Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 22. května 2021 11:33

Sweet Potato Nekdy se jmena zajimave sejdou. Treba pan Radost a pan Smrt. Nebo sedi v cekarne ctyri ptaci

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 12:07

tv když by byl mladík dál než 5 metrů, tak jsem se plně v háji, protože špatně vidím, brýle nenosím a na deset metrů u sedící osoby nepoznám jestli je to žena nebo muž. Ledaže by se nudil i řečí těla.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 22. května 2021 12:09

Pokud by vás to někoho zajímalo, tak výlet do Drážďan včera proběhl dobře. Skoro všechno je teda pořád zavřené, centrum je prázdné, není se kde najíst. A ani čokoládovna nebyla otevřená, takže žádná zmrzlina :(. Ale i tak to bylo fajn, a kočárek a sedačku máme a procházka byla krásná. V řece je nejvíc vody tak za posledních 8 let :).

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 22. května 2021 12:40

continuity on se právě nudil i řeči těla, já na dálku už taky nevidím. Takový zvaleny na zidli, seděl tam, aby lidi posílal do správných dveří, pokud to dělal od rána, ani se mu nedivím, že ho to už moc nebavilo.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 12:56

continuity a jak teda řídíš, když brýle nenosíš?

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 13:40

Pinot Noir 

Řídím s brýlemi, mám je stabilně v obou autech. A pak jsem kdysi brýle nosila ještě do kina nebo na konference, jinak vůbec. 

Edit: a do kina tak, že dosednu na sedačku a vyndám brýle z kabelky. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 22. května 2021 13:40
Reakce na barbucha:

wendulka 

(nemoh by jim někdo říct že by mohli občas přinýst taky něco slanýho, třeba kaviár? ),

Hehe, to jsme si s doktorem taky říkali, že takovej řízek by nás potěšil víc.

nejvíc vymejšlí takovej ten střední a pokročilejší střední věk... takový ty vykukové...

​No zrovna předevčírem mi náš ajťák, který se s kolegyní zúčastnil té videokonference ohledně řešení odložených druhých dávek do budoucna, že ty důvody se budou muset omezit, jak některý koumáci, když je jim řečeno, že kvůli dovolené lze maximálně o tři dny dopředu, tak další den volají znovu a zase, dokud není po jejich.

Jako já souhlasím, že líná huba holý neštěstí. A člověk má přece pochopení, když někdo z roztržitosti zapomene, že druhý termín má dovolenou nebo se to dozví až následně po první dávce apod., ale když opačná strana přijde a hned v čekárně předem dává najevo a očekává, že mu musí být vyhověno i z nezávažného důvodu, přestože je mu řečeno, že je to problém, aby se např. vyhnul povinnému testování, se kterým musel předem už nějakou dobu musel počítat, přišlo mi vhodné tady zmínit, jak tu někteří hlásili, že žádný problém i z takového důvodu, že to nemusí být automaticky pravidlem všude s ohledem na ne úplně jednoduchou organizací a plánování.

Rozhodně jsem nemyslela, že by se člověk nesměl zeptat. To určitě ne. 

Ale přesně, zjevní vykukové...

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 13:58

continuity a to sneseš, vidět špatně? Od té doby, co jsem dostala první brýle, je odkládám jen na spaní. Slyšela jsem to samozřejmě od mnoha lidí, vidím špatně, ale brýle nenosím, ale upřímně to teda nechápu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2021 14:07

Pinot Noir a to jsem začínala na 0,5 dioptrie. Do 1,5 dioptrie jsem to zvládla aspoň při sportu, pak už jsem si musela pořídit čočky.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 14:10

Evaeva já začínala teda na těch 1,5, takže to bylo velké prozření . Ale znám pár lidí, kteří mají 1 až 2 a brýle nenosí, i bez nich řídí, což si teda ani nechci představovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2021 14:12

Pinot Noir řízení bez brýlí je blbost. V běžném životě se na to asi dá zvyknout. Ale já to nesnášela. Já neviděla ve škole pořádně na tabuli, tak se na to přišlo.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 22. května 2021 14:17

Pinot Noir Já bez brýlí chodím skoro pořád, ale v autě je mi bez nich nepříjemné jen zajet do garáže. A podobně nesvá se cítím bez pásu.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 14:26

Pinot Noir

Mě ty bryle vadí odjakživa, nevím proč, nemusím moc ani sluneční, ani lyžařské.  Na jednom oku nám asi 1,5 dioptrie, na druhém něco přes tři. Takže to není zas taková hrůza, do sloupu pouličního osvětlení nevrazim.

Já už zas s brýlemi nepřečtu malá písmena, coz mi vadí hodně, takže už to asi takto doklepu až do umelých čoček. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. května 2021 14:56

continuity Fakt ti to nevadi? Ja mam 2,5 a 2,75 a bez bryli nefunguju ani doma. Do sloupu sice taky nevrazim ale na dva metry uz nevidim detaily a lidi uz nepoznam vubec. Je teda pravda, ze jsem s brylemi srostla, mam rada vyrazne obroucky a myslim, ze vypadam mnohem lip s nimi nez bez. Sundavam jen na cteni. 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:15

Jos continuity  mám to stejně, jedno oko pod dvě dioptrie, druhé lehce nad a brýle nosím jen v kině, divadle a na televizi. A vůbec mi to teda nevadí, že špatně vidím, na brýle jsem si nezvykla. Neřídím.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:22

Jos mám 4,5 dioptrie a moje noční můra je to, že ztroskotam na pustém ostrově a ztratím/rozbiju brýle. A zemřu jen kvůli tomu, ze budu prakticky slepá. A taky mi to sluší víc s brýlemi, bez nich vypadám tak nějak "vyblite".

Edit: a brýle jsem začala nosit až tak při dvou dioptriích, když jsem na ulici nepoznávala známé.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:22

Jos já mám právě na tom jednom oku o 1 dioptrii min než ty a to bude celkem rozdíl. Normálně s tím dokonce lyžuji, občas mě teda nějaka boule nečekaně "kopne", ale nic k řešení.  

A dohlednost na střední vzdálenosti se věkem spis zlepsuje. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:29

continuity Jo, mně v podstatě řekla doktorka, že jedním okem koukám na dálku a druhým na blízko.

Vadí mi šero.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:30

Rhaenys ja chci videt kocarek.

U nas jediny zmrzlinarny jsou otevreny.uz me to fakt stve,ze se neda ani zajit na kafe....

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:35
Reakce na tv:

Jos mám 4,5 dioptrie a moje noční můra je to, že ztroskotam na pustém ostrově a ztratím/rozbiju brýle. A zemřu jen kvůli tomu, ze budu prakticky slepá. 

Akorát, že mám dioptrií 6.