koji samostatně, když jsem si v té řadě cizích lidí dnes uvědomila, ze bych musela do pradla, no úplně mě orosilo

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:10

viktorka_od splavu 

Může se stát. Ta větší očkovací centra si bohužel nemůžou tisknout dotazníky a informované souhlasy s předtištěnými údaji jako my a lidi to vypisují až na místě, takže se pak snadno může stát, že se to zapomene zadat a odeslat do ISINu.

My tím, že to máme předtištěné, tak snadno víme kromě seznamu a průběžné kontroly Reservaticu, kdo dorazil.

Jako jo, taky se stane, že někoho zapomenem odeslat do ISINu, když jich přijde víc naráz, ale na konci se dělá vždy validace prostřednictvím kontingenční tabulky, která nám nahlásí, co jsme opomněly, až pak voláme.