Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 17:44

Mirka 

Mí rodiče byli očkovaní v centru hned nějak po jejich otevření. Mám pocit, že tam vzniklo nějaký okno. Dotazník nevyplňovali ani online ani pak na místě. Hrozně se divili, že se nikdo vůbec nezajímal o jejich zdravotní stav. Oni teda netrpí ničím z toho, na co se ten dotazník ptal, nemocně nevypadají, takže fajn, ale že by to bylo úplně v pořádku, to asi nebylo.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 17:46

Mirka a bylas v ockovacim centru nebo u praktika? praktik asi nic z toho nepotrebuje?

​Já u praktika podepisovala.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 17:52

viktorka_od splavu v očko centru, už déle otevřeném. Místní praxe, ptala jsem se známých.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 07. srpna 2021 20:42

Pavlena

Pravo na odskodneni tam urcite je. Je teda ale asi pravda, ze kolem otazky odskodnovani probehly nejake kontroverzni kroky, neco ve smyslu, ze se evr.komise zavazala kompenzovat vyrobcum vakcin skody, ktere by jim vznikly prave na zaklade toho, ze by museli nekoho odskodnit. Byl o tom nejakej clanek v pravnim prostoru. To je tak jedine, co me k tomu napada. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 13:41

Gatita 

Vypadá to, že je to přesně naopak

Farmaceutické společnosti, s nimiž jednala Evropská komise o nákupu vakcín proti covid-19 pro členské státy Evropské unie, nesou plnou odpovědnost za nežádoucí účinky svých produktů tak, jak to po nich vyžaduje současné legislativa Evropské unie. „Nic se měnit nebude. Výrobci zůstávají za své vakcíny plně zodpovědní. Prosím zastavme tohle šíření – diplomaticky řečeno – nesprávných informací v médiích,“ prohlásila kategoricky zástupkyně ředitele generálního ředitelství Evropské komise pro zdraví a bezpečnost potravin Sandra Gallina v pondělní diskusi s europoslanci výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin.

https://ockovani.praha.eu/vakcina-je-udajne-skodliva/?fbclid=IwAR0uwo8MQRRmeD0Tx5UM_hxvu13oyuIjgVQkVFjmSWFSljetWFGcyUpJ2gc

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 15:28

dynda já jsem v ocko centru nic nepodepisovala, ale byl tam lékař a o aktualni zdravotní stav se zajímal cca jako moje moje praktická, když očkuje. Nejsem si jistá, jestli člověk nějaký souhlas neodklikne při registraci. Nakonec, asi souhlasím, když aktivně činím nějaké kroky, abych se na očkování vůbec dostala. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 16:42

Tak nakonec jo. Černá Lea maxi. 

Kdyz já se tak rychle rozhoduji

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. srpna 2021 16:45

continuity 

Jenže tvoje praktická ví, jestli máš cukrovku nebo vysoký tlak nebo jsi kardiak. Když jsem já přišla do centra, tyhle informace už tam o mně, předpokládám, věděli, protože jsem je naklikala při registraci. Rodiče nic neklikali, neměli QR kód a dotazník na místě žádný nebyl. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 08:02

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 08:35

Dadoo kabelka je moc hezká. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 08:45

Dadoo tvl to je zas diskriminace, ja chci taky ztratu lypida! Asi tak 10 kilo

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 08:46
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:03

Tak Betty sis, já to dala úplně špatně, tu kabelku. dekuju

To bude asi tím očkováním a velkou ztrátou lypida

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:25

moora jak jde o ztratu lypida, tak to muze byt jedine dyškrymynace..! 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:38
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:46

barbucha ja ti muzu maximalne tak poslat odkaz na ten clanek, co jsem cetla ja, vic toho taky nevim;)  Byl z letoska a byl o tom, ze pripadna nahrada skody je zarucena, to je jasne, ale byla tam zminka o te komisi, coz mi prave utkvelo v pameti jako trochu pozoruhodne (a mohlo to byt to, co nekdo nekde slysel a nejak si to vylozil a siril dal, jak tu psala Pavlena). Vic jsem k tomu nehledala, tak tu nechci byt za pitomce, ale na strankach eu organu by urcite slo neco dohledat, obzvlast jestli to komise musela v breznu pred ep vysvetlit.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 17:58

Gatita 

Já nic dalšího hledat nepotřebuju, vyjádření ze strany tý evropský komise, který jsem citovala, je podle mě dost jednoznačný, a jak uvedeno, reaguje právě na takový zvěsti...

Ano, může bejt že někdo něco slyšel nebo si špatně vyložil (případně přeložil)... ale většinou je za tím cílená snaha proruských médií, kterým někteří rádi naslouchají a jejichž pátá kolona na internetu jen kvete, i u nás.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 22:36

barbucha Dala jsem si práci a dívala se na jejich stránky, jestli nenajdu původ toho šprochu, co jsem tipovala jako možný prapůvod té hlášky, a něco tam k tomu uvedli sami. To by mohlo být ono, jestli dobře rozumím. 

Coronavirus and the EU Vaccines Strategy (europa.eu)

In line with EU product liability rules, liability remains with the company. However, in order to compensate for potential risks taken by manufacturers due to the unusually shorter timespan for vaccines development, the APAs provide for Member States to indemnify the manufacturer for possible liabilities incurred only under specific conditions set out in the APAs.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 23:11

Gatita 

Jo, to z toho mohlo vzniknout. Nicméně oficiální a jasný vyjádření tý komisařky beru jako závazný... 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 12:17

Řekněte mi prosím, že jsou vymyšlený