Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 21:06

Fiction Miloš Čermák, dobrej

Offline nika
685 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 21:18

euridike já jsem se z toho  složila, brečela jsem asi hodinu. Bojím se teďka už jít do práce, že z Brna přivezu nakazu, úplně mě to vyděsilo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 21:28

nika

teď to bude asi blbá otázka, ale co jsi očekávala doteď? že se zatím (tak moc) nebála? podle mě se tím nezměnilo vůbec nic. virus tam venku byl, je a bude.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 21:30

Fiction no me by třeba zajímal ten seznam deseti respektovaných epidemiologů nejlépe teda v týmu s inmunology a infektology, kteří si myslí, že to jde vymýtit. Nevymytili jsme totiz ani SARS a to byl virus, kde to mělo daleko větší naději na úspěch. 

Edit: tak ne Sars ale Mers. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 21:55

continuity vymýcením nebude myslet úplne zmizení, ale to, že se volně nesiri, a v tomto významu vymýceny je, ne?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:13

Jiná Realita bylo to takové sugestivní, "strašně se bojím", zapůsobilo to na mě hodně,emoce pracovaly.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:18

nonemy pardon ne Sars, ten se povedlo eradikovat, ale Mers tady zůstal. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:23

nikajá jsem ve fázi "je mi to fuk". navíc on vlastně neřekl nic převratného, pořád mi přijde, že jsou pořád dokola ty dvě krajní verze /jedna necháme to volně, umře během velmi krátké doby hodně moc lidí, druhá budeme to brutálně regulovat, umře úplně stejně lidí, jen to bude trvat dva roky a nebude to tedy pro lidi tak okaté a proto tak děsivé/ a pak různé variace a kombinace mezi nimi. jen on to řekl všechno pohromadě a vykreslil tu nejhorší krajní variantu.

pro mě už začíná období, kdy i hygiena půjde úplně do kelu, protože potřebuju pořád nosit v ruce látkový kapesník, a fakt nevím, jak to mám dělat, abych na něm neměla koronavirus, to se nedá, musela bych jich s sebou nosit asi osm, a ještě mít zvláštní igelitku na použité...takže sama osobně to vzdávám. opatření dodržuju jen vůči okolí, sama vůči sobě stejně nemůžu, tak co nadělám.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:24
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:26

Wanda von Dunajew omg, tlapkám aspoň.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:28

Wanda von Dunajew myslím že tady nikdo takovej není a je to teda dost psycho. To je fakt návrat do reality.Jak se ti něco takovýho poštěstilo?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:29

Jiná Realita Jsem ve fázi dávám pozor, ale co nadělám a rouška mě štve stejně jako tebe. nika Do práce musím celou dobu a nikdo se nás neptá. Možná to je ono, že by lidi měli chodit ven a do práce, protože čím víc a čím déle jste doma, tím ten strach a panika narůstá. Přitom opravdu zbytečně, protože já tím chozením do práce, kde se nedá vyhnout lidem na metr, kávou s kolegyněmi a společným obědem, začínám mít naopak pocit, že lidi se stresujou úplně zbytečně. 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:29

continuity ja myslim,  ze SARS vymizel sam.  Do vyzkumu byly nainvestovane obrovske prostredky a on v podstate zmizel. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:33

Wanda von Dunajew dnes jsme meli s kamaradkama online party a jedna z nich ma nejlepsi kamaradku v Lombardii, s pulrocnim ditetem... musi to strasny. 

Potlapkava. Drz se.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:35

Jiná Realita taky je mi to fuk. Nosim rousku, meju si ruce.  Myslim, ze se zacnu bat, az se sundaji nahubky. A pak za nejaky cas mi to asi zase bude fuk, clovek si zvykne a otupi.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:37
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:39

RoSa byly i nazory, ze je sice prirodni, ale laboratorne pozmenenej.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:43

Wanda von Dunajew 

Ufff, domů se určitě dostaneš, dobře to dopadne. Mám kamaráda, který je v cizině v dost patové situaci. Nemůže teď s rodinou odjet z dovolené, už dost prodlužují. Možnosti odcestovat teda mají, ale museli by se rozdělit a letět každý na jiný kontinent. Plus letenky jsou teď hodně drahé. Byla jsi 2 měsíce bez internetu? To musel být hrozný šok. Jak dlouho trvalo uvěřit?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:46

RoSa Já jsem hned na začátku viděla od ní nějaké vysvětlení, kde dost logicky vysvětlovala, proč si myslí, že to není přírodní. Jsou tam prý přestavby v částech, kde by to příroda neudělala. Na druhou stranu jsem o ní četla, že takových teorií (konspiračních), měla dost i v minulosti. Těžko soudit. Mně se svým přístupem líbí. 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:55